Thursday, April 8, 2010

traffic blog minggu ini. (siri jelajah berbaloi-baloi)


selamat pagi semua.


err, rasanya dah lama tak post entry pada waktu pagi begini. hehehe. hari ini, kita nak jenguk-jenguk sikit lalu lintas keluar masuk blog ini. reveal sket, siapakah tunjang utama graf kejayaan. (apa aku merepek ni?)


macam biasa, klik pada rajah untuk tumbesaran optimum.





marilah lihat statistik traffic blog ku yang suam-suam pizza hut ini.




total tidak lah banyak. 952 unique visitors. for this week.






ini adalah pertama kali dalam sejarah. referral daripada blog tertentu berjumlah setinggi 70 unique visitors seminggu. thanks to you Bro Ben Ashaari. blog beliau telah mengalahkan website Geng Blogger pada minggu ini. dan tak lain tak bukan, pastinya siri jelajah blog beliau mereview blog aku yang menjadi anjakan kepada statistik ini.

blog kedua yang menyumbang traffic tertinggi adalah blog seorang die hard fan ku. hahaha, (ayat nak hiperbola). blogger ini memang sangat rajin jenguk aku di kala suka dan duka. malah rajin sekali leave komen kat entry aku. beliau ialah isteri En. Labu. kesetiaan beliau ini amat aku hargai.

baru malam semalam post pasal Rafiqin Darwish. then tengok kat nuffnang, keywords Rafiqin melebihi 12. mulanya rasa pelik, betul ke orang search Rafiqin keluar blog aku. then, pagi ini. try test meng'google'. dan buktinya. lihat gambarajah di bawah.



sebab keyword yang aku guna adalah kes rafiqin. haa, bunyi macam kes polis ke apa ntah. rupanya ramai gak yang search 'kes rafiqin'. maka keluarlah blog aku sebagai rujukan pertama. padahal aku bukanlah buat entry tu untuk dapatkan traffic ini. just buat entry tu untuk menyatakan pendapat je.

oklah, setakat ini dulu, malam nanti kita bertemu lagi dalam siri jelajah blog episod dua. nantikan. siapakah agaknya yang bakal diterjah.

17 comments:

yanmie said...

tahniah yea

DaHLia said...

keep up the good work!!

tetiba rasa nk diterjah oleh Ben jugak.. :)

Sharinginfoz said...

baguslah.. lebih 100 setiap hari.... ada pulak masuk melalui google kan.. teruskan...

Kadar Faedah Rumah 2%

Apasal 7 Tahun Baru Darjah Satu???

kodok hijau the ghost writer said...

macam mana cintasangkodok ada masuk rangking.. ahh sedeyyyyyyyyyyy

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Wewit ;-)

C0ngrats. lama2 mst lagi up =)

~0~ said...

wah....tinggi tue

kella said...

aaaaaaa....(ternganga)
gulp! hehee.
salam kenal..salam terjah..
waaa... byk betol kan?
tak sangka pulak..
saya budak baru belajar, hehe, wlau dah lama berblogging, blog suka2 , tapi skrg ni baru je nak selak2, terjah2, bernuffnang2.. hehe.. salam..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mariam ogawa...
name ko naek...
hahahaha...

green said...

wuhuu..dah lama dah tak tgk nuff, keyword, statisik tu semua..haha

Ariff Shah said...

nice2.
belajar seo sikit2..

embun d tengah malam said...

congrat

zida said...

wahh bestnye.
tahniah.
jenguk2 la my bloggie jugak
:)

Ery Farieha said...

huiyooo
hebatla cik sarah
kak wanie mmg pelawat setia stp blog
bgs kan die? :)

aihh bile la abg ben nk jelajah blog i ni? da lame kot anta =(

Darkbatman said...

syokk woo diterjah beliau..jeles2..

.::WaNiE::. said...

eh ada nama suami saya di situ

ye saya die hard fan anda kerana anda sangatla comelll

hihihi

sI tEDI said...

Alhamdulillah sarah,

baru nak komen kau ni hah..

Aku setuju dengan siri jelajah ni, secara tidak langsung kita dapat perkenalkan blog rakan2 yg baru mahu naik atau yg telah sedia naik..

Kalau ada masa aku pun nak buat siri jelajah ni, tapi InsyaAllah. bukan sekarang sbb masa selalu mencemburuiku. ekekekekeke.. nanti tak terjelajah pulek... he h eh ehe

Zairie Husin said...

keep blogging :D