Friday, April 23, 2010

ada apa dengan status 'in a relationship'?

in a relationship



hi semua.

ok. sebenarnya macam tak tau macam mana nak kupas this topic. tapi kita sembang-sembang jelah. i taip you all baca. itu pun dikira sembang juga kot. semblog. sembang blog. errk, taktau la boleh pakai ke tak istilah tu. macam biasa. kita hentam sahajalah. haha!

baru-baru ni, aku menukar status di facebook daripada single kepada its complicated, dan kemudian kepada in a relationship. amboi, semua pun gelabah nak komen pheewitt, tumpang happy. then tanya siapa-siapa, bila dan bla-bla.bla. macam wartawan melodi pulak. itulah kan, kalau soal cintan-cintun je, semua orang nak tau. tapi kalau dalam blog asyik cerita pasal kisah cinta saja sibuk pulak orang komplen, dia ni tak ada modal lain ke, balik-balik cerita pasal kapel, dating, sambut anniv dan bla.bla.bla. pelik kan manusia?. dia suka nak ambik tau kerana kemudiannya bolehlah dia mengutuk. errr, ini bukan semua la, maybe sesetengah orang je.

bila set status single ada orang kata, 'eleh, nak di ngorat lah tu'/' nak jaga market lah tu' dan bla.bla.bla.. bila tukar status 'in a relationship' ada pula yang kata, 'ala, dia bajet dia dah berpunya kononnya tanda dia tu laku'. macam tu pulak?. ramai sangat yang 'peduli' dengan status cinta. tak kira la kat facebook ke friendster ke blog ke. sebenarnya yang memang nak ambik tau sangat tu sebab apa ya? nak kata tumpang happy. err, anda fikir 'bercinta' itu happy sentiasa kah? erm..

bila dalam blog tulis sajak sedih. anda tertanya-tanya, kenapa dan kenapa. hehe, caring gila.

nak tau tak, sebenarnya dalam hati manusia ni, dia macam ada mode tertentu. aku taktau la hati you all macam mana kan, tapi kalau aku. memang ada masa-masa tertentu, aku akan berada dalam mode sedih. lepas tu mulalah aku nak cari feeling yang betul-betul sedih. kadang-kadang sampai aku menangis. taktau la kalau mode begini adalah akibat pertukaran hormon ke apa. tapi dia memang macam itulah. haha!

bab status aku di facebook tu. erm, meh aku nak bagi jawapan artis malaysia. err. 'no komen'. wakaka! ada macam artis tak?..:p

so sekarang, apa kata kalau you all bagi pendapat sikit, ada apa dengan status 'in a relationship'? hehe. mungkin you all lebih tau... 'teettttt'.


26 comments:

sI tEDI said...

itulah kategori manusia yg berfikir di dalam kotak.

he he he

FarhanaDr said...

Whoa.. Aku sokong ayat ko yg hati kita manusia ni ade banyak mode.. Haha.. Betul arr.. Aku pon same gak.. Tapi selalunya mode aku mode jiweng.. Hik hik.. ;p

(ala-ala berangan laa kan.. hee..)

otak ketat said...

haha. aku pn suka menyebuk hal-hal cinta org. terutama cinta mereka di siber. sbb mcm klaka. bln neh kau tgk pic dia dgn sorg laki. bln dpn, dgn laki laen plak. hakhak. time bercinta dgn laki first mcm kompem2 akn kawen ja gayanya. sudahnya jd cmtu. hee.

aisHa 'S' said...

post cinta ini membunuhku da ilang da...
hahaha.....
pd sy la...
biasanye kwn2 rapat or sekitar(kwn sekelas,sekolej or office mate) yg suka ambik tau sal status ni..kalo yg xberapa knal xbape ambik port je..xpun kwn2 yg biasa sembg kt fb or blog...

status tu terpulang la pd individu nk letak ke x. Mcm sy, sy xshow status sy sbb xnk org tau dan sinGLe.agknye kalo kapel sy tukar kot. tuk share ngn kwn2 or jga hati pasangan(cewah).

Tapi.....kalo mase nga kapel tu, tetiba gado sy xkn tukar status tu kpd it's complicated. Sbb malu la bile org bca..mesti dorg pk, "kecoh je..tu pn nk gitau.."
lgpun ini soal hati ngn perasaan...

so lgkah selamat bek sy xyah show status...Lain la kalo si die ckp, show la status tu..mesti sesaat kemudian akan ku tukar....keh-keh...
.
.
.
erk..terpnajang pula..

aisHa 'S' said...
This comment has been removed by the author.
Fifi Rahmat said...

pd i, itu bermaksud, diorg bangga dgn kehadiran pasangan diorg...

tp, x suke jgk bila ade yg over, gedik2 cter sume hal kekasih diorg 24/7. ye la, tak sume boleh di kongsi, kan? lbih baik jgn menonjol sgt ketaksuban dgn kekasih pada khalayak awam.
=p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bear ape pandangan org...
kite just berlaku jujur...
cukup...

dude said...

mode SILENT pon okay..
tapi jgn lupa pasang vibrate ye.

AKO said...

takut betul bila tetiba kita tkr status kat FB, pasti ada je yg ingin bertanya itu ini... ngeriii

Solehah said...

sara, aku tukar status, pastu 6 bln bru bukak blk fb..org pun dah lupa dorg tanya apa..hehe

sebelas said...

biasalah sikap manusia kan :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

Kapten said...

perempuan je kot
kan perempuan penyibuk sikit
kekeke

Qiha Aziz said...

gosip2 seronok nak tahu. haha. lagi2 dari org yg perahsia. after dah dapat tahu diam je lah.

rasanya status tuh kita nak tipo pon takpe.heheh.

Azuan said...

ntah ler. Aku tak pernah amik tahu pasal status nie haha~

Tendou Sani said...

erm...tah...

SyimaSyaz said...

btul...aritu saje tukar status 'engaged' sume msg kate tahniah..padahal saje nak tgk perasan jadi tunang orang sbb reality tak tau lah dapat ke tak tittle engaged tu...

embun d tengah malam said...

taktau la nk kata u..i pun suka2 tukar..padahal i takder sesaper pun..hahahha

mamai said...

bergantung pada terjemahan masing-masing

¶A.K.I¶ said...

it depends la sbnrnye... kategori2 org yg sara ckp 2 menunjukkan mereka dari zaman ice atau meso.. =D

Mr feckry said...

gua lagi suka tak letak ape2

jedi said...

aku suke guna status da kawen je...senang cite..

ala xkisah la ape org nak cakap yang penting kita je tau...aku jenis xdulik orang nak cakap...

nuraarin-life said...

Salam kenal..

Member bertanya ttg status kita sbb mereka caring...

sharing is caring kan, so kita pun war war kan status kita pada 'peminat' supaya mereka boleh berkongsi kegembiraan juga..

peja said...

aku suka yg status divorced or widowed..haha =p

^_^LyNn^_^ said...

iyerlah kan..betul cakap sarah..papepun semua terletak pada diri kite..kalau kiter rsa kiter nak letak,kiter letaklah..kalau lin,lin letak jer ikut suke..kejap relationship,kejap single,kejap widowed,kejap engaged..huhu..tp yg pasti lin sorang jer tawu..^_^

iman said...

true

-aTie- said...

paling best kalo tukar dr in relationship kepada single.... kompom meletop2 page tuh nanti



Khaizarien @ atie Blog