Saturday, April 24, 2010

kelebihan dan kekurangan lelaki handsome.


hi semua,

selamat berhujung minggu. hari ini kita nak sembang pasal lelaki handsome. dan ianya adalah mengikut sudut pengamatan penulis sama ada dari zaman sekolah mahupun universiti. siapa rasa dia handsome, tampan, kacak,dan mungkin Hot. jom baca.







kelebihan:-

-terlebih dahulu mendapat perhatian berbanding yang tidak handsome.
-ramai peminat perempuan. berbaris kot!
-senang nak tackle awek cun.
-'market' tinggi. glamer di mana-mana juga. (kampus/ofis).

kekurangan:-

-mungkin digilai hanya kerana paras rupa sahaja.
-mungkin diminati oleh kaum sejenis Auchh!.
-susah nak setia kerana banyak godaan gadis-gadis yang lebih Hot!
-kuat perasan. macam dia saja yang handsome. wekk!


(ciri lain yang kurang yang lebih boleh tambah sendiri okey).


perempuan cenderung memilih lelaki handsome?

- bab handsome, kacak, cantik dan lawa ni. semua orang pun suka, sesiapa pun suka kepada 'keindahan'. but for me, kalau setakat nak pandang muka saja. kali pertama tu boleh lah terpaut, tersuka. tapi kalau nak go on as partner. rupa saja tidak ke mana. ia macam jatuh ciri ke lima or ke enam kot. yang paling utama mesti nak 'serasi'. dia pokok kita tanahnya. (ewah cilok daripada joegrimjow, jangan marah ea).


banyak lelaki handsome tidak memilih perempuan cantik as partner?

- yup. memang banyak yang aku nampak macam itulah. mungkin sebab perempuan cantik demand sket. bukan demand harta, tapi demand nak dilayan manja. (bukan semua kes, mungkin ada yang terkecuali). sedangkan lelaki handsome ni pun selalu nak dilayan lebih dan malas nak layan perempuan melebih-lebih. so bila dua-dua pun cantik dan handsome dia macam tak berapa nak kena. sebab dua-dua nanti demand mengada-ngada so akan jadi banyak gaduh.

------------------------------------------------------------------------------------------------

ok. kalau aku cakap lebih-lebih kang ada pulak yang tak setuju then hentak-hentak meja segala. diingatkan, ini hanya pendapat dari pengamatan penulis. mungkin pendapat anda adalah bertentangan. which I dun know. semoga anda happy dengan pasangan anda. sudah pastinya pasangan anda adalah handsome di mata anda. =)



handsome saja tak bawak ke syurga,
iman dan amal tunjang utama.
biar kita sederhana paras rupa.
cantik peribadi semua pun suka.



p/s: now. what say you?

14 comments:

Farah MR said...

aah..betul gak..kalau saya, kalu nak usha mmg tgk hensem ke tak..tapi kalu nak dibuat bf, tgk hati la kot..aha

avid gunner said...

ewah, pantunnya...
laki tak ensem selalu dapat makwe cun. tak caya tanya razman.

cik anis said...

jd hensem susah,
jd cntik pun susah jugak..
memg btol lah slalunye yg hensem2 ni xcari awek yg cntik2..

Wanie-san said...

lelaki hensem kdg2 perangai menjengkel kan..belagak dia hensem..tp part yg lelaki hensem biasanya xmencari kekasih chantk..aku sokong part 2...

Azuan said...

errk!! susah betul jadi orang hensem nie kan wakakaa~ nie kategori kuat perasan haha.

FarhanaDr said...

Hahahahahaha.. Bopren aku jugak ko letak kat sane kan.. Ahaks.. ;p

ayien said...

saya sokong!..hee

Sesayang_Andox said...

tak semua orang jahat tu jahat.
optimis. ^^"

Mr feckry said...

kenapa plak pompuan cun balak dia cam haram?

Frodo Baggins said...

org ensem banyak dugaan
kesian weh! hahahhahaha

x semua manusia baik
x semua manusia jahat

>>___<<

Tendou Sani said...

pantun yg last tuh best...^_^_~

embun d tengah malam said...

handsome saja tak bawak ke syurga,
iman dan amal tunjang utama.
biar kita sederhana paras rupa.
cantik peribadi semua pun suka.

i like

YobSumo said...

aku suka baca walaupun aku tak handsome. jadi wanita cantik untuk lelaka tak hansome lah yer?

teruja pulak ;P

naqib said...

btol jugak tuh... hensem mmg x bawa ke syurga.... tetapi amalan2 lah yg mmbawa ke syurga yg mmbuatkan kite lebih tampan berbanding di dunia.. tetapi kite ni ckap2 je, serupa ke ape yg kite akan lakukan ???