Tuesday, April 13, 2010

Buffered Earning from Nuffnang. yea!


yea! nuffnang sayang saya!


ok. ini ada cerita gembira. tak sangka, setelah 3 bulan bersama nuffnang, aku dapat juga merasa 'buffered earning' yang boleh bikin aku senyum sampai telinga. maklumlah. musim klik-klik bukan kah sudah berakhir. anda dapat email warning dari nuffnang rite? aku pun dapat gak, dan sejak itu, pendapatan daripada klik nuffnang turun dua kali ganda, I know. semua orang dah insaf dah, (including me) bagus!

maka istilah 'nuffwalking' juga diharap telah dimansuhkan sama sekali. tak payah dah ngada-ngada nak shout, 'I klik ur nuff, plez klik me back'. haha. No.No.No.

sebenarnya ini adalah kali kedua aku dapat buffered earning. sebelum ini dah dapat tapi jumlahnya sikit sangat tak sampai pun 50sen, jadinya aku malas nak heboh. ala. yang time semua orang sibuk cerita masing-masing dapat buffered tuh, haa. masa itulah aku pun dapat gak sen daripada buffered.







I print screen, besar punya.





dan inilah dia. hadiah kecil dari Nuffnang, untuk blogger picisan macam saya.




dengan jumlah followers ku yang tidak sampai 400 orang, traffic blog yang tak sampai 200 unique visitors per day, ranking alexa yang ke 1.5 juta lebih. tidak pernah menyandang profail popular bulanan di GB.  profail friendly apatah lagi. tapi aku berjaya gak dapat buffered. maka mestilah aku happy dengan 'hadiah kecil' seperti ini.

rahsia dapat buffered?.

cara aku mungkin lain dari orang lain.  aku tak buat entry keyword gempak, aku tak buat entry Gosip. dan aku tak buat entry tayang aurat artis dan segala yang seragam dengannya. yang paling penting, ikhlas dalam berblogging. harus ikhlas menulis entry original. (aku menulis bukan kerna nama) pinjam lagu Ramli Sarip kejap.



maka keikhlasan itu akhirnya berbaloi-baloi.



31 comments:

Cik Norfa said...

tahniah..aku pun dapat buffered earning tu..tapi sikit je..sma mcm ko mula2 dpt tula.tak smp 50 sen. tp first time jgk la..hehehe

kanip mito san said...

bagus-bagus... usaha anda selama ini berhasil... HUHUhu.... boleh la bantu sy plak

Ery Farieha said...

ahaha
same la kite
unik sehari susah nak capai 200
huhuhu~
btw,tahniah ea! :D

FarhanaDr said...

Blog Cahaya Yang Riang Gembira kurang bernaseb baik.. Tapi blog lagi satu yg masih lagi baby dpat buffered.. Pd hal hit tak sampai 100 pn satu hari.. Pape pn, time kaseh kat nuffnang.. Sayang banget.. Hik hik..

DaHLia said...

tahniah!!

sis 7 bulan baru rasa buffered...padahal trafik memang baik giler....apapun, semua depend pada rezeki laaa

a d r e y n i e e l i s y a said...

wah..

bestnya da dpt buffered kan..

bellar0ssa said...

jelesnye dpt buffered earning.huhu pnh dpt sekali je dulu..huhu

embun d tengah malam said...

tahniah..i taknh dpt

PEREKA CERITA said...

tahniah.. :)
curi masa kejap untuk main blog.. aku pon epy baca entry yg hepy... :)

Ariff Shah said...

congratz!
lepas ni rajin ah update kasi lagi banyak masuykk

joegrimjow said...

blog ni ada entryb baru ku terus baca dah
hehe
teruskan berblog dengan ikhlas

mie said...

byk tu..
bleh buat kenduri la lps ni
hehehee

ardinihumaira said...

wow bestnye.. dni tak dapat :'(

aizuddin.com said...

tahniah..berusaha smpi jd sejuta nt..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

baerbaloi²...
hehehehe...

Sharinginfoz said...

tahniah dapat buffered. memang happy sakan kan... pas tu boleh tengok income naik tetiap hari.....

Jusco Sale

Cikgu Cakap Kita Senyap

Solehah said...

hehe..tahniah2..

lAl said...

Tahniah atas kejayaan hasil usaha anda yang xjemu..ahahaha...

Azrul Hisham said...

cogratulation...dan saya juga bersetuju dengan pendapat awak bila berblog mesti la dengan hati yang ikhlas.. (^_^)

kella said...

tahniah! sukanya...
boleh contohi nih..
betul tu, yg penting entry adalah telus..telus..ikhlas..
yess.. i follow u! :D

Qiha Aziz said...

tahniah! aku tak pernah pon dapat. haha. tp takpelah. tak kisah sgt pon :)

kodok hijau the ghost writer said...

alhamdulillah

helena's said...

holoh holoh..comelnye gambo camtu..haha

yanmie said...

tahniah sarah :)

Naz said...

best2... nanti dah dpt cek, belanjer erk.. ;)

FaTiN said...

pernah dapat sekali je bufered earning. hehe
anyways, congrats!

.::WaNiE::. said...

tahniah darling ;)

Zul said...

salam singgah.. waa.. bagus2.. bleh buat duit.. :)

s A i F u L z A k W a N ® said...

░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░▀▄░ ░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░

deus X machina said...

kalau dah cashout belanja aku kfc ok
erk888

edda(",) said...

mana aciii.. nak jugakk.. nuffnangggggg=(