Sunday, April 11, 2010

lelaki-lelaki Hot di alam Blog. part I

 
kali ini, penulis nak bawakan kepada anda sesi berkenalan dengan lelaki-lelaki Hot di alam blog. mereka Hot kerana mereka ada pakej yang tersendiri sebagai blogger. penulisan dan content blog yang pheewitt! ada gaya dan aura tersendiri. dan pastinya mereka ini punya ramai peminat sampai traffic blog pun selalu sesak. rasanya bab sesak tu pastinya gara-gara dari pengunjung perempuan. hahaha!





macam biasa, gambar sekadar hiasan.



syarat-syarat lelaki Hot part I:-

- bukan anonymous blogger. dalam erti kata lain, pembaca mengenali identiti mereka.
- masih muda. under 25.
- merupakan friendlist 'aktif' aku kat FB.
- study luar negara.
- berkarisma


ok, jom berkenalan, siapa agaknya lelaki HOT di alam blog yang berada dalam list aku.


Ariff Shah

ada sesiapa lagi yang tak kenal beliau? lelaki hot (tapi pendiam) ini menduduki tangga pertama kerana beliau lahir tahun yang sama dengan aku. oh ya, esok 12 April adalah hari ulangtahun kelahiran beliau yang ke 23. (esok penuh la wall FB beliau dengan wish hari jadi, hahaha). beliau pernah tinggal di Melaka tetapi kini menetap di Subang Jaya Selangor. seorang pelajar yang cemerlang tapi SPM dia ada satu subjek tak dapat A iaitu EST. beliau kini adalah student tahun 4, yang menuntut di Moscow Aviation Institute, Rusia.

blog beliau sebenarnya adalah blog peribadi, berkisarkan kehidupan beliau di rantau orang, susah senang menjalani hidup di Moscow yang didakwanya tidak indah. (siap ada kes Metro train kena bom tu, bahaya tol). selain itu, banyak juga entry beliau yang berkongsi tentang tips blogging yang sangat sesuai untuk dijadikan rujukan buat mereka yang masih baru di alam blog.

status terkini: single kot. tapi rasanya peminat berbaris nih. boleh buat perbarisan rumah sukan barangkali. HahAhA!



ok, joe berada di tangga kedua Hot, kerana beliau adalah pangkat adik kepada aku. muda setahun. juga lahir pada bulan April sama macam ariff. adik joe ini berasal dari negeri Kelantan. merupakan seorang bisnesman HerbaLife. pernah merantau ke Taiwan untuk event HerbaLife. walaupun beliau merupakan anak bongsu dalam keluarga, beliau sangat pandai berdikari. di usia muda dah pandai cari duit sendiri, buat kerja part time sebagai cleaner kat U.K. aku puji sikap beliau yang pemurah dengan rakan-rakan blogger lain kerana selalu menganjurkan contest. sempena dengan bezday beliau 20 April ini, ada juga contest lumayan yang dianjurkan. aku berazam untuk menang. then boleh lah makan besar. makan-makan bernilai RM200. siapa taknak? huhu

ok, content blog beliau banyak berkisarkan peribadi, dan aktiviti yang beliau lakukan di University of Sheffield United Kingdom. beliau pernah bagitau bahwa tujuan berblog antaranya adalah untuk mencari pasangan hidup. mungkin misi ini hampir selesai kot, haha! dan kadang-kadang beliau suka buat entry kisah pak Belalang yang banyak mengandungi humor dan pengajaran. sekarang ini ada jugak beliau tulis entry tentang tutorial blog. blog dah makin maju, makin versi versa.

status terkini: single but not available. hatinya telah dicuri oleh 'tuan tanah'. tunggu saja bila beliau nak reveal the 'awak' yang selalu di mention dalam entry tu. HahAha!



lelaki Hot ini menduduki tangga ketiga sebab beliau kini dah jarang update blog. so ini sebagai denda supaya beliau update blog. Zack Zukhairi merupakan student yang menuntut di negara matahari terbit, Jepun. dulunya beliau menjalani Asasi Asuhan Jepun di Universiti Malaya. berasal dari negeri 'apo kono eh jang' iaitu Negeri Sembilan. (tahniah bro semalam N9 menang piala FA). beliau ni lebih tua setahun dari aku. lahir pada Mei 1986.

blog beliau merupakan blog peribadi. tempat beliau berkongsi cerita dulu dan kini. terdapat entry yang boleh membuatkan kita mengimbau kembali zaman muda-mudi. (cerita tentang sailormoon pun ada tau). dan banyak juga cerita berkisarkan life beliau di Jepun dan cara hidup orang jepun. bila beliau mention bab harga barang-barang kat Jepun yang gila mahal memang boleh buat aku geleng kepala. Jepun memang negara kos mahal, semua pun tau itu. beliau juga merupakan seorang yang berbakat melukis. siap buat video tutorial melukis yang di share kat FB.

status terkini: tunangan orang kot. pernah mendakwa yang beliau memang telah lama berstatus in a relationship. cinta jarak jauh, katanya dalam forum di GB satu masa dulu. HehEhe!


ok. hanya 3 sahaja untuk lelaki-lelaki Hot Part I. nantikan pula Part II dan seterusnya di masa akan datang. :p




p/s: anda juga Hot, kerana anda membaca entry ini. =)

42 comments:

FarhanaDr said...

Aku pon tengah hot ni weh.. Heehee.. Takpe sara, kita dua adalah gadis2 hot jugersss.. Hahaha.. Perasan jap aku ni..

~ Lama tak nmpak zack.. Hmmm..

~ Ann ~ said...

wah semua lelaki pujaan.. kekekeke

aku paling minat joe jugak. haha

Ariff Shah said...

erk. macam tak layak je tempat pertama.

haha. banyak research ni. semua fakta pasal aku betul, cuma yang bab orang berbaris tu takde kot.

lain kali kalau post kat FB, tag je orang yang ko mention. Takde salah apa2 pun dan mungkin orang dalam frenlist dia boleh baca & komen sekali.

apa-apa pun thanks a lot ^^

Ery Farieha said...

knp mereka hot?
sbb study lua negara ke?
heheheh =P

mIsH IeRA cIK irAh said...

:) agaknye sebab org wonder life study kat oversea.Tapi admit la thumb up kat joe same ariff. Tergian membelog sebab seronok bace belog dorg

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Wewittttttttttt ahhahahah~

Mr.Bintang said...

saye lelaki hot local je.. x best.. hehehe..

SyimaSyaz said...

yap...diorg 3 org memang deserve....setuju sgt dgn sarah
tapi syazwan tetap HOT di hatiku..kekeke

hanafijaafar said...

aku menjangkakan kewujudan fuad rahiman dalam penulisan seterusnya... jom gelak jahat MUAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAH!!!!

Azrul Hisham said...

fuhh...memang sangat hot...hehe

Armyrule said...

panas2..ok part 2, saya nak nama saya dalam list ok...ahahahaks...bergurau

ザ-sylver-shooter said...

hahaha
sure tersenyum riang mamat no-3 tu kang ...

Qiha Aziz said...

sarah, aku sokong ke 'hot' an mereka! haha. :)

f is fikah said...

stuju2!!
dan masih menanti zack update!!
lame btol die menghilang.

luvly mya said...

memang hot.oh yeah!haha..3 tiga suka baca..zack..lama nya tak update..huhu

joegrimjow said...

wakakaaka!

senyum sampai ke telinga ni ha, hehe, kena berusaha supaya dapat no 1 ni, mgkin klu kawen awal dapatlah no 1? kekeke

pembetulan status - not single and not available. hehehe

thx ya cik sara

Jard The Great said...

wawawaaa. ku setuju.. walaupun aku kenal seorang ja antara mereka.. hoho

embun d tengah malam said...

:)

budakhitam said...

budak hitam?

Ismail Noh said...

hahaha~ nice, selebriti blog.

paan said...

lum cukup hot lagi la..

mie said...

panas!!! panas!!!
bleh order teh o panas ke...
hahahhaaaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hot nye bilik nie...
hot nye...!!!

kella said...

haah... memang di akui hot!
pedas, panas, berapi meletop!
hehee...
bravo to all ya! kehebatan kamu di akui,,

Hazzy Ishak said...

baru je nak takel joe
status available dah bertukar

.::WaNiE::. said...

mereka cool la sbb study luar negara, kalau hot tu kene belajar kat tempat2 panas

hahahaha

mamai said...

wah boleh masak lelaki nie pasal dah hot sgt hahahahaha....wa pakcik rindu laman kamu nie

kodok hijau the ghost writer said...

mana satu pilihan hati?

cik EPAL said...

memang semua hot hot melecurrr :D

bellar0ssa said...

huhuhu setuju! semua pun memang jejaka hot! hee.

AyuE said...

aku sgt setuju!!!!blog diorang mmg best... sgt santai bila baca..

Wanie-san said...

kite hot jugak!!
nak jugak tersenarai dlm lelaki hot dalam blog..ekekeke

Khairi said...

err... excuse me. senarai blogger gadis hot ada tak?

err... tenkiu.

Nur Hidayah Yahya said...

fewwiiittttt~
hehehehe..boleh mengorat?

Solehah said...

hehe..

darkbatman said...

aaaaaa...aie x hot lg la cmne?ahaha..biler la nk dpt label hawkk kan?ahaha..jeles2 same ariff shah..

eiy_Da said...

Ariff Shah mmg Howt! waattatata =p

Arra JaSmY said...

haha..hot2 belaka..ahaks.:)

Ku knal ketiga2 nya tapi selalu baca blog joe.:)

Qaira Tsamaratulqolbi said...

Hahhaha..ade jek point ko nak buat entry kan...ok latuhhh...ngeeee

Bro Framestone said...

part II bile ek huhhuu

BroFramestone Blog

Nik Nur Izzati said...

wit wiiit.
lepas ni carta hot chick blogger plak ye

shazmir said...

huhuhuhu