Thursday, April 15, 2010

'si Tedi buat 'Contest': Bila Dak Itam Berdialog'

ini adalah entry Contest si Tedi. menurut terma dan syarat, Contest ini tamat pada 16 April 2010. muga penyertaan ini masih diterima oleh beliau kerana masa nampaknya sudah suntuk. dan aku hampir terlepas Contest ini kerana 'terlupa'. dan sesiapa rasa nak join, mungkin masih sempat. anda boleh klik kat banner si Tedi di sidebar blog ini untuk maklumat lanjut.



 

1- dialog dak Itam untuk gambar yang diberi.


" Bos aku ni asyik dengan blog dia aje, taktau nak bawak aku jalan-jalan makan angin kat sekitar Bandar Melaka ke, aku ni asyik terperap dan tidur je kat umah. bosannya! "






" Fed up ah dapat Bos macam ni. nampaknya aku pun kena belajar komputer nih. biar ku godam blog dia kaw-kaw punya. err, Kat Melaka ada pusat belajar komputer tak ye? "





2- beri dua sebab mengapa aku berkunjung ke blog 'kadangkala diam itu adalah lebih baik?

- blog ini lain daripada yang lain kerana menjadikan kucing-kucing sebagai maskot. oleh sebab aku pun suka kucing jadi aku suka blog yang owner dia suka kucing. muahehe!
- blog ini berinformasi dan selalu menghasilkan entry yang ringkas tetapi bermesej. walaupun ayat dan bahasa yang digunakan agak skema tetapi at least blog ini memartabatkan Bahasa Melayu sebaiknya. dan aku suka itu.


3- entry paling disukai

entry pasal promote GB, kerana membaca entry tersebut lah aku tahu kewujudan web GB dan sekaligus menjoinkan diri dalam GB. muahehehe


4- beri tajuk/perkara/ isu yang sesuai untuk ' kadangkala diam itu adalah lebih baik'.

- story sket tentang tips-tips membina hubungan baik dengan bloggers lain. cam mana komen2 kat blog Tedi boleh berbakul-bakul ya. malahan komen-komen adalah dari bloggers yang pelbagai usia. kongsi sket tips 'mesra alam' anda di dunia maya?


5- "saya mengharapkan 'kadangkala diam itu adalah lebih baik' akan terus sukses dan earning nuffnang akan semakin meningkat maka bolehlah Tedi menganjurkan kontez yang lebih hebat lagi di masa akan datang. bagi hadiah percutian bersama Tedi di Melaka pun ok gak. Hehehe!



to Tedi: thanks untuk contest ini. dan thanks untuk blog anda yang begitu berharga.


13 comments:

sI tEDI said...

ekekekkee.. percutian sehari ek? InsyaAllah kalau ada bonus hujung tahun boleh buat. ekekekekeke..

Terima kasih sarah sbb turut serta.

penyertaan di terima :)

Sesumpah said...

hehehe comel. harap bole menang

goodluck!
;D

Mr feckry said...

diam untuk bercakap. berblog kan mulut tak bercakap

.::WaNiE::. said...

good luck dear :)

embun d tengah malam said...

wah terbaik la u..gud luck k

cik EPAL said...

goodluck. :)

Amy Syaquena said...

Salam perkenalan,saya dah add link awak so di harap awak juga dapat membalas kunjungan saya..jemput la ke "teratak" amy yea..

Qaseh said...

Mmg kreatif n berani mencuba...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

godam je...
wat entri sendiri...
hehehehe...

HonEyBuNNy said...

wahhhhh...sgt lah kreatif...cayok3...gd luck..

deus X machina said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Farhana Abd Razak said...

Tedi sgt comelll

darkbatman said...

comel jer tedi 2..meh nk pinjam sari.heh