Sunday, April 4, 2010

alergik seafood like hwang tae kyung?!


kononnya nak update pasal makan-makan di seksyen 7 shah alam yang malam kelmarin, tapi rasa hati telah bertukar, so, kita update lah cerita makan yang the latest pulak. ahaha! layanzz!





macam-macam ada.



lebih kurang sejam selepas makan berpingggan-pinggan seafood. lelangit terasa sakit. macam membengkak. adakah ini namanya alergik?





ini sepinggan I makan 7/10 daripadanya.




I makan kat sini. Restoran Flaming Steamboat at Bandar Sunway. RM20.90sen per person. boleh makan apa saja yang ada di sini sampai muntah. dibuka setiap hari dari jam 5 petang hingga 12 malam. siapa alergik seafood macam hwang tae kyung confirm tak boleh makan kat sini.




haaa, nak makan kat sini, kena simpan perut kosong. so siangnya jangan makan apa-apa. then malam boleh melantak macam ular sawa. lepas kenyang jangan terus tido, harus update blog terlebih dahulu. :p





I makan 4 mangkuk aiskrim aneka rasa.





tapi hanya semangkuk saja yang sempat di snap. the coklat cair itu beku kerana kesejukan aiskrim. super sedap!





tidak tahu macam mana lelaki itu boleh tiba-tiba saja berada di situ. meja yang anda lihat kosong itu pada mulanya penuh. dan gambar ini diambil pada jam 11.10 malam. (nak tutup kedai lohh).




my housemates, naeimah dan hasni yang sedondon. lupa nak bagitau, kami berada di tingkat atas. sampai sini jam 9.20 malam,  floor bawah dah full!



 
syida, di hadapan Sunway Pyramid.




ambik la gambar penulis yang blurr ni. ahaha!


kat sini juga ada disediakan Nasi Goreng Cina dan lauk-lauk simple macam ayam goreng. siapa yang tembolok besar bolehla menjamu selera dengan jayanya. sayuran pun ada, sawi dan bendi, juga buahan seperti tembikai dan nanas. tapi teh tarik tak leh order kat sini. (minuman air manis berais  like oren  saja yang ada, dan boleh refill) nak order teh tarik sila pilih kedai sebelah.  HAHAHA!


direction to go here, macam biasa, ikut saja signboard. kalau rasa tersesat. boleh berhenti dan tanya orang yang agak senonoh di sekitar anda. mudah bukan?


bab tajuk entry tu, jangan nak berdebat dengan I. this is my blog ok. mind you!!! (tanda seru bukan bermakna marah, sila jangan silap faham, kAHkAh!).


next entry pun akan cerita pasal makan juga. kau sabar sajalah dengan kerenah penulis yang makin tembam ni, hAHAhA!


15 comments:

zaradgreat said...

alamak..
terliur...

dah lama tak makan seafood....
T_T

Cik Akma said...

rm20.90 utk semua mknn tu. skali ngn eskem? huwaaaa mcm sedaapppp jee :D

sekamrrindu said...

salam.....


baca entri u., tiba2 saya jadi lapar..hebat..masakannya tu..

Kujie said...

mgkn lelangit terkena duri cepit ketam kot..hehehe

erk..wait

duri ke

ape ye yg tajam2 tu...selain dari duri

tak jumpa perkataan yg sesuai..arhh..hehehe

HonEyBuNNy said...

arghh..sgtlah terliur tgk ice kerim tu...nyum3...what?? next entry pun makanan lg??hehhe

nurain said...

sangat lapar tengok makanan!

~kuyam~ said...

Omigosh!mmg sgt2 lazat seafood tu.but I cant eat seafood..so bad :'(
hlg 1 nikmat.isk

Azrul Hisham said...

saya dah pergi makan kat situ time berbuka puasa tahun lepas...memang sangat best tempat tu...berbaloi-baloi...harga pun berpatutan (^_^)

ieQa sWetLuv said...

wahh sangat menyelerakanla fuhh~

FarhanaDr said...

Ade tembam sikiiiiit laa.. Hahahaha.. Takpe.. Bukan tembam banyak mcm aku ni pon.. Ahaks..

aisHa 'S' said...

love seafood...
bestnyer...

.::WaNiE::. said...

weyyy besttnya tengok steambot tu

kalau makan ni confirm membongkang sbb kolesterol naik

e p i x ____ said...

uiyoo sdp ni. :p
skali ngan askrim rm20 ker??hehehe. ni yang best ni XD

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

enak nye...

seimura said...

dah tu siapa yg alergik seafood ni sbnrnya? ish2.