Sunday, April 4, 2010

Restoran d zart @7 cafe.


seperti yang dijanjikan, entry ini adalah melunaskan hutang. tapi terlewat sikit. sorry ya.


masih ingat tak 2 hari lepas aku pergi i-city the light wonderland? haa, ini nak cerita pasal makan-makan sebelum kami bergambar di sana. sebenarnya taktau nak makan kat mana kat shah alam ni. maklum lah tak biasa pun makan area sini, tapi bila ushar-ushar tengok satu restoran ni ramai je orang. kami assume dia punya masakan mesti sedap. heh.


jom ushar gambar.



ini dia, Restoran d zart @7 cafe. kedai dia memang kemas dan bersih. servis pun boleh tahan. tak lama sangat tunggu menu yang di order. owner kedai adalah seorang perempuan usia pertengahan (mungkin sebaya my mom) pun sangat peramah. serius kami rasa macam nak datang lagi makan kat sini.





penulis, syida, sham dan ijey.





ok, menu masakan panas yang biasa, aku order nasi putih dgn tomyam campur, memang sedap tomyam dia. semangkuk tomyam berharga rm.5.50sen, menu nasi goreng dan lain-lain kebanyakannya rm4.50. harga standard la kan. tapi berbaloi, enak sekali!





ini syida yang order. mee kungfu, rm5.00. sedap gila weh!






habis licin.!




sebaris dengan kedai makan ni, memang banyak kedai makan yang lain. and ramai je student makan kat sini. I rasa diorg kebanyakkannya student uitm shah alam. atau politeknik shah alam. kedai mamak pun ada kat area ni. boleh la ajak-ajak geng anda datang melepak.


susah sebenarnya nak jumpa kedai makan yang best. penting ok untuk restoran bagi servis yang bagus pada customers. sebab mungkin pelanggan ada itu adalah bloggers. haa, bila semuanya bagus belaka of course kita akan promote kedai makan anda. kan ke ini promosi yang berkekalan percuma. berbaloi-baloi. 


ok. next entry mungkin story pasal makan gak, hAhAhA! kan I dah kata, u aLL kena bersabar dengan I. :p



12 comments:

ezany said...

shah alam dlm kenangan.. dah lama tak pegi sana.. tak tau la pulak dah ade i-city.. mcm menarik jer..

kedai mkn ni mmg dah lama ade ker.. sbb dulu2 tak pnah dgr la pulak..

Chutra Padi said...

Presentation nampak menarik. Nampak menyelerakan semua makanan tuh. Memang tak mahal la kalau harga lebih kurang 4-5 ringgit ++ gitu. Memang berbaloi-baloi.

Best Of Me 321 said...

makan thai myfeveret! :D

Cik Akma said...

okay menggoodaaaa sgt2!

min said...

erm..memang menyelerakan
terus rerasa lapar la plak
hehee

hanafijaafar said...

jom try masak mknn2 di atas.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

entri makan lagik...
hehehehe...
makan makan makan...

yanmie said...

adeh cedapnye nmpk semua menu tu..yg x thn tgk mee kungfu tu..memanggil2..hehee

kodok hijau the ghost writer said...

tak tapau pon untuk kodok sebungkus

kodok hijau the ghost writer said...

tak tapau pon untuk kodok sebungkus

Sheriffa said...

Dekat seksyen brp ekk kedai ni??

Anonymous said...

I'm a relly of this restaurant's owner,she's my cuz :).On her behalf I'd like to convey much thanks for this review and are heartily grateful,syukur Alhamdulillah that you and your friends had enjoyed your visit :) Please do come again and oh fyi for day/lunch menu and after having weighed in the regulars' input,d'zart @ 7 will nasi tomato and weekly selection individual dishes as opposed to normal nasi campur/lauk pauk.For a simple directions guide:- seksyen 7,1st shoplots' row BELAKANG Pizza Hut,area opposite of UITM's back main ent.I'm brainstorming a facebook page soon subject to owner's approval.Terima kasih sekalung budi ^_^