Friday, March 26, 2010

nak balik kampung sebab kawen.

kita nak balik kampung. yea! malam tadi siap mimpikan nenek. Ya Allah. punyalah tak sabar nak balik kampung. lepas tu, siap mimpikan mr.S. kenapa  macam lah fun sangat mimpikan beliau?. hakhak. entahlah. menyibuk saja kau masuk dalam mimpi aku. syuh. syuh! mimpi bercirikan mainan tidur tidak perlu diambil endah. ceh. macam ada pula mimpi bercirikan cerita benar. entahla. taktau. aku bukan pentafsir mimpi. aku cuma tau tidur dan mimpi. dan kadangkala walaupun tidak tidur tetap juga bermimpi, haaa. itu namanya berangan. fantasia sungguh.


well, mungkin akan tak update blog untuk esok dan lusa. tapi kalau ada connection streamix yang sesat. mungkin akan update. tak sure. kalau ada tu ada la. kalau tak ada nak buat macam mana. takkan nak hentak kaki mintak adakan jugak. jangan ngada-ngada. jangan kau over, apa sangatlah aktiviti update blog. bukanlah fun sangat pun. :p


tumpang tanya, ni siapa yang akan kawen sebenarnya?
- my cousin, known as abang Udin. walaupun nama cam kampungan tapi beliau boleh tahan handsome. pheew!


eh, dah lama. dah bertahun-tahun, tidak menghadiri perkahwinan sedara terdekat, dan kali ini. cucu nenek belah emak yang pertama melangsungkan perkahwinan. yea! sebenarnya beliau dah menikah dah, dan ini adalah kenduri kawin keluarga pihak lelaki. so, abang sepupuku yang paling macho dah jadi laki orang dah. dan maknanya dia dah ada bini. bunyi macam best, bikin jeles siot. bilalah turn aku ni? HUH.


dah terbayang dah. kemeriahan sebuah kenduri kawin. sebagai sedara, mesti nak kena tolong-menolong. silap-silap aku kena cuci pinggan. HAHA, tak ayu lah jadi tukang cuci pinggan. habis takkan kau nak jadi pengapit pengantin pulak? demand tak ingat. sekeh kang baru tau. baiklah. aku jadi tukang makan sudah. pastu menyibuk dekat pelamin jadi tukang snap gambar. walaupun tak ada DSLR, compact digital pun kira jadilah. HAHA! 


ok. blah dulu. jumpa nanti lepas kawen. :p



10 comments:

Queen said...

jadi tukang bagi doorgift pun glam tau!...

congratz tu ur cousin...

nadja said...

hah igt tadi adik yang kawen ehhehe

embun d tengah malam said...

u nk kawin jemput i

seorang AKU said...

ok la tuh! slmt pgntin bawu tok abg din! hee~

FarhanaDr said...

Waaaaaaaa.. Aku rindukan suasana mcm tu.. Especially kalau pi merewang.. Adehhhh.. Sangat best.. Ade telur pindang tak cik sara? Hehehe..

.::WaNiE::. said...

buat2 sibuk ambil gambar

mmg sesuaii

dapat lari dr kene basuh pinggan takpun bagi bunga telur

hahahahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ok....
jumpa pas kawen...
hehehehe...

deus X machina said...

teruk dah ni
sampai masuk mimpi
erk888

BEN ASHAARI said...

sudi kiranya menerima award ini dari saya.. link ada di bawah ini ..tqqq

http://www.benashaari.com/2010/03/im-king-ceh.html

~ Ann ~ said...

balik nanti, jangan lupa jawab TAG k. aku da tag ko dengan kejam.. wakakakak