Thursday, March 25, 2010

bad guy story..


"sejahat-jahat lelaki, tetap akan memilih perempuan yang baik".


aku taktau sejauh mana benarnya statement ini. tapi aku selalu jumpa quote ini di mana-mana. dalam drama, dalam novel, dan mungkin juga dalam blog kalian.

if that statement is correct, so...Life is unfair. maybe







bagaimana perasaan 'bad guy' bila jatuh cinta?

mana mungkin lelaki jahat tidak berjiwa. sebab perasaan cinta adalah milik semua.


haruskah diberi peluang?

macam mana? nak terima atau tolak mentah-mentah.




aku percaya semua orang ada 'nilai jahat' dalam diri masing-masing. of course. nobody's perfect.



but,

everyone always pretend to be good person.


It's only an acting. Am I rite?


nice person doesnt exist. I guess.


so, we are all bad. HAHA



this is just an entry, and Im not related in.



Now, What say you?

13 comments:

Farid Fernandez said...

hak masing2 ..

dan menentukan adalah Penciptanya..

Cik Akma said...

yuppp dlm novel byk tol mcm nihh. duhh~

FarhanaDr said...

Ouh.. Saye paham ape yg cube kamu sampaikan di sini.. Heehee.. :)

hanafijaafar said...

negatism is bad for health.

embun d tengah malam said...

saya juga jahat..hehhee..tapi saya nk girl yg baik yg boleh bimbing sy..tp org yg baik adalah utk org baik

nursarah said...

# Farid
hurrmm. I dun like ayat pasrah.

# Cik Akma
novel pembohong besar. HAHA

# FarhanaDr
apa salahna pilih g jahat kan?. yg baik pun, belum tentu benar2 baik..:p

# hanafi jaafar
bukan negatif la. just opinion. subjektif rite?

# embun
semua orang ada 'kejahatan', dan semua orang prefer yang baik2.

NURSAFINA SALIM said...

sarah::bkn ke ustaz ckp: pmpuan yg baik utk lelaki yg baik, pmpuan jht utk lelaki yg jahat

Ery Farieha said...

jgn pcaye pd drama
pcaye pd ayat quran
laki baik utk prmpn baik :)

tp kalau dijodohkan sebegitu, mesti ade hikmahnye :)

hanafijaafar said...

and yet, negativism is still bad for health.

hehe, mmg btul pun pendapat masing-masing. cuma macam susah nak terima yang dunia ni tak ada orang yang baik. sebab sampai kiamat pun akan ada orang baik, yang berbeza hanya bilangan.

=)

.::WaNiE::. said...

i loike bad boys hhaahahaha..cooolll

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

statment tue just mcm nie la...
lelaki jahat last² mesti yg sedarkan die pompuan yg baek..
yg die jatuh hati,
yg memaksa die berubah...
then itu je la aku rase...
biasa mcm tue...
dalam realiti pon ade...

Solehah said...

ya la..sesapa pun ada hak nak cintan2 ni..

Cutiesifa said...

biasa dgr perempuan baik tuk laki baik dan sebaliknya..
tiap org ada hak nak memilih..kadang2 laki tu mmg jahat, tp once dia nmpk sorang pmpuan dan yakin dgn pmpuan itu, dia kan terus berubah..

bgs jugak kalau camtu, adanya laki n pmpuan baik tuk membimbing yg x baik nie..ye x.. :D