Tuesday, March 30, 2010

budak gemuk di TAG.

ini entah TAG zaman bila. zaman pak kaduk kot. haha! tak. tak. Tag ini telah diberi kepadaku pada minggu lepas. siapa yang bertanggungjawab?. haa. ini dia si gadis manis persis mutiara Ananstasia Ann. eceh. (ayat manis bergula).

orang kata main TAG ni dapat mengeratkan ukhwah antara bloggers. sebenarnya dapat korek rahsia orang kan?. HAHAHA! tapi tak apa. I redha di terjah sikit-sikit begini. :p


dan soalan-soalannya adalah:-


1) siapakah diri anda di rumah?

aku adalah kakak yang cool. selalu main-mainkan adik-adik perempuan ku yang cute-cute. lepas tu akan gelak sama-sama. harus jadi kakak yang baik. so senang nak memerintah bila perlu. oh NO. bukan memerintah secara diktator, tapi merayu mintak tolong dengan manja sekali. haha! tak boleh blah.


2) siapakah diri anda di samping rakan?

kalau nak cari kawan yang tak banyak songeh, memang akulah orangnya. so aku pun macam tak layan sangat songeh orang. sorry naik lorry. nak bercerita about personal life dengan rakan, mungkin hanya 40% sahaja. yang lain adalah sangat secret. rakan-rakan kata aku ini misteri. mungkin YA.


3) 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai?

- nak mendirikan rumahtangga dengan hero korea versi malay.

- travel ke negara orang. negara apa lagi kalau bukan korea selatan. I nak jumpa Jang Geun Suk. (kami kan sebaya). HAHAHA!

- nak mempunyai bisnes sendiri. sebab aku bukan jenis yang 'rela makan gaji'. aku mesti jadi Bos. Lady Boss.

- mahukan blog ini dikunjungi lebih 1000 unique visitors dalam sehari. (hajat paling serius).

- nak memiliki Honda CRV.


4) Siapakah nama pasangan anda

ini apa punya soalan daaa. ok. banyak pilihan pasangan, tapi kita ambil yang the latest sajalah, siapa lagi kalau bukan hero korea malay version tersebut. walaupun tak sure yang kami ini bakal berpasangan atau tidak, tapi rite now anggap saja dia adalah hero I ketika ini. HAHAHA! nama dia I tak berapa sure. tapi dia ada sembang-sembang dengan my dad secara banyak kali, so my dad tau kot apa nama dia. tapi dah tentunya aku takkan tanya. kahkahkah!



5) ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda.

- sebab dia tak nampak macam budak baik. so unsur macho sangat terlebih di situ.

- walaupun nampak macam budak jahat, tetapi dia dah tolong my dad tukar tayar yang meletup tempoh hari. makanya bukankah dia sebenarnya baik hati lagi berbudi?

- peramah dan mudah senyum.

- handsome ala-ala korean guy. phewit!

- semua tentang dia I suka. 5 ciri saja tak cukup tau?! HAHAHA!



6) bila tarikh anda couple?

-haha, kami tak couple lagi. kita skip soalan ini ok.



7) apakah kenangan pahit bersama si dia

- belum ada yang pahit. harap-harap dia masih single so I boleh masuk line. kalau dia dah berpunya pun  I nak kebas jugak. HAHAHA!


8) lagu tema cinta anda?

Ya Ampun. soalan ini macam apakah? lagu tema cinta macam geli di tekak menyebutnya. belum bercinta so belum ada lagu tema, kalau dah bercinta nanti kami decide nak lagu apa, ok tak jawapan ini? :p


9) apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

I nak lelaki ini stop smoking. walaupun dia begitu macho ketika merokok tapi pastinya dia lagi macho kalau dia bukan smoker. phew!



10) TAG 10 rakan lain.

I tak sampai hati nak TAG orang. (pemalas sebenarnya). so siapa rasa nak buat Tag ini silakan.




dah siap! clap.clap!


p/s: jawab tag begini buat aku teringatkan dia secara banyak. cis!

8 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

senang je ko tag...
heheheheh....

acap said...

Jang Geun Suk tu siapa?
penulis skrip?

kodok hijau the ghost writer said...

apa kaw jawab kat tag tu semua ok .. ini jer yang tak leh terima dek akal fikiran.

nak mendirikan rumahtangga dengan hero korea versi malay.

hahahahaha

seimura said...

huh? siapakah budak itu? tiba-tiba aku terasa nak tanya mak atau abah. agagagaga...

.::WaNiE::. said...

waa mana nye gambar hero korea malay version tersbutttt

nursarah said...

meniti senja
haha, itu namanya budak rajin. ekeke

acap
beliau adalah pelakon korea ter'macho'

kodok
kalau jadi kenyataan putih la mata kau. ahaha

seimura
tanyalah kalau nak. ahaha

wanie
gambar dia terlukis dalam hati.

embun d tengah malam said...

betul gila korea u ni..hehehe..semoga impian u tercapai..insyaallah..doa sebagai senjata

~ Ann ~ said...

aiks, member aku ada ramai cam hero korea versi malay tu. nak??

BTW, Jang Geun Suk tu, kazen lelaki kepada kawan adik superstar pujaan makcik aku belah mama. dia slalu datang umah. nak jumpa, meh contact segera yer.. hahahaha

Anyway, aku rasa aku tgh bagi komen yg lemah lembut ngn ko ni.. heran kan. Aku lemah ngn budak-budak ni. tak sampai hati... hahaha