Tuesday, January 12, 2010

terapi aroma.

tau dah, mesti you all nak kata aku punya istilah tu terbalik, peduli apa aku ngan istilah sebenar, dan kat sini aku tetap nak citer pasal terapi aroma, dan bukan aromaterapi.

terapi ni boleh dikatakan sebagai 'ubat penenang' walaupun sebenarnya aku bukanlah tak tenang, tapi hanya mahu menambahkan lagi ketenangan. haa, macam tulah.

hidup ini memang tidak mudah. setiap dari kita berdepan dengan pelbagai perkara yang datang menduga. kadang2 sampai stress jadinya. tapi mmg itulah resam kehidupan di dunia ini. kerana dunia bukannya syurga.

.............................................................................................



berbalik pada tajuk 'terapi aroma'.

aroma masakan adalah terapi menenangkan bagi siapa saja yg sedang lapar. walaupun lapar, tapi tetap gagah menyediakan makan malam. bukan hanya untuk diri sendiri, tapi juga untuk orang lain. meskipun cuma masakan kampung yang biasa2 je, tapi ianya adalah terapi yg hebat juga. mana tak hebat. feel memasak then makan bersama orang2 yang kita sayang, feel yg sebenarnya nampak kecik, tapi ada kepuasan yang indah.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



aku, hasni n naeimah. mmg 'geng' bab makan sayur-sayuran. lagi banyak sayur lagi bagus. antioksidan kan.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



dan lagi, perlu ada sumber protein, untuk membina sel-sel dan tisu baru. maka, mempersembahkan, ayam masak kicap.




harap2 semua orang dah kenyang sekarang. tengok gambar makanan pun sejenis terapi jugak kan. haha









TammaT.



15 comments:

Eazy Izzuddin said...

aroma ini kew..
hehe
nampk sedap pulok ayam msk kicap..
xD

sI tEDI said...

sabau je lah aku tgk gambau yg last tu!

kacang bonces ek tu..? kalau kacang panjang ngan tomato sedap makan begitu saja! ekekekeke

fik-autoz said...

sy suka makan sayur..hehe

FarhanaDr said...

Hahahaha.. Okey2.. Aku ngat kan aroma ape tadi.. Aroma aku ke.. Ngeeee.. ;p

Nampak sedap laa.. Tapi rase? Hmmmm.. Meh bak sini sket untuk aku nilai.. Haha..

sharamli said...

makan ayam xel0k sgt la...ha3

dila said...

tengok saje mana kenyang maa...

Rara said...

cehh,aroma ni ke?td tgk tjok dh mule tbyg bau lavender ke, ros ke kn.. :)

Noorlaila Mohamed Nor said...

weyyy terer nye korang masakkk
aku apa pun tatau
huhu
esok nk makan ayam masak kicap gak la
made in cafe

avid gunner said...

aiseh..lemah betul la ayam kicap ni...

AzuanBudakMemandai said...

yup..nak balik wakaka..

mamai said...

kot kot kaalu ada balance tu antar la sikit kat sini

khairolghani said...

betul..sayur memang banyak antioksidan..different color,different type of antioxidant..so makan la sayur banyak2..

Ms.Independant said...

adess!
cedapnye!
aku dah la lapa ni..

ijan said...

lapo...............

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pandai gak ko masak rupenye...
hehehehe...