Tuesday, January 5, 2010

jangan baca..


p/s: aku guna font kecil, sebabnya aku taip entry ni dengan menganggap tiada siapa membacanya, feel seperti masa mula-mula aku berblog dulu.



aku selak-selak sebuah novel, baca muka surat pertama, then muka surat kedua dan seterusnya ketiga. tetiba aku stop baca, tutup novel. bengong punya cerita. benci. aku benci watak lelaki dalam novel. kaya, hidup mewah, ternama, kacak, market tinggi, dipuja ramai. perfect (kononnya lah). watak sebegitu hanya mematikan mood aku untuk baca. nape mesti nak bombastik kan watak hero. suruh pembaca berangan macam cerita fairytale. tak pasal-pasal aku pun berangan juga jadi heroin. padahal aku nyampah nak berangan-berangan ni.

semalam masa jumpa ah fatt, die kata aku sebijik sebotol macam kawan dia dulu. seyes aku dah tak da feel bile orang kata cam gitu. dah banyak kali sangat, tak terkira. paling tak sangka kawan blogger pun akan cakap benda yang sama. lagi hebat bile dikatanya aku sama dari segi 'lebar' dan 'tinggi'. adesh. pendapat peribadi dari ah fatt tentang aku. (melalui ym),  dikatanya aku seorang yang serius, jealousy and pengongkong. benar atau tidak, aku taktau.

perwatakan aku sebenarnya sejuk/serius. u will not know what is it in my mind. aku marah, aku akan  lepaskan. paling tidak, dengan cara menangis, tapi aku takkan membenci. memang aku bebal bab membenci, sorry lah aku tak pandai menaruh benci, apatah lagi dendam. aku pernah kena hentam. kena maki depan orang. tapi magic gila sebab aku still bleh senyum dengan mereka yang hentam aku. aku pun pernah makan pelempang. dari seorang pempuan yg sedang depend kawan dia. lempangan tu bukan sekali tapi dua kali dalam satu masa. tapi seyes. aku tak dendam sikit pun. apa sangat la nak hiraukan pelempang. sedangkan kehidupan ni serba singkat. benar, aku tak sempat nak menyimpan marah dengan lama. kerana realitinya kehidupan ini menuntut begitu banyak perkara yang lebih utama dari itu.


....................................................................................................................................





hidup ini begitu indah, walaupun ada banyak pahit dari manisnya. izinkan aku untuk terus mengukir senyum, walaupun cuma aku yang melihatnya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.











TammaT.

22 comments:

sharamli said...

nama p0n hidup..memang byk pahit dari manis...

tambah2 skg gula da naik

Syima Syaz said...

sakit tak kene lempang?>

saya penah tumbuk kawan baik sendiri...

seimura said...

wey comel giler gamba hang.

FarhanaDr said...

Err.. Ade gak orang baca laa.. Hehe.. ;)

Life is too short bak kata orang untuk perkara yg meremehkan.. Kan? Lebih baik kita prioritize kan bende yg spatutnya.. Hidup ini indah kalau kita brusaha untuk indahkannya.. Heehee.. ;)

Wanie-san said...

ak penah kne lempang ngan perompak..emm..xsakit..huhu

BuLaN iTu aKu said...

kene lempang??
ouch... sakit tak...
kalau bulan.. hurm./ mahu meraung

beautiful_rose said...

hidup untuk di nikmati bkn untk ditangisi...so,bergumbiralah!!!!! abaikan semua hal y memberatkn kepla...senyum kay! =)

pak long said...

salam...
naper aaa..kalau citer melayu lelaki kacak...kaya...market tinggi...citer tamil tak der cam tu pun...hehehehe

Koyuki said...

penah kena pukul ngan lelaki
hehe~

jane said...

betol2....aku nyampah ngn novel....bajet hero n heroin sume nk sempurna...poyo giler!

kasihkuamiera said...

font kecik..rabun nk bc :P

ezzati said...

hehe..akit mte nk baca niii

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hidup ade segalanya...
yg penting kite d landasan yg btl...

ezany said...

isk2.. sape jer la yg lempang tu.. sy lempang org org main2 ade la.. lembut2 gitu.. hehe..

i'msosupernotcool said...

dua skali?
wow.. pakej..

Si budak Aboi said...

hehehe peace!

Uruchimaru @ kf said...

kamu ni buat aku sejuk hati bce n3 ni..

kamu anak ke2 so byk sifat air ade dlm diri kamu sarah!

min said...

novel biase la
penuh dgn angan-angan
bukan yg realiti
tu la cara menarik ati pembaca
huhuuu
tp hakikatnye hidup penuh dgn warnakn..

Mazeed said...

aku nk wat penambahan....
ko mmg jenis x dulik org cakap apa kan..hehe

fik_autoz^^ said...

dah baca pun..hehe

Kapten Luffy said...

ada gambar dia kat kg. hari tu aku ternampak.

bg kau memang selalu org dengar ckp mcm tu. tp bg aku ko memang ada seiras

sI tEDI said...

hidup kalau indah je pun x besh gak! :)