Sunday, January 3, 2010

suria klcc-avatar

p/s: impian nak jalan2 panjangkan langkah terkabul, mmg panjang giler perjalanan 2nd of january.


aku pulang dari KLcc jam 11.00 malam. bergegas main kejar-kejar untuk ke stesen LRT klcc. benar2 lewat, bukanlah merancang nak balik lewat begini, tapi ini terjadi gara2 tiket Avatar jam 2.30 ptg sold out. the next plak jam 5.45ptg. fikir2 balik mana sempat nak solat maghrib becoz duration this movie adalah 2 jam 45 minit. maka disebabkan nekad hati nak tengok jugak diz movie, kami beli juga tiket tayangan jam 8.15 malam.

2.30 ptg nak tunggu ke 8.15 malam, aku dan housemates pun meronggeng macam kanak2 ribena. mula2 makan2 kat KfC. (mention b4 yg I tak boikot). sudah sejam makan2, kami bertiga-tigaan berlari-lari ke kawasan area taman depan Suria klcc. ramainya orang kat area nih. everytime i come this site sure ramai orang. the mat saleh, the indonesian, the arabian, macam2 bangsa ada. tapi of coz la the malayan yg memonopoli. kategori singling, kapling, familing semuanya ada. tapi kategori kapling of coz yang paling menguasai. biasalah, hujung minggu kan ke waktu sesuai untuk menghabiskan masa dengan buaya fren. heeee.

ok, sambil ushar2 skodeng kapling sambil juga kami bertiga-tigaan main snap-snap gambar. boleh dikatakan puas juga bergambar, walaupun posing tak ayu tapi bolehla dibuat koleksi tampal kat blog sendiri. haha. then, jam 4.30 ptg bergerak ke masjid klcc (solat asar). lepas solat sambung bergambar lagi kat taman. makin petang makin ramai orang. ringkas cerita, jam 6 ptg masuk semula ke suria klcc. lepak2 jap depan surau. dah pukul 6.40ptg baru masuk surau solat maghrib.

sebelum nak masuk panggung. perut masing-masing dah jerit2 berdendang lagu macam kat radio klasik nasional. slow motion je bunyi dia. lapar tak lapar sangat tapi kena isi jugak sebab nak pertahankan energy menonton kat panggung sampai jam 11. maka sebelum masuk TGV kami bertigaan pekena waffle coklat. beli satu harganya rm5.00, berkongsi tiga orang makan. jimat! hehe

masuk panggung. seat penuh tak da pun kekosongan. 2 jam 45 minit menonton memang berbaloi. cerita ni sangat besh! al-maklum la pengarah pun bukan calang2. the same director of box office film ever Titanic. filem ini adalah peperangan antara bala tentera Manusia dan bala tentera Avatar. perang yg berpunca daripada sifat ke'haloba'an sebilangan manusia yg cerdik tapi tamak. bila dah tamak terus hilang kecerdikan.

jika penonton merasakan bahwa dia adalah seorang manusia yang punya nilai kemanusiaan, pasti akan belot untuk tidak menyebelahi manusia dan menyokong Avatar. yelah, si tamak haloba siapa pula yg nak sokong kan?..haha

dan untuk sekian kalinya. sebagai penutup, tuan blog bermurah hati untuk berkongsi satu daripada gambar2. hanya satu tak boleh banyak-banyak. nak tengok gambar lain sila datang lagi untuk entry lain kali..=p

.
.
.
.
.
.
.
.



pokok apa ntah ni, macam pokok buluh, tapi kenapa ia berduri?..hurm.





TammaT.

13 comments:

AM SYA said...

akak x tgk lg citer tuh~~

aritu nk tgk kt mines tp xde 3d lak

huhu~~

nk tgk jgkkk!! ;P

kawie2020 said...

hehehehehhe.. aku esok br nk tgk.. hehehehehehe... ramai kate best.. so aku nk tgk juga arr...

hami asraff said...

owh aku juga masih tidak berkesempatan menonton cite avatar nie. rasenye kene download je kot.

hisham said...

salam..ramai org ckp citer ni best...aku same ngn hami..still x smpt lg nk tgk...yg tu pokok mengkudu ler...hehe

Koyuki said...

waaa bestnye jalan2

ezzati said...

alala..satu je ke gambo..:)

Uruchimaru @ kf said...

hahaha..patut ler..alsnmu diterima..

ps;-eh sarah karin..ko nmpk gemuklah..hahaha apekah ini!

nursarah said...

# Am Sha
tengok jgn tak tengok..heeee

#kawie2020
mmg best, selamat menonton.=)

#hami asraf
tengok kat panggung feel die lain..hehe

#hisham
yeke mengkudu?..takda buah mengkudu pown?..

#Koyuki
jalan2 cergaskan minda..ehehe

#ezzati
satu je, gambar lain next entry la..hehe

#uruchimaru
mmg aku dah gemuk.bukan ko je yg cakap, abah aku pun cakap aku gemuk.=p

seimura said...

ko nmpk cm tinggi la dlm pic tu. heheh.

avid gunner said...

buaya pren ek...siot tol...haha...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku rase buloh tue kene sumpah la...
hehehehehe...

Syima Syaz said...

ehmm best sgt ke citer tuh?nape lah kitorang still takde nafsu nak gi tgk??hmmm...curious lah!

caluk@cencaluk said...

loh aku ingat kau post gambar kau jadi avatar he he -> selamat thn baru