Wednesday, January 13, 2010

email dari jepun.



pulang saja ke rumah jam 5 ptg, aku pun meng'online' diri. cam biasa, cek email dulu. ini adalah prioriti. cek email tetap yg utama. pastu baru cek blog. haha.


ok, bila cek inbox email, tertarik sangat2 dengan email dari 'pakwe' ku di jepun. ewah. sejak bile aku ada 'pakwe' nih. heeeeeeee.


email ini sangat istimewa, dan ia bukanla email surat cinta, bukan juga email menang rm1 Juta dari power root. tapi ia tetap istimewa kerana email ini datangnya dari saudara ku yang jauh di negara matahari terbit. dan lebih istimewa lagi, ianya adalah email bergambar.


jom ushar gambar tersebut:-

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





winter sonata.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




my sweet uncle, di hadapan rumah beliau di jepun.









gambar ni di email melalui handphone, so tak nampak jelas la muka my uncle tu. tapi nampak kan warna kulit dia yang kemelayuan. hehe.



sedikit info tentang my uncle (adik kpd my mom).


- melanjutkan pelajaran di jepun ketika berusia awal 20an.
- menikahi gadis jepun 11 tahun yang lalu.
- mempunyai sepasang anak lelaki dan perempuan berumur 10 n 9 tahun.
- kedua2 anaknya tidak fasih bertutur dalam bahasa melayu, tetapi boleh memahaminya dengan baik.




aku sebenarnya taktau, berapa lama lagi agaknya beliau akan tinggal di sana. mungkin beliau akan menunggu hingga kedua-dua orang anaknya tamat pengajian persekolahan. then baru akan pulang ke malaysia.(aku agak2 je ni..hehe)




ok, setakat ini dulu, aku nak gi balas email beliau plak. tata






TammaT.

17 comments:

FarhanaDr said...

Ouh.. Sure comel sepupu ko kan.. Huhu.. Kacukan.. Sepet2.. Heeee.. ;)

~ ko penah tak pi jepun?

nursarah said...

@ farhanaDr
aku lom penah g over sea la weh..tapi aku plan nak honeymoon kat jepun nnti, leh tumpang umah pakcik aku. save bajet. muahaha!

green said...

nak kawen org jepun gak..ouh oh oh

sharamli said...

green..xnak la kawen ngn 0rg jepun...

kawie2020 said...

kawie pon bersepet gak.. hehehehehhe

sI tEDI said...

ada sebablah kau ni g jepun sara. tempat tinggal dah ada

Noorlaila Mohamed Nor said...

wahhh sgt byk snownya
geramm tengok
ish sepupu ko mst comel gile kan

Rara said...

wahh,jepun..beshnya..Sarah xmo melawat dowg ke? jgn lupe ajak kite yer.. :)

Faarihin said...

Assalamualaikum.. singgah di sini.. wah.. bestnya.. cantek pic yg first tu.. teringin nak pi jepun.. (^__^)

Boneka tak sakit said...

wow besar gila rumah uncle ko wei!
ag aku study jepun dulu bulanb 4 nie gi bali jepun habis master..

:P hokaido..
uncle ko?

Kapten Luffy said...

blh ler ko melancong ke jepun karang

M O N I C A said...

romantiknyaaaaa..
nk pegi jepun..XD

suraya said...

haa..ank die tu nsem x?muke jepun x? XD

¶A.K.I¶ said...

woo syg~
besnye.. nga msm salji ea..
heheh...
kmu bl nk mlwt dia?
klik milomu~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best nye...
aku nak g sane la satu hari...
nak jumpa ayumi...
hehehehehe...

acap said...

jom jadi sepupu!

seimura said...

nape dia xde anto emel kt aku pon? ini tidak adil!!! ko bg emel aku kt dia skrg. racunsakti@yahoo.com