Thursday, January 14, 2010

Laksa Shack.


bermulanya sebuah cerita, dua orang sahabat yang dah lama tak keluar bersama. tetiba merancang untuk dating. tempat dating student UM tak lain tak bukan adalah MidValley. maklumlah, ini saja mall yg paling dekat dengan UM.

sejak duk umah sewa, ini adalah kali pertama aku dating ngan kawan aku nih. so aku dengan berbesar hati belanja la dia makan. favret food dia adalah laksa. favret food aku jangan tanya, kalau disenarai memang banyak sangat.

biasanya kawan aku ni akan makan laksa kat jusco midvalley. die yg 'hantu' laksa memang tak jemu makan laksa even kat kedai yg sama berulang-ulang. tapi aku ni kalau bleh nak try lain2 kedai. so aku bleh banding beza hidangan kedai mana yang lebih sedap.

ok. back to the title above.

aku memilih untuk makan di Laksa Shack. ini adalah pertama kali aku makan di sini. walaupun namanya Laksa Shack,  restoran ni bukan hanya ada laksa sahaja, tapi ada jugak makanan lain. untuk tau menu lebih lanjut, bleh la layari sendiri web Laksa Shack, pi cari kat google k.



oklah, jom ushar menu yang kami order.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



tomyam laksa.

.
.
.
.
.
.
.
.




 laksa sarawak.

.
.
.
.
.
.
.
.
.



sebenarnya ada 4, 5 meja lain yang ada customer. tapi aku sengaja snap area yang takda customer. haha


.
.
.
.
.
.
.
.



ok, ini dia my fwen yang 'hantu' laksa tu. Wanie.


 wanie ni bleh dikatakan mek kelate sejati, sebab dia ni tak penah nak kecek luar. ngan org johor cam aku pun die kecek kelate gak. sampai aku pun dah bleh kecek kelate walaupun tak fasih sangat. haha.



ok, tentang menu yang kami makan, dua2nya pun sedap. serasi ngan lidah dan tekak aku. cuma laksa sarawak ni macam dia letak herba ke apa ntah, bile dah habis makan rasa cam panas sket perut. tapi kejap jela.

kedua2 tomyam laksa n sarawak laksa ni diorg guna mee laksa yang halus, tapi kalau order asam laksa, dia guna mee laksa yg putih tu. tentang harga, semua jenis laksa berharga rm9.90. tidak termasuk tax.


ok, setakat ini dulu. jumpa lagi di entry lain kali. (macam rancangan tv plak, haha).







TammaT.



26 comments:

hans said...

aku pun hantu laksa juga
laksa dkt situ sedap sangat ke?
semangkuk brapa RM?

nursarah said...

# hans

aku dah story in detail dlm entry, silalah baca baik2..

Ery Farieha said...

ahh tak ske laksa shack.
huhuhu mahal.
n for me, x sdp pun. heee.
len org len slera ye x?
prefer laksa tepi2 jalan lg
hehehe

nursarah said...

# Ery Farieha
laksa tepi jalan mana yg sodap tuh?..habaq sket

..::..ein..::.. said...

laksa shake...wahahaha...lama x mkn kat stu...sedap2 laksa dia...terus terngidam nak mkn kat situ..hahaha..

nursarah said...

# ein
haha, mmg itu la tujuan entry ni, nak suh org pi makan gak.

Noorlaila Mohamed Nor said...

aku makan laksa shack ni
sekali pun xpenah habis
xkena ngan selera
dah besa laksa penang

i'msosupernotcool said...

laksa mak aku jugak faveret..

nursarah said...

# Noorlaila
aku layan je laksa dari mana pun. haha!

kawie2020 said...

perghhh.. bleh tahan harga semangkuk laksa kt situ...

FarhanaDr said...

Aku tak pndai makan laksa.. Hahaha.. Ape juer laksa.. Gara2 aku ade bad experience psal mkan laksa ni.. Hehehehe.. ;p

hisham said...

salam..asl mlm ni asik tnjuk makanan je..u nk tau x.hehe sbnrnye perut i ni tgh lapar ni...huhu

k.A said...

tak pernah lagi try laksa shack. balik mesia nanti nak cuba lah. berkenan kat laksa tomyam tuh

M O N I C A said...

hikhik..lain kali belanja sy mkn yee..:)

ASaDa RyutaRo said...

nmpak cam x sedap je tomyam laksa tu.. nape dia x buang kepala udang?? hahaha

HonEyBuNNy said...

sedap x tomyam lksa??cm nak try ja..ila sellau gk lpk midvell..ihih

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

die hanya "hantu" laksa...
kalau ko mesti "hantu" mcm²...
sebab ko byk makanan peberet...
hehehehehe...

hami asraff said...

tak penah lagi makan laksa sarawak.

ardinihumaira said...

:'( nak udang 2 ekor tu... Nak! Nak! Huaaaa nak udang tuuu... *hentak2 kaki* nak udangggg...! Nak gtaw mak kita awak tak kasi kita udang :'(

Cdopnya laksa ada udang... Slurpppp...

mamai said...

terasa seperti perut ini amat lapar sekarang

cik nurulain said...

saya tak suka laksa even johor famous dgn laksa. i dun know why. pernah pegi laksa shack mkn otak-otak ke ape ntah.

saya first dtg sini. salam kenal ye sarah. :)

Faarihin said...

laksa sarawak.. tak pernah rasa lagi.. sedap tak?

Pisyek said...

pisyek penah mkn skali kat sini awal tahun lepas...

rase cm bese2 je..

hehe...

Ms.Independant said...

aku suke laksa shack!!!
laksa die besttt!!!

:)

徐若瑄Vivian said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛