Saturday, January 23, 2010

masjid jamek, bukan masjid india.


dah dua hari berturut-turut aku jalan pergi masjid india. semalam aku habiskan rm160. hari ni aku cuma belanja rm6, semalam aku keluar sorang-sorang, hari ni aku keluar dengan Hasni. semalam aku.. dah, takda lagi dah pengulangan ayat yang sama. haha!

masih ingat lagi time dulu-dulu pertama kali aku pergi sini. orang tanya aku nak pergi mana, aku kata nak pergi masjid india. then bile tengok stesen LRT, yang ada stesen lrt masjid jamek. then aku bagitau balik kat kawan aku yang aku bukan pergi masjid india, tapi pergi masjid jamek. adei. cam bongek je aku dulu-dulu.

ok, bercerita plak pasal pasar malam di sini, adei, tiap kali datang sini kepala aku terus jadi pening-pening lalat. ramainya orang. sampai terkonpius, mana customer dan mana peniaga. haha! bila masuk pasar malam, aku wajib beli air. then beli kopok lekor, sambil jalan sambil makan dan minum. memang buruk perangai aku nih, tapi tabiat ini hanya dilakukan dipasar malam sahaja. haha, sumpah tipu, kat MV pun aku selalu ja wat perangai ni.. sambil jalan sambil makan popcorn. maklumla, popcorn tak habis makan time tengok wayang, nak buang rasa sayang. daripada buang, baik makan sambil jalan. haha, baiklah, aku macam dah mula terpesong dari cerita asal, suka tak suka, kau dah pun baca. haha. padan muka.

yang best bab pasar malam, adanya makanan. haha, makanan pasar malam ni memang nampak sedap, bau pun sedap. tapi taste die, sebenarnya bukanlah sedap terlampau, hanya taraf biasa-biasa saja, konpem bini korang masak lagi sedap. kalau korang takde bini, anggapla macam dah ada juga. haha.

pasar malam kali ni aku dapat beli dan makan aiskrim potong. yang ini memang sedap. perasa kacang merah. adei. macam nak makan sepuluh potong je. tapi melampau la kan kalau makan sepuluh. nanti mamat yg jual tu perasan yang aku ni beli aiskrim sebab nak ngurat dia pulak, demi mengelakkan yg demikian, maka beli sepotong sahajalah. tak puas makan pun buat-buat puas pun jadilah.

sebab semalam aku dah berhabis banyak, maka hari ni aku hanya jadi peneman Hasni memilih benda yang dia nak beli. dan sekarang, secara tiba-tiba tanpa diduga......rasa mengantuk datang melamar sang mata. so, aku nak pegi mandi, n tido. lab report bioproses, aku siapkan esok jelah. haha!









TammaT.

23 comments:

Kapten Luffy said...

berani ko jalan sorang2
ajaklah sesape

sI tEDI said...

aku pun x tau.. aku pernah pergi masjid jamek ke tidak.. masjid india??? yg dekat chow kit tu ke? ha ha ha

aku buta jalan!

Syima Syaz said...

masjid jamek - yang ada LRT tuh n dkt dgn menara OCBC..office lame CIMB pn kat situ

Masjid india - erk erk... bkn dkt jln TAR tu?

Farihah Ahmad said...

Capek! Xsuka shopping.

meo188 said...

erm... masjid india... tmpt awek2 duk shopping... pening kepale...adeh

Anonymous said...

Hello!
You may probably be very interested to know how one can manage to receive high yields on investments.
There is no initial capital needed.
You may begin earning with a sum that usually goes
on daily food, that's 20-100 dollars.
I have been participating in one project for several years,
and I'll be glad to share my secrets at my blog.

Please visit my pages and send me private message to get the info.

P.S. I make 1000-2000 per day now.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

seimura said...

waaaaa.......
nak balik malaysia! nak balik malaysia!!!
apehal ko citer pasal pasar malam n keropok lekor ni??

FarhanaDr said...

Betul kata ah fatt.. Bahaya ar sara.. Isk3 ko ni.. Ajaklah aku.. Huhu.. Aku suke mkan eskem potong perisa yam.. Sedapppsss..

sharamli said...

uish..sampai 1o batang dy nak hangkut...

Boneka tak sakit said...

hurmm ahfat tu saje je tu! hahaa
hai.. aku baca nie pown tb2 rasa nak gi sana..

maksud aku kawasan masjik jamek tu huhu terbayang2 kesibukan kota eh seronok wei hahah...

nursarah said...

# kapten luffy
bukan aku takanak ajak, tengok housemate sumer penat ari jumaat aritu, tak sampai hati beb,

# si tedi
adei, bukanla, chow kit tu dekat ngan puduraya. masjed jamek ni yang ada stesen lrt putra masjed jamek tu, haa, itulah dia..

# syima
aah la kak. memang tepat lah apa yg akak kata tu.. haha.

# farihah ahmad
kalau dah mahu membeli kena la keluar shopping juga..=)

# meo188
yupz, memang awekz je yg ramai kat situ..haha

# seimura
adei. sedap tol kopok lekor..nyummm!

# Farhana
haha, aku ni mmg gamble je jalan sorang.. cepat dan puas hati..kehkeh

# sharamli
haha, memang bombastik keinginan aku. =p

# boneka
kalau nak rasa pening2 kerana ramai orang kat sini lah tempatnya..haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lab report pon tertangguh...
hehehehe...
gara² masjid jamek...
hehehehe...

AzuanBudakMemandai said...

best2..jenjalan dan habiskan duit wakaka

m-online08 said...

check out new look
sunglass, handbags, shoes
http://e2buy.18k.tw
http://www.emily.fr.ht
kittycat mobile wall paper free download
http://www.e2station.co.nr

pudding pie said...

wah, jejalan sorang2
berani betul. sy x jejak lagi ke sana

Uruchimaru @ kf said...

eh bukan ker kamu suke beli jagung rebus?

nursarah said...

# meniti senja
ala, kalau tak pergi masjed jamek pun akan tangguh gak, aku ni suke wat kerja last minute..

# Azuan
haa, sesekali takpe, kalau selalu pokai la..haha

# pudding pie
haha, jalan sorang2 ni ala-ala traveler gak, best tau

# Uruchimaru
setakat beli jagung, kat pasar malam umah aku pun boleh beli, watpe susah2 gi masjed jamek

hisham said...

wei...lame tol x mkn ias krim potong...sedap kan..perase ape tu....huhu

ery said...

lama dah xgi masjid jamek...

farhana said...

best ke shopping sorang2..
kalo sy, jmat masa la kot..
da bis shopping, balik..
kalo berjemaah plak, xsah xtawaf kwsan msjid india 2 3 kali :P

cik nurulain said...

eyh sarah ni. tulis blog boleh pula. report tak mau buat. kena babat karang. hahaha~

eh, apa salahnya kalau mamat jual aiskrim potong tu perasan sarah nak ngorat dia? next time nanti dia akan bagi sarah aiskrim free pula. kan kelassss gituw!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

makna nye tak leh salahkan masjid jamek..
itu semua sikap ko...
hehehehe...

beautiful_rose said...

jalan sorg2 mmg indah.....