Friday, January 22, 2010

kami adik beradik blogger.


tentang entry lepas, aku malas nak ulas, pendapat you all semua aku terima je. dan you all kena terima gak style aku berblog.  nak banyak cekadak. pegi makan cekodok. muahaha! tak lawak!

ok, aku happy. sebabnya aku baru je beli beg sandang belakang yang size besar punya. haha, bila galas beg tersebut rasa macam diri aku seorang perantau. ala-ala pengembara pun ada gak. mungkin persediaan melatih diri menjadi seorang traveller. macam cerita kat TV Destinasi Bajet. haha!

ok, back to tajuk entry aku.

rasanya ada beberapa blogger lain yang dah tau pasal nih. ceh, mulanya aku nak berahsia juga tapi terkantoi plak dengan mereka yang berfikiran lebih tangkas daripada biasa. muahaha!

"kami memang adik-beradik blogger tegar, dia kakak dan aku adik. kami memang close giler."

tapi penulisan kami berbeza. penulisan dia lebih all out dan sempoi dari aku. sebab tu dia ramai peminat setia. ok, tetiba aku nak cerita kat you all pasal dia.

dia ni, memang minat menulis sejak kecik lagi. sejak skola rendah, banyak sangat tulisan dia ada di mana-mana buku juga. macam ala-ala diari, terlampau banyak sangat. sampai skola menengah pun dia menulis dan menulis. kadang-kadang aku baca juga 'karya' dia. tapi curi-curi baca la. dia tak suka aku baca, tapi dah 'karya' dia macam best je. so aku pun mestila tertarik nak baca. haha!

after baca, aku mesti macam tergelak-gelak sengsorang. lucu. kengkadang aku konfius, 'karya' dia ni citer betol ke citer bohong. kalau citer betol, nape cam gamble sangat. kalau citer bohong, cam mana die leh begitu kreatif mencipta cerita. haha!

dalam adik beradik aku, dia sorang je yang kaki 'menulis diari'. bukanlah diari sebenarnya, tapi ntah apa-apa isi penulisan dia. semua benda ada. pasal chester bennington vokalis Linkin Park pun ada juga. haha!





 ini blog beliau. (klik je)



to seimura,


sorry beb, tetiba je aku rindu giler kat ko. that's y aku buat entry nih. rindu plak rasanya nak baca 'karya-karya' ko yang panjang berjela dan berjilid-jilid tu. haha. but. nasib baik la ko tulis blog. bleh gak wat hilang rindu.

ko duk kat negara orang tu, jaga diri baik-baik. makan banyak-banyak. makan daging unta ke. biar dapat mengatasi kegemukan aku nih. seyes weh, aku makin gemuk skang nih. haha!

gambar2 kediaman ko kat sana, nanti aku copy n save buat tatapan emak ngan abah. so, rajin-rajin ambik gambo bebanyak n publish kat blog. haha!




...........................................................................................



eh!, tetiba rasa  sayu semacam, kena berhenti dulu nih. aish!




TammaT.

23 comments:

DaHLia said...

so sweet....best kan kalo semua berblogging..tapi risau gak kalo duk tinggal komen jer, tapi xjumpa2 even duk serumah

HonEyBuNNy said...

sonok....cloose plak tu adik bradik....nak bca la blog diorg jgk..ihihi

jane said...

kau sebut cekodok teringat pulak blog aku..kahkahkah

kau ngn seimura kah???
seyes aku tak tau..huhu

jap aku tny dia..keke

Boneka tak sakit said...

waahh aku terkejut!! aku xsangka ko beruda adik beradik nasib baik aku xde kencing manis!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

die je ade peminat setia???
aku peminat setia ko...
kire ade gak la..

nursarah said...

#dahlia
kami tak serumah rite now, senegara pun tidak, hAHA

# honeybunny
baca jgn tak baca..haha

# jane
haha, p lah tanya kalau tak caya..haha

# boneka
sakai tol la ko. pura2 terkejut plak, debik kang

# meniti senja
wow. ko peminat setia aku ke, trimas.trimas!

seimura said...

wah ko ala2 promote blog aku lak. patot tetibe ramai terjah blog aku. adesss...
aku pon rindu giler kat ko wei. aku exam bln 4 nnt. ko exam bila?

FarhanaDr said...

Hooooo.. Yeke? Aku tak tau.. Huhu.. Tapi aku nk jadi adik bradik angkat ngan ko boleh? Sbb ko kiut.. Ahaks.. ;p

Faarihin said...

wah.. adek bradek ngan seimura rupanya.. best gak bila ada adek bradik yang de blog ni.. sy pun de gak.. tapi dia org newbie agi.. tggu dia org btul2 aktif baru nak hebah2kan.. skang ni.. dia orang main suka2 aje nk berblog.. hehehe..

sI tEDI said...

dah lawat blog die sebelum kamu beritahu...

nursarah said...

# seimura
ala. mmg blog ko ramai pengunjung pun even aku tak promote, wakaka! aku pun exam bulan 4 gak. gudluck beb!

# FarhanaDr
aku kiut ke weh?..haha, mekacih daun keladi, jangan puji aku perasan nanti. muahaha!

# Faarihin
haha, yup! kami adik-beradik seibu sebapa. haha.

# si Tedi
hehe, pasni bleh la lawat blog die selalu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hepi nampak...
hehehehehe...

joegrimjow said...

ku tengah loading blog itu
xsabar mahu membaca

Kapten Luffy said...

aku dah tau awal dah
haha

acap said...

kakak kau ya?

Solehah said...

laaa..adik beradik korang ni rupanya..isk2..terharu plk..hehe..

yoro okino said...

xkesah laa..
asal korng happy
n njoy..
=)

nursarah said...

# meniti senja
bukan hepi tapi terharu..sob.sob

# joegrimjow
baca jgn tak baca

# kapten luffy
aku pun tau yg ko dah tau..haha

# acap
yesss!za!

# solehah
hehe, jom terharu sama-sama

# yoro okino
memang happy..tapi sayu..haha, apakah

Uruchimaru @ kf said...

ehem3 adik mu yg ke bape ni?

nursarah said...

# uruchimaru
bukan adik daaa, kan I kata die tu kakak..adei

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jgn nangis la..
huduh...
ehehehehe...

kawie2020 said...

dua-dua kawie suka.. heheehhehehehe

beautiful_rose said...

sonok bile ade adk bradik y berblog sme.....