Friday, January 1, 2010

komen adalah 'kureng' apabila..



p/s: wish epy new year dah tamat. jgn wish lagi. muak sudah, haha, petang ni ada pasar malam, macam nak makan orang, eh silap nak makan orange. =p


leave komen:-

meninggalkan komen dalam satu2 entry adalah dialu2kan. tapi komen anda tidak seharusnya dikategorikan sebagai  kureng dan mungkin 'annoying'.


komen anda dikategorikan 'kureng' apabila...

-anda bertanya lagi tentang sesuatu yang telah sedia dinyatakan dalam entry. so tidakkah itu menampakkan anda tidak membaca entry itu dengan baik. kesian kat penulis entry dah citer siap2 in detail tapi anda still tanya lagi.. annoying bukan?.


-anda komen tentang sesuatu yang tidak ada kaitan langsung dengan entry tersebut. orang citer pasal lain anda komen pasal lain. tak sesuai kan?.. dan lebih hebat lagi bila anda yang baru pertama kali terjah blog seseorang then tiba2 je tinggalkan komen permintaan supaya 'mengundi' anda supaya menang contest anjuran blog tertentu. mmg annoying sekali.

......................................................................................................

ok, di atas hanya teguran ringkas, siapa makan burger dia rasa kenyang. bila kenyang, meh baca lagi perenggan seterusnya..


sekiranya kau ni pemalas gila nak baca satu2 entry (mungkin satu2 entry tu panjang berjela2), tapi kau tetap jugak  rajin nak leave komen, nasihat yang boleh aku bagi adalah, sila komen in general. bukan komen dengan 'banyak soal', kerana dibimbangi soalan yang kau tanya tu sudah ada jawapan dalam entry. tak seswai ok.


dan jika sekiranya kau nak mintak undian untuk contest yg kau join, maka ada baiknya kau copy paste permintaan undian tu letak kat chatbox yg tersedia dalam blog. so kau sebenarnya tidak la akan menganggu ruangan komen entry..


simple je sebenarnya sumer ni boleh pikiaq sendiri kan..hehehe, ok. entry tamat. sekian terima kasih.









19 comments:

avid gunner said...

sokong 100%. paling annoying bila stat buat perangai 'aku 1st!! haha..' tuh...macam la ada org kisah ko komen 1st skali...

Boneka tak sakit said...

memang betol lah sara abg setuju sgt tak slh barang buatan gombak!! hai..~

cikmemy said...

macam2 gaye org komen..kalau x suke delete je.senang.huhu

nursarah said...
This comment has been removed by the author.
..::..ein..::.. said...

sokong sgt2...hehe..kdg2 dh penat taip dlm entry tu, tp blh lg tny kat komen..adeeiii...sabo je la..rasa cam nak suh dia baca word by word je..

Wanie-san said...

btl 2 sara..bg ak yg paling annoying tang tetibe bg komen suh kite vote die pdhl xpnh komen pon...agk kureng sopan dsitu n sangt menjengkeln...

~@k1 is @utuMn!~ said...

huhu...
btl la... aki siap dapat komen kelas make up kat seluruh malaysia?
hahahah.. lawak!

Koyuki said...

ahah
saya sama ngan avid
sokong sangat
pantang betul bila ada orang main2 rebut nak komen 1st 2nd ni..kat blog2 femes biasa berlaku
memang annoying la

sI tEDI said...

selalu gak terima komen yg berkenaan!

dan satu lagi.. setuju!!

x pernah nampak batang hidung atau sebulan sekali nampak.. then tiba2.. masuk soh undi!

ada udang di sebalik mee.

ekekeke

AM SYA said...

yg psal vote tuh annoyink!hehe~

AzuanBudakPandai said...

betul3...

klik balik da huhu

Farhana said...

Ouh.. Ade gak kdang2 bgini, komen yg takde kene mngena ngan entry.. Hehehe.. Tips yg diberi tu brguna utk pmbaca entryku yg panjang2 tu.. Hahaha.. Komen general.. Tapi kdang2 aku lak kesian depa nak baca pnjang2.. Hehehe..

Aku suke cara bro framestone bagi komen.. Dia ulas entry dulu pastu kalau dia nak ckap mende lain, dia akan tulis out of topic.. Haha.. ;)

Out of topic.. Aku mmg dah tulis lirik dah.. Lirk ntah pape.. Hahaha.. Tapi segan nak bg org dengar.. Hehe.. Kalau ko nak dgr, usha sini..

http://mr-naz.blogspot.com/2009/12/gadis-impianku-feat-jawa.html

dila said...

hehe...
bagus2..
terkena atas batang idong sendiri..

Syima Syaz said...

erk...erk....adakah saya begitu??

GhOsToNe said...

thanx nsht brguna!

kawie2020 said...

kawie x kisah sgt komen2 camtuh... cuma kawie buat dekkkk jer...

lain padang lain belalang kan...

Si budak Aboi said...

feh terkena aboi !

Uruchimaru @ kf said...

ala kf x kisah pun heee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hargai je komen semua...
itu bermakna die ambik tahu hal ko...