Tuesday, January 19, 2010

kenapa saya suka rumah saya.......sebab die best!

p/s: tentang entry sebelum ini, aissh! mentang2 den tumpang keta mamat myvi semua duk tanya hensem ke tak, die minat I ke tak, ewah2, bab bergosip mmg tak mau kalah. dia tu kawan coursemate. sama je ngan kengkawan lain, tolong menolong bahu membahu kan ke amalan mulia..haa, cam tulah.




back to the tajukz.

"kenapa saya suka rumah saya? sebab die besh"

jangan kata I ciplak quote iklan, walaupun hakikatnya mmg ciplak.haha!


ok, update ringkas. just nak share tentang pengalaman memasak menu baru dan memakannya bersama2 housemates di rumah sewa kami.

balik dari kem kat Ulu Gombak aritu, aku mmg terkezut dengan kehadiran org baru dalam rumah kami. really teruja dengan 'ketuhar' baru yg dibeli oleh cik Hasni. wow! pasni bleh la selalu main bakar2. bakar ayam, bakar ikan, bakar kek, bakar kentang. jangan bakar sampah dalam ketuhar sudah. haha!

bila dah ada ketuhar, maka mulalah plan macam2. nak try masak itu dan ini. (macam practice jadi suri rumah la).

Hasni dan Naeimah la yg paling berkobar-kobar nak panggang ayam ngan ketuhar tersebut.
dan aku pun setuju je.(bab makan setuju manjang).

oleh sebab dapur tak besar mana, maka tak bley la masuk memasak ramai2.. so, untuk kali ini, yang benar2 menjadi tukang masak adalah mereka berdua. dan aku plak cuma jadi tukang cuci pinggan selepas makan..haha.!



ok, terus saja kepada klimax cerita, iaitu gambar. haruslah ada gambar, barulah namanya seorang blogger yang tidak buat citer gebang..haha!







separuh dari seekor ayam yang selamat dibakar dalam ketuhar baru. bersama kuah sos lada hitam cendawan yang mables!






inilah sebabnya saya suka rumah saya.! bukan hanya makan, tapi belajar banyak benda baru dalam arena masakan. mana tau, akan datang ilmu2 ini bleh menjadi punca rezeki dalam kehidupan, siapa tau?







TammaT.

21 comments:

aisha wUtevA!! said...

hehehe, kite kat gombak jek.
jgn segan2 nak hanta makanan kat sini ek. hehehe

Ery Farieha said...

ye.
rumah mmg best.
tiada penyesalan.heee/

seimura said...

sedapnya ayam tu wei.... slurpp..

M O N I C A said...

rumah paling best..hehehehe..bagaikan syurga..cewahh..XD

FarhanaDr said...

Hohohoho.. Dh mcm rancangan masak memasak dh ni.. Siap ade kuah sos lada hitam.. Amboi, dh mcm wat BBQ gamaknye. Ahaks.. ;p

~ bakar laa slagi blh bakar, jgn bakar ketuhar tu sudeyyyy..

pak long said...

salam...
boleh meniaga kalau cam tu....
ayam panggang satuuuuuuuuuu

aNiSa hANg tUaH said...

sedapnye lauk tu
hua..
tergoda drp diet

Uruchimaru @ kf said...

tukang cuci pun oklah sarah !

deusXmachina® said...

saya pun suka rumah saya
erk888

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

fuh!
menu menyentap anak tekak...

Rara said...

iklan tu beshh..chumel je bdk laki tuhh.. :D

Wanie-san said...

pndai ko msk...nnt ak g umh ko leh r gedik2 suh ko msk!

GhOsToNe said...

terus lapa giler!

Love Says it All~ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mamai said...

jangan bakar rumah yer

Ms.Independant said...

isk. cedapnye sarah!
nak order bole?

:)

HonEyBuNNy said...

sedapnya...terluir neh...ayoooyoyo

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lazatnye...
aku tak tahan...
hehehehe...

kawie2020 said...

sarah... sedap arr ayam tuh.. kuah nyer pon best gak tuh...

errr.. ade lg x? hehehhehehehe

i'msosupernotcool said...

wow.. itu mmg delicious.. haha

hasni said...

aku muskil r
apsal tetiba ada komen sal kelas make up lak tu
entry sal makanan
haha