Wednesday, February 17, 2010

Wanita……Apabila lelaki mula menyukai kamu.


1. Dia akan memastikan status kamu, adakah masih single and available, atau sudah berpakwe/sudah bertunang atau sebenarnya bini orang, atau apa jua status lah. Kalau kamu single, maka dia akan fikirkan next step, tapi ada juga lelaki yang tetap aturkan next step biarpun mengetahui bahwa kamu sudah berpunya, tak apa, kita anggap saja lelaki itu mungkin dijangkiti sindrom ‘tak paham bahasa’.

2. Dia akan mula mencari jalan untuk mencuri perhatian kamu. Tiba-tiba dia begitu rajin menghantar sms, atau call kamu untuk bertanyakan hal remeh-temeh. Contohnya, “dah makan belum?”, “makan apa?”, “kenyang tak?” bla.bla.bla. aku plak tak suka sifat ni. Rimas. Haha.

3. Dia kini rajin mengambil tahu hal kamu dan kehidupanmu sama ada secara diam-diam atau terang-terangan. Dia selidiki siapakah teman baik kamu, apakah yang menjadi kesukaan kamu dan apa pula perkara yang tidak kamu sukai. Kalau kamu ada blog, dia akan baca blog kamu setiap hari walaupun kamu tak update blog.

4. Dia selalu melapangkan kedua tangannya kepada kamu. Sedaya meringankan beban/masalah kamu demi untuk menunjukkan bahawa dia adalah lelaki paling gentleman. Tapi aku tak suka sifat ini. Girl yang dia suka dia berlagak gentleman, kalau orang lain pandang sebelah mata.

5. Apabila dia mendapati kamu memberi respon baik selepas step-step diatas, maka dia akan cari peluang terbaik untuk buat confession. Jeng.jeng.jeng. tapi kadang-kadang ada juga lelaki yang menunggu hingga bertahun-tahun sebelum mengaku yang dia sukakan kamu. dan lelaki macam ini memang jenis yang aku suka. jangan kau tanya kenapa. haha!









24 comments:

zaradgreat said...

hehehhee.
sama lah.
rimas jugak kalau asyik tanye "dah makan ke belum"
kalau asyik msg pun rimas.

Eita said...

salam hai.. nursarah..

mmg pun rimas.. kalo kena tanya jer..

DaHLia said...

rimas gak kalo asyik nk tanya itu ini...samaai xde life utk diri sendiri...tp xsuka gak jenis yg biarkan gitu jer....

hanafijaafar said...

jadi siapa sebenarnya yang menjalankan segala langkah-langkah di atas terhadap kamu?

YucIkA said...

suka llki yg betul2 gentleman, kt bukn sbb nk eksyen ke apa..tp ssh kn nk cari yg mcm tu skrg..
huhuu..

btw, salam kenal,nice blog :)

Anonymous said...

gadis misteri

adewr lelaki yg sanggup tggu berthun2 nk kt gul..
walo berkali d reject pown tetap setia...

bile da bersame n bahagia
akhirnya si lelaki tetibe wt keputusan kwin ngan owg len..

mcm tu kire suke ker?
atau memainkan perasaan org laen?
siapa kah yg bodoh??
si lelaki atau si perempuan???

Cik Akma said...

hahaha. pas 5 tahun bru mengaku. mmg cinta sejati hahahaha :D

hisham said...

salam...i stuju entru u ni...hehe

FarhanaDr said...

Lelaki.. Kdang2 susah nak paham.. Hmmmmmmm..

Sesumpah said...

bosan ohh laki yg suka tny remeh

cm xde topik lain jeh

creative la sket

hee

Shahrul Tanaka Safeai said...

nasib baik gua relax2 je..kah3

.::WaNiE::. said...

hehehe juga menyampah dengan laki yang berlagak gentleman...mcm sume masalah dia boley settle small matter gitu..poyo sangat hahahaha

sharamli said...

hu3..xsuka jgk msj remehtemeh

Moon Death Spell said...

sara..ada tak lelaki yang terus masuk meminang hhehehehehehe?

beautiful_rose said...

huhuuh aku berminat dgn lelaki y x berminat dgn aku...erk,apakah?

Ms.Independant said...

Ade lelaki yg sanggup berpura2 pegi jogging ble tahu gurl tu ade klas awl pagi tuh.

padahal slalunye mesti bgn lmbt!

hahahahaha

:D

Uruchimaru @ kf said...

hahahaha mcm perli aje..!

fiD said...

nie orang laki yg jawab...

sifat lelaki ni yg ok la ea, bukak buaya...

lelaki buat ape saje utk usha perempuan... macam2 r xkire la...

sume ambil berat xkire diri sendiri x terjage pon xpew...

tapi ade kes, kawan aku lelaki la, dia kena permainkan perempuan stelah 3 tahun kapel,upenye perempuan tue hanye nak duit..

sory, lari topic,hehe

deus X machina said...

ni aku tengah nak mengayat ko la ni
erk888

Solehah said...

so lelaki2 di luar sana tunggu bertahun2 dlu ya..hehe

seimura said...

okay tu lelaki yg suka pompuan. pompuan suka laki lak cmne?
atau lelaki suka lelaki? agaga..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lain org lain cara mereka...

hanis said...

SalaAm..

Last sentence of no 5 sounds like the main character of my next novel.. Confession after years..

Kelakar, tapi hakikatnya manusia memang diciptakan bermacam2 ragam. Dah la sekarang sedang dengar lagu Diddy, Saat. Lagu yang dia post kat status fb dia just the day before his wedding. Menti ppuan tu nangis kalau dia terbaca. Haru woo.. Sebak..

Azuan said...

lain padang lain belalang << ntah ada kaitan ke x hohoo