Thursday, February 4, 2010

gambar-gambar yang dijanjikan.


masih ingat lagi entry tentang Camp Ulu Gombak?.
actually, gambar memang sangat banyak, tapi tak dapatlah nak publish kesemuanya. so layan sajalah gambar yang terpilih.

sebagai memenuhi janji yang telah dibuat, maka silalah tatap gambar-gambar di bawah. seperti biasa, klik pada gambar untuk 'tumbesaran yg optimum'.



antara group yg buat persembahan best, pandai berlakon, pandai plak cakap nogori.( apo kono eh jang), nyanyian pun best. yg penting, mereka semuanya sporting. sememangnya, menghiburkan.

( 'malam ikut suka aku' di design dengan menggunakan tikar kuning, dan dedaunan yang di bentuk menjadi huruf, kreatif kan?) 

.
.
.
.
.


this is my group, yang diketuai oleh Ato (baju purple). masa ni kami kena bawak lagu joget. so kami pilih lagu Adam, Joget Lambak. (mari tuan-tuan dan puan-puan, jangan malu jangan segan, bla.bla,bla), asyik ulang rangkap chorus sahaja sebab tak ingat lirik. ( aku bantai je joget, tanpa segan-segan, =p). dan Ato ni sangat lucu, juga ntah apa-apa. ada part dia bantai nyanyi 'lirik sendiri'. memang sesuka hati dia ja, haha!  now bila I dengar je lagu joget lambak, I akan teringatkan mereka. awesome sangat!
.
.
.
.
.


inilah hutan Ulu Gombak yang kami terokai. dan pacat ada di mana-mana. tapi aku tetap anggap this moment as one of my best experience. aku suka masuk hutan, suka sangat! tapi hutan ni tak de plak harimau jinak, kalau ada lagilah I suka. hahahaa! 

.
.
.
.
.


kami kena terjun. tapi bukan tinggi pun, cuma kat bawah tu berlumpur. oleh sebab ini adalah lumpur pertama yang perlu dibolosi, maka itulah yang membuatkan aku terjengah-jengah ke bawah. I hate lumpur. hahaha!

.
.
.
.
.


maka ini adalah lumpur sebenar, gambar penulis yg comot dengan lumpur tidak akan di publish. so kita letaklah gambar orang lain, biar orang lain plak yang glamer kat blog I. hahaha! lumpur ini berkedalaman paras atas pinggang. bukanlah dalam sangat, cuma nak membawa diri dalam lumpur ni agak mensusahkan kerana kasut macam melekat dalam lumpur, susah gila nak move. so bila sampai garisan penamat, perlu lah ada jejaka yg tolong tarik kami si gadis-gadis ringan. (seperti dalam gambar).
.
.
.
.
.


yang berseluar askar tu adalah penyelaras program, En.Wahid. ini adalah gambar yang diambil setelah selesai  acara 'berlumpuran beramai-ramai', walaupun lumpur ini tidak aku sukai, tapi ia telah menyebabkan gatal-gatal di tapak tangan aku sembuh serta merta. so, aku pun jadi suka la plak ngan lumpur ni. hahaha!

.
.
.
.
.



lepas berlumpur, kami berkejaran cari air terjun. bersihkan segala lumpur yang melekat-melekit. pastu masing-masing jerit-jerit panggil jurugambar, masing2 nak gambar dia di snap. masa ni semua pun nak gila kuasa jadi model. nyampah gila. hahaha!

.
.
.
.
.


inilah model-model yang 'gila kuasa' bergambar. asyik muka mereka saja yang memenuhi ruangan kamera. nasib baik mereka ni sporting, kelakar, caring, dan selalu saja menghidupkan suasana. so sebab itulah I glamer kan mereka dalam blog ni. hahaha!

.
.
.
.
.


I publish gambar ni sebab nak bagi you all tengok struktur air terjun yang seputih salji tu. so anggap saja model-model dalam gambar hanya sekadar hiasan semata-mata. Muahaha!

.
.
.
.
.


gambar terakhir, sebelum berangkat pulang.


aku memang tak cerita detail tentang camp ini, sebab ceritanya telah pun ada dalam entry january, kepada yang ketinggalan cerita mengenai camp ini, boleh klik ke SINI.






ok. dah, entry dah habis. bye.





TammaT.

12 comments:

Melz said...

pergh....gila best la.

mel suka tengok benda2 cam

"malam ikut suka aku"

memang kepala jadi terejal miahaha

deusXmachina® said...

siot tak ajak

ariff said...

wah. ada air terjun. best!!

Wanie-san said...

Best2...
Dah lame xjoin xtiviti mcm ni..huhu

sI tEDI said...

lumpur? x pernah masuk lumpur satu badan weyy!

FarhanaDr said...

Whoa.. Best seh.. Esp masuk dlam lumpur.. Hoho.. Aku suke nengok lelaki yg berendam dlam lumpur.. Macho abes.. Kuang3x.. ;p

ASaDa RyutaRo said...

best!! best!!
lama giler dh x ikut camp camni..
*pernah ke? errr...

ieQa sWetLuv said...

ika minat way aktiviti2 camni.. mencabar kan huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hepi je semua...
hehehehe...

joegrimjow said...

lama sangat dah xikut pgram2 camni
hurmmm
da tue sangatkah diri ini?

sharamli said...

kal0 nk ngelak time lumpur tu bleh x?
xsuka jugak..hak3

sayang said...

bestnya dapat pegy camp .. seumur hidup saya baru sekali pegy camp .. ayah x kasik .. shahdu ahh ..