Tuesday, February 2, 2010

give me hug..

di kala zaman ketidakmatangan aku dulu-dulu, from primary to secondary school. aku memang lah sejenis yang 'masam muka'. kedekut giler nak senyum. senang kata, senyuman aku amatlah mahal. sampai orang semua kata aku ni sombong. ok, disebabkan masa tu aku tak matang, so aku bangga je jadi sombong ni. haha. then aku juga jenis yg moody. senang je nak hangin. subjek penulisan percubaan upsr dapat 80 pun aku mengamuk. (cukup2 makan je mana aku puas hati). ok, memang buruk kan perangai aku dulu-dulu. tapi perangai buruk cam ni pun ada gak org admire. haha, bangga!


dengan lelaki yang aku suka pun aku masam muka. serius! then patutlah dia akhirnya menganggap aku ni tak suka dia padahal aku sangat sukakan dia. haha!,  punyalah mahal senyuman aku dulu-dulu. actually aku memang tak pandai nak ekspres kan muka bila tau ada orang suka kat aku. biasalah pempuan ni sebenarnya malu. tu pasal muka control buat macam sombong gila padahal dalam hati rasa macam nak cakap direct. "aku pun suka kau gak". haha. boleh ke cam gitu?


ok, tapi itu cerita dulu-dulu, makin dah matang makin dah boleh senyum, so semakin aku diminati ramai. haha.! (jangan percaya). semakin banyak mengutip pengalaman, maka kita akan semakin bijak mengatur kehidupan, makin banyak ragam manusia yang pernah kita jumpa, maka kita akan jadi semakin bijak menghandle kerenah mereka.


manusia ni memang banyak kerenah. kalau tak sabar, dah lama dah aku trauma dengan manusia then lari masuk hutan kawan dengan harimau jinak. memang tak ada harimau jinak tapi anggaplah harimau jinak sahaja yang boleh menggembirakan aku. muahaha.


wahai harimau jinak, GIVE ME HUG!


perangai aku yg dulu-dulu tu memang dah lenyap serta-merta. sebab now aku dah besar, bukan budak-budak lagi, tapi kalau ada orang yang dah besar panjang pun, still nak berperangai cam budak-budak. apa lah nak di kata. biarkanlah mereka dengan perangai mereka.


adakah anda faham hala tuju entry ini? sekiranya YA, sila tinggalkan komen bernas. komen anda bakal membuktikan sejauh mana anda memahami isi kandungan entry ini.





TammaT.



16 comments:

Si budak Aboi said...

hugs*

fareedh86 said...

PAHAM JA... mgkin genetik harimau masuk lam badan kot

chugie said...

heheh..sure lah paham, dah tulis dlm bahasa melayu.. heheh..

nursarah said...

# aboi
mana lah harimau jinak, plez datang kat aku..

# fareed
kalau bleh mmg aku nak jadi harimau, bleh membaham manusia yg byk songeh.

# chugie
ye ke paham?.. bunyik komen cam tak 100% paham. haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

yg aku tahu entri punyebtajukterserlah kat perenggan 2nd last...
hahahaha...

Boneka tak sakit said...

ko nak cakap ko pandai dah express rauk wajah ko! so kalau ada jantan nak gurat skrang kompem melekat habis haha...

entah la..
:P
akak ko mana. dia asal moody!!

dila said...

ermm...ada tak puas hati ngan sape2 ke...?

hug je..?kis tak mau..
hehe

ASaDa RyutaRo said...

errr...
x faham cerita.. tp nk komen gak.. hahaha

ruginya ko x senyum kat laki yg ko minat tu.. senyum boleh meruntuhkan ego seseorang.. pehh!!

*laki yg ko minat tu adalah aku (sila percaya) hahahaha

FarhanaDr said...

Ouh.. Bgitu rupenye kesah cik sara kita.. Hehehe.. Aku pn sama gak mcm ko.. Yeay!!! Kita geng.. Haha..

Frodo Baggins said...

mmmm ~
jauh masa beralih ...
zaman2 dedulu kala kita
kdg x sama ngan skank ..
kalau dulu, asyik nak tumbuk org jer
tetiba skank dah tuka jd "budax baix"

err ~ rasanya saya paham entry ni.

>>___<<

hanafijaafar said...

mula2 rase mcm tau

lepas tu rase yakin dah tau

lama2 rase tak tau..

abes bace, komfem tak tau...

tak tau apa hala tuju matlamat motif visi dan misi post ini...

tapi kesah apa, skati ko la nak tulis apa.

Ms.Independant said...

senyumlah selalu!
klo tak senyum, harimau jinak pon takmo hug sbab takot!

:P

nursarah said...

# meniti senja
haha, itu budak darjah 1 pun tau..

# boneka
haha, ntah apa2 je komen ko nih. lawak la

# dila
haha, I suka komen U nih. seyes! cam mana nak kiss, takut ngan taring harimau. huhu

# Asada
berani ko wat kenyataan cam ni, maka jatuhlah air muka aku..adei..=p

# Farhana
yeker?..haha, bukan hanya sebaya tapi perangai pun serupa. memang geng lah. haha

Anonymous said...

1st impression for person is d smile.im also a type of person who diffult to smile.even sometimes im not think or say anything, people judge me say im angry.d truth..im not.so, im just want 2 say...d phase dont judge d books just by its cover are true.nice story..thanks.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sebab pendapat aku memang unntuk dak2 sek rendah la...

beautiful_rose said...

aku alami pekare y sme hingge kini (muke ketat)
org anggap aku sombong tanpe senyuman.sedgkan aku merasekan itulah wajah normal aku.aku x pandai nak sengih2 tanpe sebab.