Sunday, February 7, 2010

anjakan paradigma.


pengunjung blog ini pada 6 februari berpandukan nuffnang.



selamat hujung minggu kepada semua!

baiklah. tamat episod drama korea. now kita cakap pasal blog. ok, sejak saya perasan bahawa blog saya menerima semakin ramai pengunjung luar negara. so, saya berbesar hati mengadakan sedikit perubahan.


penambahan gadget 'google translate'.
google translate yang saya gunakan ini memang tidak dapat alih bahasa kepada semua language, sebab saya tak jumpa gadget yang ada kesemua bahasa, tetapi at least boleh diterjemah ke bahasa universal iaitu bahasa inggeris. ok, saya dah cuba translate entry lepas-lepas, saya dapati, penggunaan google translate akan lebih berkesan sekiranya saya melakukan beberapa perubahan iaitu;- 


-mungkin saya akan menulis dengan menggunakan perkataan yang betul. kalau boleh, saya akan cuba untuk tidak menggunakan short form.

-saya juga akan cuba mengarang entry dengan bahasa yang difahami sejagat. bukan bahasa pasar, supaya dapat di translate dengan lebih tepat.

-sedaya mungkin, saya tidak mahu jadikan blog saya sebagai 'blog syok sendiri', saya lebih gembira jika semakin ramai pembaca yang faham entry yang saya publish. tidak kira sama ada pembaca itu datang dari mana.

- tapi kalau saya sedang malas/ sibuk, maka saya akan post entry bahasa rojak juga.



semoga perubahan ini mendatangkan manfaat kepada semua.




15 comments:

1tomyam said...

bagus tu kans..ada improvement..pas ni lagi naik...

Kaito said...

Kalau nak prubahan lagi banyak tuker semua entry dalam english...lagi banyak orang akan masuk...it's true....

deus X machina said...

i likeeeee

~0~ said...

da satu dunia tue menjenguk..hhahah

sharamli said...

heee...k la tu..
tapi 0rg rasa bl0g 0rg mcm sy0k sendirik jgk...tapi hentam je la...hak3

hanafijaafar said...

bukan ke sume yg dtg blog ni paham apa yg ditulis.

maksud, paham dengan bahasa dan tulisan yg sedia ada...

ini blog wirdah said...

chaiyok2..
berubah ntk kebaikan.haha

avid gunner said...

looking forward to see it.

fiD said...

bagus! penggunaan bahsa amt pntg kan???

=)

Si budak Aboi said...

kena tulis dlm bhse english lah!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

rojak??
sedap...
kuah kacang...
hehehehe...

r0sLiNa said...

sama kita lakukan nya..
saya pun sedang try unuk tidak menggunakan short form...

semoga berjaya

beautiful_rose said...

pembace dr luar negare?
wahhh kagum dgn ko.......

徐若瑄Vivian said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優