Saturday, February 6, 2010

sinopsis korean drama :- you are beautiful..



Jang Geun Seok.

sweet kan bila dia senyum?, tapi dalam citer nih dia always saja bermuka serius!




kepada sesiapa saja yang telah klik kesini, tuan rumah ucapkan 'kumawo!'..., anda semua memang cantik!

ok, tau dah, mesti you all rasa nak muntah sebab I asyik post entry pasal Y.A.B, but, I promise, this will be the last time.

sinopsis:-

tentang seorang gadis bernama MN, yang join group ANJeLL. tapi dia join dengan menggunakan identiti sebagai  lelaki iaitu saudara kembarnya sendiri. mulanya tak siapa tahu tentang identiti beliau sebagai perempuan, tapi lama-lama rahsia bocor juga dan diketahui oleh HTK, setelah masuk dalam hidup HTK, dia diam-diam jatuh cinta.

HTK mulanya rasa annoying dengan kehadiran MN, sebab MN selalu bagi dia masalah, dan HTK always sangka yang MN sukakan seorang ahli lain dalam group tersebut. so masing-masing simpan perasaan diam-diam ja. bila akhirnya dia dah tahu yang MN sukakan dia, barulah dia pun nak mengaku perasaan dia pun sama. (lambat gila tau tunggu part ni, iaitu dalam episod 14).

ada banyak gak konflik ringan yang menyedihkan dalam cerita ni, (tentang kisah lalu parents mereka), so flow cerita jadi menarik, sampai I boleh menangis. haha!

then, cerita haruslah happy ending. =p



teraju utama drama ini.





dan yang terakhir, OST drama memang terbaik! aku suka sangat lagu 'as ever'. ada versi lelaki nyanyi, ada gak versi perempuan. kalau nak tau, hero-hero n heroin drama ni, mereka sama-sama adalah penyanyi sebenar lagu ni.

ok now aku sertakan salah satu versi lagu dalam video klip di bawah.








 try klik pada skrin hingga keluar link ke you tube, dengar kat blog ni agak slow sket. =p

15 comments:

Fauzan Abdullah said...

Ala..im not huge fan of Korean/Japanese actor and actress.. :(

ape yg best ek? hhhmm...

chah~ said...

haha.. aku da tgk cite ni.. best! layan je.. aku suka gile bile si tae kyung tu senyum.. haha.. nmpak cm sweet gile sbb dy jarang senym lam cite ni.. ahahha..

Fauzan Abdullah said...

hahah..ye kew?? ok..tgh gmbar die tuh..aku admit lar dat he has good looks..tp aku trauma dowh..aku tgh citer Full House.. bapak slow..pastuh..tros aku alergic dgn citer Japan or Korean. hahah :P

yoro okino said...

dorng ensem tu yg besh..
hahhaa

Cik Akma said...

ermmm cm hensem je hero. nk donlod la cite nih ahha :D

Eyriqazz said...

dah lama tak layan citer korea..best

deusXmachina® said...

cetttttttttttt korea lagi

fiD said...

betol tu deus, hahaha

yuyuEyuliAnayusOf said...

sumpah, cte ni besh! :))

i'msosupernotcool said...

adeh.. korean ag..

FarhanaDr said...

Sara ooo sara.. Nak jek aku pi UM burn cite ni kat ko.. Uwaaaaa..

♥akukahmilikmu®♥ said...

sis tk tgk lagi cita nie..tk tau best ker tak..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nie sah² suka tgk sebab handsome...
hehehehe...

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo said...

google2 psl YAB ni..tjumpe diz blog..
sy mmg xaddict ngn cter korean..tp ble dh t'tgk...aduss jatuh cinta plak..
cter ni mmg ley lyn..
de drma...fun n mmg hapening la..
also like tae kyung..cute sgt..hehe

LaDolce vs CN said...

baru nk tgok cite nih??mcm best..
tuan tanah bleh rekemen x cte kore ape lg yg besh????mmndangkan tuan tanah xpert ckit in this kn...:-)