Thursday, February 25, 2010

jangan demand dalam persahabatan.

orang kata, dalam apa jua situasi, hati kena ikhlas. cuba untuk feel free dan  berlapang dada. mungkin susah. tapi sebenarnya itulah yang terbaik.

memang menyusahkan kalau kita asyik 'ambil hati' dalam setiap perkara. perasaan kita jadi tak best, perasaan orang lain pada kita pun jadi tak best jugak.

selalu saja kita nak orang lain memahami kita. tapi sebenarnya kita sendiri tidak pernah memudahkan mereka untuk memahami kita. lebih teruk lagi, jika kita pun tak faham dengan diri sendiri.

memang mustahil kalau semua orang nakkan kemenangan. sebab persahabatan bukan satu pertandingan. 

apa-apa pun, teruskan mengukir senyum. kerana.........





ianya bukanlah susah pun.

14 comments:

joegrimjow said...

pertandingan tak semestinya perlu menang

erkk
lari tajuk je


iklan skit;)jom teka disini dan menang sehingga 10 pound!

joegrimjow said...

peserta pon bleh mengundi

luvly mya said...

senyum sikit kat sini..hehe..=)

xsusah pown..

.::WaNiE::. said...

betul kan, jgn over sensitif, sebagai sahabat, kadang2 kita menegur, susah kalau pihak yg lagi satu tak mo terima :-)

Moon BlooDy Spell said...

sahabat NO 1 kekasih NO 2..
saya lebih rela tak dek pakwe dari tak dek sahabat

eza_nazmi said...

sahabat sejati sukar di cari....

Uruchimaru @ kf said...

yeyeye setuju.....

owh geum jan di !

embun d tengah malam said...

kawan sejati susah nk cari

♀.รﻨν.♂ said...

ahah.
kau betul.
:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

senyummmmm...
hehehehe...

yoro okino said...

lawa nyer dier..=)

Ery Farieha said...

i berkawan x pilih sgt
asal leh masuk je okela tu

tp kalo bf memilih
hhehehe :P

Syima Boyd said...

menegur takpe,
mengutuk pun blh...

tapi jgn di dpn baik
tapi dibelakang...teet!
lepas tu akan ada yang tukang menyampai..
=)

FarhanaDr said...

Aku terfikir kembali adekah dah menjadi seorang sahabat yang baik.. Hmmmm.. Harap2.. Heehee.. :)