Friday, February 26, 2010

percintaan~ apabila penasihat menjadi perampas.

p/s: anda dinasihatkan tidak emosi apabila membaca entry ini. =)

 


watak 'penasihat' selalunya dimainkan oleh perempuan. so watak 'perampas' dah tentu juga perempuan. tiba-tiba ada pembaca nak bidas. oklah. demi untuk tidak ada bias jantina, kita anggap la lelaki dan perempuan bernisbah sama dalam memegang watak 2P ini.

mana ada percintaan yang tidak bermasalah. orang kata, salah faham itu biasa. sedangkan lidah lagi tergigit. inikan pula suami isteri. bukan senang bagi dua jiwa nak get along. yang sini kaler biru, yang sana kaler hijau. yang sini pemalu, yang sana buat tak hirau. ~penulis merepek, jangan layan~

episod bercinta, memang macam-macam. kadang-kadang ceria. kadang-kadang suram. sudah memilih untuk bercinta, maka hadapilah apa jua cabarannya. sama ada kau menangis atau ketawa. bukankah si dia itu pilihan kau juga?


~penulis bebel panjang, bila entah nak sentuh point sebenar!~ 


seiya sekata sehati sejiwa menghadapi cabaran, kami setia. kami sedia berkorban untuk negara.


but still, u need someone else as 'love adviser'?
-yes I am. sebab kadang2 aku sakit kepala ngan gf/bf aku.

then, why u prefer to choose an opposite gender as your love adviser?
- I just feel like......


u know what? watak penasihat yang berlawanan jantina adalah merbahaya!


because of your adviser always comforting you. lama-kelamaan. timbul pula perasaan aneh. (macam jatuh suka). of course you didnt do it on purpose. but.....that's your fault. by choosing the opposite gender as adviser. 


gejala 2P ini bukan hanya berlaku pada 'couple'. malahan turut melibatkan mereka yang telah mendirikan rumahtangga. sebab itulah adalam Islam. jika rumahtangga dilanda badai, orang utama yang perlu di refer adalah ibu bapa dan mertua. dan bukannya 'bestfriend'.

situasi paling aku benci, bila akhirnya kau kata yang kau dah sayangkan kedua-duanya. betapa tamaknya!



kaedah penyelesaiannya. senang saja.

.
.
.
.
.
.

 dun get involve! as simple as that.

17 comments:

FaTiN said...

setuju !

Mr feckry said...

laki pun bila jadi orang tengah, last2 orang tengah yang dapat awek tu..aku selalu jadi orang tengah..

min said...

betul
sgt setuju...

min said...

betul
sgt setuju...

FarhanaDr said...

Huhu.. Tamak ek? Hmmmmm.. Susah mau cakap..

fecca said...

=)

salam kenal sarah...

p/s: new follower

HEROICzero said...

yang sini kaler biru, yang sana kaler hijau. yang sini pemalu, yang sana buat tak hirau.

heh best plak ayat tu.

well, same jek.. laki perempuan. kalau dh bersama, saling tukar2 cerita, lama2 jatuh pd sayang. aite?

Fyzal said...

yerp.. don't get involve.. but in reality.. this kind of thing will never stop to happen..

fiD said...

lol!

totally true!

dont get involve frm anothr ,..

.::WaNiE::. said...

Betul betul, tapi mcm xsuke bile ada someone husband ada prob ngn wife dia datang stori2 ngn i, tak mo dengar sbenarnya salu jek cari jalan nak elak,huhuhu tak mo takmooo

Syima Boyd said...

ya btl!!!

yoro okino said...

betoll
jgn masuk cmpur hal orng
=)

embun d tengah malam said...

pernah mengetahui

embun d tengah malam said...

setuju

laila said...

sama tak ngn posmen?
aku penah jd posmen dulu
haha

a r f h s a said...

fitrah alam dah tu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

100% setuju...