Tuesday, February 9, 2010

nuffnang: apa yg nak di klik?


bertanyalah jika tidak tahu, dan jika anda tahu, maka sedaya lah memberikan jawapan.


siapa rasa bahawa dia dah otai dalam arena 'nuffnang' boleh skip daripada baca entry ini. saya tahu masih ramai bloggers yang nak tahu pasal nuffnang tapi masih lagi blur. even dah daftar pun blur juga, tidak mengapa, dulu pun saya bukan ada magic (boleh tahu serba-serbi tentang nuffnang). saya juga belajar dan belajar. dan dalam pelajaran, kita jangan gopoh-gapah. jangan stress tak tentu pasal. bak kata orang, "pelan-pelan kayuh".





ada blogger yang tanya saya, "apa yg kite perlu klik untuk make money dengan nuffnang?"



jawapan: klik lah iklan nuffnang yang tertampal di blog. kalau nuffnang tu tengah tido tak payah klik. contoh seperti gambarajah dibawah. seperti yg telah ditandakan dengan warna biru. ini adalah contoh nuffnang yang tidur. selalunya ofis hour nuffnang saya akan tidur. tapi kalau blogger yang traffic always hit, nuffnang mereka selalu saja berjaga. dan sound effect pun berbunyi:- (diskriminasi menjatuhkan aku....bla.bla.bla)





ok. kita pergi pula kepada gambarajah seterusnya.







haaa, dan gambarajah di atas menunjukkan iklan nuffnang yang sedang berjaga. maka akan keluarlah iklan yang pelbagai, kadang-kadang dia keluar iklan Xpax ada X ada segalanya, kadang-kadang keluar iklan Hotlink ekspresikan dirimu, eh. betul ke trademark. hentam saja lah. time nuffnang ni keluar iklan yang cantik-cantik seperti dalam gambarajah maka boleh lah anda buat senaman 'tekan-tekan' keyboard. tak susah sangat pun klik-klik ni. anggap saja ianya sebagai sumbangan pengunjung kepada tuan blog.


kenapa nuffnang ada masa tidur, ada masa berjaga?

macam kita juga, bukan 24jam celik mata. kau anggap sajalah yang nuffnang ads ini ada waktu 'rehat' juga. realitinya, kalau nuffnang tidur time pengunjung datang, itu namanya tuan blog tidak ada rezeki di ketika itu. so duduk saja diam-diam, jangan banyak komplen.


tentang 'klik nuffnang'. at least kita akan dapat 25sen per klik, dan biasanya 'klik-klik' ini dilakukan secara kerjasama, anda klik iklan di blog orang lain, dan blogger lain juga akan klik iklan di blog anda. so kalau rasa nak cepat-cepat income naik, rajin-rajinlah jalan-jalan blog orang n klik-klik.


kepada yang masih baru dengan nuffnang, jangan pelik jika anda tidak dapat income hingga seratus ringgit sebulan. memang bukannya mudah. apa yang penting, u still get side income dalam berblog. at least u will smile when u know there is some ringgit in your nuffnang akaun.


dan, kepada yang masih blur lagi macam taktau apa-apa langsung tentang nuffnang, maka ada baiknya anda membaca dengan memahamkannya secara mendalam tentang nuffnang di official website mereka.



baca dan khatamkan tentang (home, about us, career, blog, our community, faq and contact us). silalah baca dan fahamkan. and untuk terakhirnya, saya suggestkan kepada anda supaya rajin-rajin merujuk kepada pakar. sebagai contoh anda pergi baca blog kak Ceeramoon. beliau banyak letak tutorial pasal blog n nuffnang dekat sidebar blog beliau. kalau tak kenal kak Ceeramoon, boleh klik SINI





pesanan penaja: tak payah tanya jumlah income nuffnang saya.




TammaT.

18 comments:

Kujie said...

earning tu bley beli limau sekotak utk kak jie tak?

Aidi-Safuan said...

wahhh....not bad explanation.

earning tuh nanti kasik angpow untuk aidi-safuan okay. :p

Tn.Punya said...

bagus..info ni..bagi yg masih baru mcm aku ni..

Faarihin said...

wah.. mesti banyak income sarah kah.. hehehe.. (^__^)

sI tEDI said...

TQ sarah.

kadang2 heran gak.. derang x habis lagi khatam baca kat laman web.. tanya macam2. bila kita terang.. die baru cakap..

'ooooo.. ada kat laman web ek. x baca pun'.

haiyaa..

kena rajin baca. soalan lazim terutamanya..

sharamli said...

berapa inc0me kamo0?

FarhanaDr said...

Hohohoho.. Nuffnang dan aku.. Aku dan nuffnang.. Maseh blaja.. Huhu..

touyakaruma said...

nuffnang merajuk ngan aku sebab trafik rendah .. nak kena pujuk balik.

deus X machina said...

aku nak tanya gak
berapa nuffnang ko


erk888

Solehah said...

owh..ilmu ni..

i'msosupernotcool said...

berapa income? ade juta2 x?
haha

ini blog wirdah said...

serius,dulu mmg satu haprak pon xtau pasal nuff. sekarang pon tak bape nak cekap jugak selok belok nuff.huhuhu

Uruchimaru @ kf said...

hee ok tak nk tnyer bape dpt income nuff kamu sarah!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nice tips...

Rara said...

gud info sarah.. :)

INDRA QIRANA said...

thanks 4 the info...tapi nak buat cam ner iklan nuffnang kat blog saya cuma aktive kul 1 pagi sampai 5 pagi gitu....

siapa nak klik he he...kene berblog dengan org duk kat liverpool lah cam ni

beautiful_rose said...

owh aku salah seorg drpn manusie y tidak mggunekan nuffnang..so,x yah klcik just bce sje cukop.... =p

徐若瑄Vivian said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色