Wednesday, December 9, 2009

'SKANDAL HOT' lebih hangat drpd biasa.

tadi pagi aku berkesempatan mendengar Hot FM, topik Hot Chat yg mmg HOT! iaitu "Aku Skandal". bunyi tajuk macam lagu kumpulan Hujan, tapi topik ini di buka khas kepada pemanggil-pemanggil yg HOT dengan skandal. mmg menarik gak bila dgr kisah HOT orang biasa, sebabnya kisah Hot artis-artis macam dah biasa dengar, so jgn kau ingat mereka yg bukan artis ni tak HOT. kengkadang mereka ni mmg lebih hangat daripada biasa.

kat sini aku nak storykan beberapa kisah yg aku dengar.

kisah 1:-

seorang pemanggil wanita, yg mengaku dia ada skandal ngan LAKI orang. dan dia kata dia dah bercinta dgn LAKI orang sejak zaman remaja iaitu 19 thn. n dia tak mention plak umo suami org yg dia skandal tu. dia kata dia tetap nakkan HAK dia sebagai kekasih yg sudah bercinta bertahun-tahun. dan mahu bersemuka dgn BINI kepada lelaki yg dia cintai. dah berkali jugak dia mintak nak jumpa ngan si Bini berkenaan, tetapi BINI tersebut tak mahu jumpa dia. dan diz wanita bermuka tebal tetap mahu menunggu si LELAKI muka empat belas tersebut. im not blame the muka tebal or the muka empat belas ini. yg aku boleh kata, diorg ni mmg HOT! muga Allah akan bg petunjuk kepada mereka berdua. Amin


kisah 2:-

seorang pemanggil lelaki yg pd mulanya dia cerita bahawa kat tempat dia kerja ada seorang SUAMI yg berskandal dgn anak dara. dan oleh sebab dia duk berkawan dengan anak dara tersebut, dia plak dlm masa yg sama berskandal dgn anak dara HOT itu. kenapa dikatakan skandal, sebab MAMAT ni sebenarnya adalah tunangan orang. punya HOT anak dara tersebut berskandal dgn tunangan org dan suami orang sekaligus!. bila DJ radio tanya cam mana mamat sengal ni boleh terjebak, dia kata "tulah bang, nak buat cam mana". macam 'tak gagah' langsung jawapan dia.


kisah 3:-

ini kisah seorang isteri yang mempunyai suami yg berskandal dgn wanita lain. mulanya dia mengamuk gak, tapi lama-lama dia dah malas mahu ambil endah dgn skandal yg laki dia buat. dah 6 tahun suami dia berskandal so dia malas mahu sakit2 kepala pikirkan perbuatan HODOH laki dia. dan dia kata dia berbuat begitu demi anak2...pasti suami dia sangat bahagia dapat isteri sebegitu.


kisah 4:-

kisah daripada seorang wanita yg suara dia masa call cam syahdu amat. dia cerita tentang 'ketidaksangkaannya' terhadap suami yg kelihatan begitu baik rupanya kebaikan ada muslihat tersembunyi. isteri ini cam bijak sket, senyap2 dia ambik no phone gurl yg diskandal oleh suami dia. dia jumpa ngan gurl tersebut dan mintak penjelasan, gurl tu mintak maaf dan bgtau bahawa lelaki itu mengaku bahwa dia berstatus DUDA. maka wanita tu tak mau kacau la rumahtangga orang, so si isteri ni tanyakan si suami, si suami ni pijak semut tak mati tak mahu mengaku salah. dan si isteri ni kata dia beri peluang kedua kat suami dia demi anak-anak. dan dia nasihatkan para-para isteri lain supaya jgn percaya dengan suami yg 'sempurna' di mata. mungkin anda mangsa 'SKANDAL HOT' seterusnya.

one thing about 'skandalian' ni, mereka akan rasa mereka di tempat yg benar, mereka rasa diri mereka berhak berskandal. haaa. macam tulah.



aku mmg tak layak nak cakap lebih2, (padahal dah terlebih pun). so aku ceritakan apa yg aku dengar saja, lebih dari itu, you all nilaikanlah sendiri, yg baik kita jadikan teladan, yg buruk kita jadikan sempadan.



p/s: lama dah tak ujan petang2 cam gini...wah. ku rasakan sungguh sejuk dan nyaman.!

24 comments:

cik EPAL said...

uihh..memang hot betullll ;)

Ms.Independant said...

PANAS punggung i bace ni taw!
Hati jgn ckp la.
Lagi PANAS ble dgr cite2 camni.
Huhu

:P

Boneka tak sakit said...

aku punya azam 2009 nak pasang skandal 3org! ahhh apa daya.. aku tak mampu!!

huhuhuh.. :))

Si budak Aboi said...

emm baru lps ujan nie ! sejukkk grrrrrr!

chah~ said...

mantap arr skandalian2 ni.. hahhaa..

min said...

pelik kan
skang nie skandal2 nie cm dh x heran
x igt halal haram dh kan
erm.......

Farihah Ahmad said...

Aish.. Manusia ni mcm2 je...

Ideologi Hidayah said...

manusia suka letak diri mereka sebagai mangsa.. macam yg u ckp la.. even semua pemanggil yg call station radio tu pun..kalau kita tanya in person.. diorg tak kan mengaku diorg salah.. paling busuk pun jawapan diorg macam mamat yg tunang org tue.. "nak buat macam mana..dah terjebak.."

untuk I.. simple je.. benda2 camni tak kan jadi kalau kita tak put an effort on that thing. Contoh: cuba kalau kita dah tau kita ni tunangan org or isteri/suami org, ada org datang approach kita.. kita tolak cara baik.. ckp terus terang yg kita dah berpunya. NOKTAH! saya rasa benda tu pun akan berhenti kat situ.. come on.. kita bukan macam dalam drama or cerita hindustan yg mana kalau ada org suka kat kita, diorg akan suka tahap berani mati punya..

tahap yg mana even kita ckp kita dah berpunya diorg masih nak dan terus nak.. Benda2 macam tu dalam melodrama ada la... (or else org tu perasan cun/hensem).

alamak terpanjang suda~~ sorry yer tuan rumahh..hehe..

~@k1 is @utuMn!~ said...

ahhh!
aki ad dgr gak td..
tp skali imbas...
rcenyer ad yg berSKANDAL dgn umor yg ptot jdk bpk dia!!
isk2

Solehah said...

cerita skandal diri sendiri pun berani dedahkan kerrr..pada yang buat la..

ezzati said...

x tau nk komen apa..nnti ter hot lak..hehe

Jard The Great said...

huhuhu... gler tak malu nk men dedah2 camtuh..

tp at least kita sbg pendengar dptla amik iktibar.. huhu

Wanie-san said...

susah klu bile dah t'jebak!aish..2la b4 ape2 xdi ingini t'jadi kite kne la
jauhkan diri dari perkara2 mcm 2..
bukan saje musnah kan rumah tangga org..nnt anak2 diorg plak effect
ngan p'ceraian parents diorg..

eKyN said...

saye single..n suke skandal
tp saye suke skndal single.
tp skndal saye xla wat ape22 pon
jz rapat cenggitu je huhu
sy kasi pluang yg masih single
yg da kapeel..boleh blah haha

nway, saye setia bile berkapel
ni yg susah sgt nk jumpe org yg betul2 seswai ni
ade lak org nk tahan kerenah giler ku.huhu

i'msosupernotcool said...

aku sebenarnye menyampah bila dengar topik ni dimainkan di radio..
dan juga bile dengar para pemanggil mengadu tentang kelakuan pasangan mereka kepada dj radio..
bodoh..

YobSumo said...

tetiba aku teringat lagu aku skandal.

huh.

y@n@ M!B said...

pagi2 da bc cite HOT! huhuhu..
dorang ni berskandal sbb TAK MAMPU nk berpoligami kutt...ish3~
dunia nk akhir zmn cenggitu la ghopenye ;p

norhaizan said...

hukhuk..org biasa lagi hot dari artis kan..best crita yang suami dia dh lama berskandal dan si isteri ni biarkan aja..dasyattt..

haziQah said...

skandal? salah seorg yg tlibat scara x sngaja..
sbb x thu dia pkwe org
lpas setahun bru saya thu..sadis kan..
n sy jumpe gf dia sbb dia stil x ngku ade gf
smpai skang kalu sy tnya tu gf dia ke x, dia stil x ngaku , boleh ke?

sy stil berskandal dgn dia even at da same time sy baik sgt ngn gf dia.
kalu gf dia ada msalah ngn dia, sy slalu tng kn gf dia n ckp dia syg kn gf dia n sy pjuk gf dia..

jahat kn sy? isy2..sbb x leh tingl kn dia..sbb stil satu uni, so msti akan tjumpa gk sbb dia pun x nk lpas kn sy
tgu la dia da grad nnti huhu
pngkuan brani mati
im not proud of it
sbb sy mmg nk kua dr sume ni
kalu yg ptama rsa sakit sbb dicurangi, yg kedua pun sakit jgk sbb mnjadi cuma sebagai tempat mengisi masa lapang semata-mata... tiada sayang yang sebenar..

nursarah87 said...

# cik EPAL
tula pasal...huu

# ms. Independant
haa, kan I dah kata, ini skandal HOT. mau tak panas..=p

# Boneka
kau jgn gatal2 pasang skandal, lempang nak?..

# si Budak Aboi
woi mana komen ko pasal skandal?

# chah
lg mantap bila buka pekung di dada..muahaha

# min
bila dah melambak dah macam tak pelik..haha

# Farihah
manusia yg HOT macam nilah..

nursarah87 said...

# Hidayah
takpe komen pnjg lagi I suka.. betul kan, diorg akan rasa diorg tak salah..haa, mmg macam tulah..

# ~@ki
ada gak tuh, itu lg HOT...haha

# Solehah
sebab tu aku kata diorg ni HOT...Huu

# ezzati
tak HOT selagi tak berskandal..muahaha

# JARD
yup, jadikan iktibar jgn contohi..

# Wanie-san
kalau yg sampai bercerai mmg HOT habis la gamaknya..

# ekYn
samalah kiter. tp itu bukan skandal, itu namanya mesra..hahaha

nursarah87 said...

# i'msosupernotcool
memang nyampah, tp I tetap nak tau perangai haram manusia..huu

# Yubsumo
lagu tu best..haha

# y@n@
si tak mampu yg tak sedar diri kot...haa, macam tulah

# norhaizan
si suami lg dahsyat..huu

# haziQah
oh mai God, jgn la teruskan hbgn cam gitu, jgn,jgn. mmg itu bukan kehendak kamu. tp kamu kena bertegas jauhi nya..kesian la pada diri sendiri..

seimura said...

aku pon xsetuju scandal ngn yg dh brpunya. scandal sesama single xpa. hahah..

[asam]pedas said...

huh! ape skandal2 nih??
bikin panas:..
belom kuar kate2 pedas:... :)