Wednesday, December 2, 2009

aku tumpang streamix sape ntah ni..thanks lah ye..

salam..

aku online di rumah?..fuh! sungguh tak percaya..! punyalah rindu giler ngan blog sampai mimpi2 setiap hari, so try gak connect kan internet..tetiba ada network yg available...aku pun try! fuh! cam tak sangka succesful! terus bukak blog aku yg dah bersawang ni ha...entry terakhir ku pasal pemergian arwah atuk tercinta...thanks kepada semua yg leave komen...sangat dihargai...=)

sebenarnya masih cam mimpi bila online kat rumah...ntah sapa punya network streamix aku mintak halalkan jelah ye..hehehehe.

hari tu aku berkampung selama 8 hari di rumah atuk...coz abah adakan kenduri tahlil selama 7 hari....so cucu2 dan anak menantu pakat bergotong royong memasak untuk kenduri tahlil...tak sangka kenduri selama 7 hari tu memakan belanja rm4000++...untung saja arwah atuk adalah peneroka Felda..felda bagi duit kematian sebanyak rm3000 pada hari kematian secara cash..kira bolehlah buat kenduri tu dan tinggal topup sikit2 ja..

pakcik aku yg bertugas di sabah tak dapat balik sebab takda tiket on the spot..tapi beliau pun turut buat kenduri tahlil di kediamannya di sana..dan mengirimkan wang rm1000 kepada nenek..mengimbau kembali hari aku pulang pada 22/11..aku sampai rumah atuk jam 12.20 mlm..lepas alam mak, abah n sedara.terus ambik wudhuk dan baca yasin dan doa tahlil untuk arwah...masa tu sedih sesangat..terimbau segala kenangan dengan atuk semasa hayatnya..

24/11..abah bawak aku ke klinik kerana kaki aku yg sakit..klinik swasta ni mmg macam specialist kulit..aku menerima injection di bahu kiri...dan mendapat bekalan ubat luka dan antibiotik..kos yg dikenakan mmg mengejutkan buat aku dan abah cam nak pengsan..rm145.00. mahal beb! tapi alhamdulillah luka kaki terus mengering dan beransur sembuh keesokan harinya..

25/11. bezday aku yg tiada apa2...sebab masih bersedih dengan kepergian arwah atuk...lagipun abah dah pun berhabis rm145 untuk rawatan aku..maka aku menganggap hadiah kesembuhan aku sebagai hadiah hari jadi..

27/11..menyambut hari raya aidiladha dengan sederhana saja..tapi tetap makan2 dgn meriah...(aku tetap makan banyak)...melawat kubur atuk selepas solat hari raya...

28/11...hari keluarga di pengkalan balak melaka...sebenarnya abah taknak pergi..tapi disebabkan tak nak mengecewakan bos beliau, maka kami pergi jugak...sebenarnya baru bulan april hari tu aku berangan nak pergi pengkalan balak..cam tak sangka ianya terkabul pada tahun ini juga...dan aku anggap ianya percutian sempena bezday aku juga...walaupun cuma satu malam sahaja..tapi aku puas hati dapat melihat kedamaian ombak yg tak berhenti memukul pantai..pantai pengkalan balak ni sangat panjang dan bersih juga..sayangnya aku ketinggalan kamera maka aku tak dapat merakamkan sebarang gambar..yg bestnya tentang hari keluarga ni adalah semuanya free! dan makan malam barbeku sangat lazat sekali..hehe!

rupanya hari ni dah 2 disember...cepat betul masa berlalu..aktiviti di rumah cuti ini? hehe..nampaknya lebih bermakna dgn ada nya network streamix ni ha...hahahahahah!


p/s: masa untuk memasak!

18 comments:

acap said...

ak pon ngidam nk on9 kat umah.
sambil2 lepak dpan talibesen.
bila laa agknya jiran ak nk pasang stimmex agknya...

Fatt Chin Choy said...

aku dah mula rindu ko ni
hehe

mier@merr said...

da la aku tnggu mana ko ilang...uhukz...

nurain said...

hehe..kumpul wit beli berokband.walau slow, tp pat on9 pon dh happy~

Hisham said...

salam aidiladha..mano ko poi ??..dan takziah ats khilangan atuk tercinta..

norhaizan said...

hehe..sama la ngan akak..kdg kdg dpt network free..dia tak letak pswd..jiran yang mana tah..

ezany said...

ler.. cc takde ker kat sana..?

Ms.Independant said...

besday kite sama!!!!

Hepi Besday!

& Takziah utk Atuk kamu!

joegrimjow said...

takziah untuk atuk

patut la cam lama je xmlawat blg ni
;)

syaf said...

bley tahank gak informasi kat blog nie...anywya i'm syaf..come dtg singgah my blog..bnyk gambar2 yg mengerikan...heheh pasti anda teruje..... http://daniel-syaf7788.blogspot.com

cahayachenta said...

haiiyyaaa sara byk dowh aku tertinggal.. aku pun susah nk online coz internet kat bilik aku ada mslh.. tension...

by the way tak lambat kot lagi.

>>takziah atas pemergian atuk ko..
>> happy belated bday dear.. wish u all the best...

HonEyBuNNy said...

happy beleted birthday dear...

xpa2..org tu halalkan ja guna tenet tu..coz rezeki la katakn...hiihih

ahmad said...

bestlah dapat online free....hehehe

nursarah87 said...

# acap
cepat suruh jiran asang sreamix! yeah..hehe

# Fatt Chin Choy
ceh..bleh caya ke statement ni?

# mier@merr
tak hilang aih..idup je lg..hehe

# nurain
aku mmg tiada bajet utk berukband..huahua

# Hisham
aku ada nih..thanks

# Ms.Independant
oh yeke bezday sama?..baru ku tahu..

# joegromjow
thanks..aku pun da terlepas byk entry blog ko..huhu

nursarah87 said...

# norhaizan
dikira rezeki la tu kan?..hehe

# ezany
online kat cc?...kena bayar..tak moh!... lgpun blogging kat cc takda feel la..hehe

# syaf
adakah anda sedang promote blog anda disini?...erk

# cahayachenta
thanks sis!

# honeybunny
thanks ila...hehe..memeng rezeki nih..huu

# ahmad
free tu yg penting..wakaka

Boneka tak sakit said...

aku dgn selamba yer menipo yg aku yg support ko streamyx tu.. terima kasih dgn aku skrang! huhuhu

wow satu enjit 100++ hahah ghila tol
betl lah kata adik aku doctor enjit2 semut nie lodead :P

seimura said...

lorr... patut la nmpk id ym ko nyala... aku pelik gk ko g cc atau umh kwn ko yg kt labis 2..
misteri betul la...huhu...

ber_uwang said...

selamat ulang tahun..biar pun dah lebih seminggu.. semoga panjang umur dan cepat kawen.....