Saturday, December 12, 2009

entry ni tak best..tapi ada gambar pengantin,

selamat hari Sabtu yang bertarikh 12/12/09.
apa yg anda lakukan di hujung minggu begini?
gathering blogger?
dating ngan bf/gf??
pi kenduri kawin?


hari ni.
bangun pagi-pagi. (6.20 a.m)
gosok gigi (macam tak payah bagitau).
cuci muka, ambik wudhuk, solat subuh.( macam tak yah mention juga).

eh, tak mandi pagi ke?
.
.mmg tak mandi pagi, I mandi tengah hari.haha
.
.

pukul 6.45 pagi dah masuk dapur.
sediakan sarapan bertajuk mee goreng kicap.( tiada lagi mee goreng anggur).
bukan memasak sendirian, tetapi memasak sambil dipantau oleh emak.
skit-skit tanya emak. (mak, garam cam ni dah cukup kan?)
ok, sebab macam dah pakar juga, maka emak always angguk saja.
yes! maka aku sebenarnya macam dah pandai memasak juga. (bukan masuk bakul angkat sendiri, tp ada org angkatkan bakul tu, hahaha).

so aku dah berlayak untuk kawin. (ceh tak abis lagi bab nak kawin.muahaha).
.
.
.
.

jom tengok gambar pengantin comel.bukan pengantin baru tetapi pengantin lama.semalam dah ada letak gambar dia, hari ni letak lagi. gambar dia bersama pasangannya.haaa, macam tulah. baru adil.hehe
.
.
.
.
.
.
.


sweet kan?..


ada readers komen entry lepas, nak kawin kena usaha. takda pasangan kena cari, tak da duit, kena cari jugak, memang betul la komen dia tuh. but aku belum ada masa nak cari pasangan, belum ada masa juga nak cari duit (coz I masih blaja). lagipun bila tengok life orang lain, yg dah ada calon pun tak kawin2 juga, yang dah ada kewangan pun, masih single juga. makanya walaupun somebody tu dah mampu, kalau belum sampai jodoh nya, maka tak kawin la juga kan?..


maka aku pun tidakla bersusah hati. sampai seru pasti akan berkawin juga. bukan hanya aku, tetapi kamu juga..=)




p/s: tahukah anda bahawa Sukan Sea ke 25 di LAOS kali ini tiada sebarang liputan siaran langsung di televisyen?..kononnya nak semai semangat kesukanan, tapi cakap tak serupa bikin. apalah..









13 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kawen...
kawen...
kawen...
bile la...

amirah said...

thnx sudi singgah blog sy yg baru dibuat =)

seimura said...

tibe2 aku cm nk wt entri pasal kawen gk. hahah..

Ms.Independant said...

cantek psgn tu!

Orang kate 'Klo jodoh tak ke mane'.
Tapi klo takde usaha mencarik.
Tak dapat jugak!
Btol la ckp Sarah tu!

:P

Noorlaila Mohamed Nor said...

haa tula dah cakap ada calon pun lom tentu kawen awal
tapi kalaudah terer masak tu
kira mcm petanda awal dah dekat nak sampai jodoh tu
haha

Si budak Aboi said...

emm aboi keje aaa......!

~@k1 is @utuMn!~ said...

cik sara oii!!

bz ye??
hahahhah

ezzati said...

canteknyeee pengantin tu :)

meosara :) said...

bulan disember bulan utk mkn kenduri kawin :)

Jard The Great said...

bnyk yg guna theme putih.. ehehe

HonEyBuNNy said...

suka tgk gmbr tawin...hiihihi....kita bila lg kn..ihihi

hisham said...

wei...yg empunye blog ni bile..??..pas study ke...hehe..slmt mlm mggu...tk cre

chokio_nia said...

tgk gamba ne rase nak kawen trus..aaaa..mak..nak kawen..