Tuesday, December 8, 2009

hadiah harijadi drpd mr.S

Semalam, 7 disember. Aku menerima envelope pos ekspres. Belum pun lihat nama pengirim aku sudah sedia tahu siapa yg memberinya. Pastinya mr.S, kerana dia ada minta alamat semasa dia wish bezday aku akhir bulan lepas. Tepat sekali tekaan aku. Bila aku lihat belakang envelope tertera nama penuh dia beserta alamat.


Apa yg aku terima dari mr.S?

Sekeping nota berwarna kuning tertulis ‘Happy Belated Birthday’. Dan seutas gelang. Mungkin berharga rm10. Tapi aku tetap sukakannya, tak sangka dia tahu my favret kaler (white & purple). Rasanya dulu-dulu dia hanya tahu bahwa aku suka warna kuning. But now aku dah tak suka warna kuning. Sudah berubah ntahla kenapa.

Gelang itu betul2 selesa di pergelangan tangan, tidak longgar dan tidak ketat dipakai. Tetapi aku tidak akan memakainya. Kerana aku memilih untuk menyimpannya saja dalam envelope pos ekspres tersebut. Mungkin itu satu-satunya hadiah dari dia yang dapat aku simpan.

Mr.S kata dia dah beli gelang tu sejak bulan januari lagi. Sepatutnya ia diberi pada aku masa kami jumpa di Melaka awal tahun aritu. Tapi masa tu dia terlupa bawak. Maka gelang itu di simpannya sekian lama dan menunggu bezday aku barulah gelang tu di poskan.

Sebenarnya aku dah jarang sangat contact mr.S, last time call adalah b4 dia buat lawatan ke Indonesia pada pertengahan November lepas. Dan last time aku ym dgn dia adalah pada Rabu lepas, itupun kerana aku mahu bertanya khabar dia, cam kesian kat dia kena duduk sorang2 di rumah sebab parents dia bercuti di China selama seminggu. (gelak kuat2 bila dia bagitau dia masak nasi goreng tawar, hahahaha).

oklah. berhenti di sini, aku ada tugas sekarang. tugas sebagai pekebun tak bertauliah. bertugas di kebun sayur mini milik abah di sekitar rumah.


p/s: 2 hari tak dapat online sebab my jiran balik kampung..beginilah nasibku yg menumpang streamix orang.muahaha

18 comments:

Si budak Aboi said...

happy besday ya cik sarah !

ezzati said...

Happy belated b;day jugak :)

Shahrul Azry said...

hepi pubisdaya =P

Ms.Independant said...

sweetnyeee!!!~

Camat Ari Jadi Sarah! :)

Fatt Chin Choy said...

adakah cinta akan bertaut kembali?
jeng3

Hisham said...

salam...nape u x pkai je gelang tu..syg ek..tkut calar...hehehe...cik mude,baru 3 entri i x komen kan..u pn slalu komen kt blog i tp ade miss gak kan..tul x??.tp i bkn bls dendam..tp aritukn i tkr layout so,byk link kwn2 yg hilang..ape2pn ampun n maaf dri sy yg daif ni...yk cre

nursarah87 said...

# si Budak aboi
hua..thanks..lepas lama dah heh

# ezzaty
tq!

# Shahrul Azry
thnk U!

# ms.Independant
aku kah yg sweet?..muahaha.tq!

# Fatt Chin Choy
no komenlah...kalau dia sudi I mmg mahu..muahahaha!

# 3?...bukan 5 ker yg kau miss?...erm, cepat add blog aku kat blog list ko..dan jgn bg alasan lagi I tak berkenan dgn alasan tuh

Si budak Aboi said...

emm oklah tue awtnye tak habaq mai same aboi hee..ok yer !

░♥si lampu neon♥░ said...

waaa nak gak hadiah ;)

seimura said...

ko suka putih n ungu? bkn ko suka kaler biru ke??

nursarah87 said...

# si Budak Aboi
hah, berbuih aku habaq kat blog tak perasan ke?

# si lampu Neon
marilah berkongsi hadiah.muahaha

# seimura
tu kaler favret zaman kanak2 la beb..dah lama bertukar

Si budak Aboi said...

eh ye ke? bile aa besday kamu? bgtaw nnti,ape2 aboi akan take note cewahhh !

Anonymous said...

hiya


Just saying hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anonymous said...

hello


just registered and put on my todo list


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anonymous said...

Hi man

It is my first time here. I just wanted to say hi!

Anonymous said...

Hey really wonderful weblog! Man Attractive Wonderful I'll bookmark your website and take the feeds also.

Anonymous said...

Such a usefule blog…amazing


my website is Fender jAzz Bass .Also welcome you!

Anonymous said...

I am here to assist get your site off to a great start off. Do not be 1 of these that wished they had completed it much better the first time, then consider around the job, and expense, of starting more than. Your site reflects that which you along with your enterprise or pastime are all about.

I'm in a position to provide low-cost, user-friendly, custom created internet sites for a broad assortment of businesses, organizations and teams.Furthermore, it shouldn't price a fortune to get you started. I'll help guide you by means of the process and even alert you when i believe you might be finding in over your head, or beyond your spending budget.

Listed below are some hight quality services for a resonable cost:

Front-End Development
Custom web site design
Affordable web site design
E-Commerce website design
Corporate Website Design
Innovative website design
Static Web Design
Website maintenance
Web site re-designs
SEO Services
Logo Design

Please look around the site for further information about the [url=http://www.adrianbotea.com]web designer[/url] services that I am able to offer and to see examples of websites that I have designed

--------------------------------

[url=http://www.adrianbotea.com/seo-services][img]http://www.adrianbotea.com/seo-moz.png[/img][/url]