Thursday, November 12, 2009

ulasan akhbar..

kebelakangan ini sy seperti selalu dapat luang masa mendengar berita utama jam 8mlm..macam2 cerita la bila kita dengar berita ni...tetiba sy mahu beri ulasan kepada berita2 tersebut..dah terlanjur kau kat sini maka baca jelah ulasan ni...huahua!



'kerugian kerosakan stadium bukit jalil dianggarkan berjumlah RM 200, 000.00'

-> hah!ni siapa nak jawab nih?..you all pastinya sedia maklum macam mana kejadian ni boleh berlaku..perbuatan vandalisme ini telah dilakukan oleh beruk2 utan yg tersesat mahu tengok perlawanan bola tapi sentap bila pasukan pilihan mereka tak dapat perform dengan baik lalu spesis ini menyerang org kampung yg tak bersalah..habis kerusi2 dibakar, cuma nasib baik ja spesis ni tak bawa bom..spesis sebegini mungkin fikir stadium tu diperbuat drpd titisan peluh kambing gurun agaknya..terbayang $$$$ yg terbazir gara2 kejadian spesis tak bermoral cam mereka nih..moralnya..kalau rasa diri se'spesis' beruk, jgn sesekali masuk stadium..kecik2 taknak mampus, dah besar susahkan org saja!

'hukuman gantung terhadap seorang lelaki yg telah didakwa membunuh gf nya sendiri Allahyarham Norzi Ayu'

-> 'cinta ini membunuhku' cam sesuai dengan berita nih, pembunuhan berlaku 4 tahun lepas, mangsa ditikam hingga membawa kepada kematian. sadis bukan?.. bagaimana seorang 'pakwe' boleh tergamak membunuh 'makwe' dgn tangan sendiri, sudah tiada hati dan jantung barangkali...moralnya, walau apapun yg berlaku dlm sesebuah hubungan cinta, jgn lah sampai hilang pertimbangan sehingga ada nyawa yg terkorban. cubalah guna akal yg Allah anugerahkan sebaik2nya..dan kepada yg ada pakwe, anda belum tentu selamat di tangan pakwe anda itu..huhu..

'hukuman mati cara suntikan kepada penembak curi yg menembak mati 10 orang awam di amerika syarikat 8 tahun lepas'

-> kat amerika kejadian ni cam dah biasa..kejadian amuk dan menembak mati org awam cam perkara main2.. biasanya kes camni berlaku dgn cara selepas menembak, si penembak akan menembak diri sendiri.
minggu lepas pun ada kes cam ni.. di mana seorang pakar psikitari tentera menembak rambang hingga menyebabkan 13 tentera terbunuh..suka-suki ja membunuh, ingat nyawa tu ada stok spare macam cerita dragon ball goku dah mati boleh hidup balik.. moralnya jgn senang ati pergi amerika silap2 ada penembak rambang tetiba shoot engkau habislah...muahaha!

' penjaga gol jerman bunuh diri dilandasan kereta api'

-> penjaga gol ni pa ntah nama dia. tapi dia sepatutnya bakal beraksi di piala dunia 2010 afrika selatan..mmg dikatakan dia sengaja bertindak untuk tidak berganjak dr landasan walaupun nampak keretapi sedang meluncur laju..weh negara jerman adalah negara maju kau ingat kereta api dia yg punya laju tahap gaban boleh stop senang2 ke? itulah kan.ada kerjaya lumayan dan glamer pun belum tentu hati bleh bahagia..aku comfirm dia rasa tak bahagia tu pasal la dia pilih untuk menamatkan riwayat hidup..moralnya jgnlah kawin dgn pemain bola sepak.. eceh..bukan2.. moralnya ialah jgnlah mengasakkan fikiran sampai boleh stress terlampau lalu membunuh diri... mereka yg bunuh diri adalah mereka yg berputus asa dengan Maha Pencipta, alangkah malangnya..


p/s: macam2 cerita yg terjadi kat dunia ni...ambillah sedikit pengajaran darinya..=)

8 comments:

ninim said...

semua orang suka wat keja ikut hati...ikut emosi tak pernah nak fikir

arque said...

ni news untuk paper besok ke ape ni?? xP

Fatt Chin Choy said...

robert enke nama penjaga gol tu
hmmm

hazlina said...

tersgt rajin tgk berita..bgsla awk ni..
jemput ke berkunjung ke blog sy ye..

nursarah87 said...

# ninim

itulah..moral rendah mereka semua ni..isk

# arque

next paper isnin la beb..hehehe

# Fatt Chin Choy

owh..yelah, si robert tulah..huhu

# hazlina

thanks singgah sini..

Ms.Independant said...

Manusia ni mmg macam2 ragam...
Isk3~

n@m@n said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nursarah87 said...

# Ms.Independent

ragam yg terlampau..huhu

# n@m@an

ayok! cam mana ko nyer komen boleh ter'removed'. hahaha