Wednesday, November 11, 2009

digital camera.

p/s: disqus comments telah dimansuhkan atas sebab2 yg tidak dapat dielakkan..sekian


semalam sy jalan-jalan kat MV, terpandang sebuah kamera digital Kodak. sy jatuh cinta dengan kamera tersebut..harganya now cuma RM 450.00 sahaja.siap memory card Panasonic 2GB.sy memasang impian nak memikinya..ntah kenapa sy tak minat dengan kamera digital jenama lain, sama ada Canon or Sony..mmg Kodak design dia macam tak cantik, n jenama macam tak glamer, tp tak apa.sy sukakan kualiti gambarnya..now sy guna digital camera Kodak 6.3 megapixels. sy beli pada bulan Oktober 2007 dgn harga RM 499.00, alhamdulillah dah dua tahun lebih kamera tu berbakti pada sy selama ini..mmg ada kekurangannya kamera yg sy gunakan sekarang ni..bila snap gambar yg bergerak jd tak sharp..lagi satu, kat kawasan yang ada light sy tak boleh guna flash, silau terus gambar..maka sy kena buang flash..apabila buang flash, snap gambar tangan tak boleh shake..akan bg kesan pada gambar jd shake jugak..tp apapun sy puas hati dengan Kodak.sy compare gambar yg dicuci dr kamera Kodak, Sony n Samsung, hasil gambar cuci dr Kodak adalah paling cantik.sekiranya sy berjaya membeli digital kamera baru maka kamera yg dah banyak berbakti tu sy nak bagi kat adik lelaki sy pakai..(eceh inilah dia kakak mithali)..










Basic Specifications


Resolution: 12.20 Megapixels

Lens: 3.00x zoom

(32-96mm eq.)

Viewfinder: LCD
LCD Size: 3.0 inch

ISO: 80-1000

Shutter: 8-1/1400

Max Aperture: 2.9

Mem Type: SDHC / SD

Battery: 2 x AA

Dimensions: 3.8 x 2.4 x 1.1 in.
(97 x 62 x 28 mm)

Weight: 4.4 oz
(125 g)


sy dah try2 guna kamera ni..mmg sangat menepati citarasa, tak perlu buang flash bila ambik gambar bawah light.hasil snap adalah 100% sama dgn gambar sebenar..skrin LCD juga besar...sy akan beli dgn duit sendiri...sy akan earn money by myself!