Thursday, November 19, 2009

jam 5 pagi aku publish entry nih..bacalah dgn nurani kamu..

pukul 5 pagi belum tido?
yup! baru balik dr MV kul 4.00am..tgk wayang midnite movie  2012..

so la ni duk wat apa ?
update blog..(gagah giler aku nih)

cam mana kaki?
belum sembuh..malah kaki kiri plak yg bengkak..

dah tu bleh lg gi MV?
mestilah..merdeka celebration..! dan demi 2012..(memang gagah)

merdeka?
yup..exam da tamat!

bleh jawab tak exam?
boleh..(konfiden2..hu)

ok, kak izzat cam mana?
ahaa, tadi abis exam kul 5 ptg terus melawat dia..dia nampak sangat lemah tak bercakap sepatah pun..

pembedahan berjaya?
alhamdulillah, berjaya.rupanya bukan hanya buang darah beku. tapi buang salah satu ovari..darah beku bersaiz besar..terpaksa buang terus ovari, maka ovari dia hanya tinggal sebelah saja...

so akan datang dia masih ada peluang pregnant kan?
yup..sebab ovari sebelah lagi masih berfungsi..masih boleh hasilkan ovum...tp..ada something yg sedih..(sebak kejap.)

nape sebak, something apa tu??
err, jiran depan katil kak izzat lagi kesian..

kenapa dgn jiran depan katil dia?
erm,patient tu budak perempuan umo 11 tahun..ada ketumbuhan di rahim..

so?
maka, rahimnya terpaksa dibuang..maka,bila dewasa.. budak tu takkan boleh mengandung..(sebak lagi...bergelinang air di kelopak mata)..

gulp!...ermm..ada apa2 lagi nak cakap?
ermm.ada. err..beringatlah bahwa penyakit dtg tidak mengenal usia..syukurilah nikmat kesihatan yg Allah kurniakan kepada kita..

ada lagi pesanan?
ermm..baru ku sedar, sakit kaki ku ini bukan apa2 jika nak dibanding dgn kehilangan organ buat selama2nya.( sebak sekarang!...)

ada lagi, nak teruskan pesanan?
ermm..sesungguhnya manusia yg beriman itu, akan selalu didatangi ujian kesakitan dan kesedihan. itu tandanya Dia menyayangi kita..jgn mengeluh dan merungut..bersabar dan selalu beringat.bahawa ramai lagi insan yg menerima ujian yg lebih getir dr kita..

ok..dah cukup?
dah..entry dah habis..


p/s: aku redha dgn ujianMu Ya Allah...

10 comments:

nurain said...

huuu..kadang-kadang kita ni x sedar kan, sampai la didatangi musibah..

jagalah kesihatan, dan berdoalah selalu~

Si budak Aboi said...

emm ni mesti subuh gajah !

cik sarah !!!! bangun !

Solehah said...

tahniah dah merdeka..then alhamdulillah akak tu dah sihat.
termeremang bulu roma..bkn apa..terkejut pasal budak 11 thn tu..takpa ada hikmah semuanya tu..

mier@merr said...

hmm...ciannye.. pasti ada hikmah d sblk ujian yg dtg.. :)

~@k1 is @utuMn!~ said...

thx sarahh..
anyway aki pn ad sakit yg disimpan tok beberp thn... huhuhu

E.d.Y said...

wah..mmg betul2 sambut merdeka nie...

aizamia3 said...

bersyukur w/pun terfikir diri x sempurna tp masih ada lg yg x sempurna dari diri kite... hurm... bile bc n3 tu rasa kecik sgt diri nih... huhuhu...

nursarah87 said...

# nurain
betul2..manusia mmg selalu alpa dan lupa..

# Si budak Aboi
mana main subuh gajah...dah solat subuh br tido tau..

# Solehah
Allah Maha Adil..pasti ada hikmah di setiap kejadian..

# mier@merr
tulah sian kan..ermm

# ~@k1 is @utumn
eh, aku sakit apa?..ermm..sabar ya

# E.d.Y
hehe, yes!

# aizamia3
hurm..kena tanamkan rasa syukur..

Fatt Chin Choy said...

kesiannya budak tu
huhuhuhu

Fatt Chin Choy said...

nasib baik kak izzat tu satu je kena
sebab eksiden kan