Wednesday, November 11, 2009

"kereta kecil warna merah, boleh ku bawa ke sekolah..pon.pon.pon......."


ceh, tajuk cilok dr lagu yg selalu dinyanyikan di zaman tadika...muahaha!


mmg penulis belum memiliki kereta sendiri, (drive pun tak pernah, tp takpe coming soon ok).. sengaja bosan2 lalu mencari fakta tentang kereta..kereta buatan malaysia yg penulis suka adalah Proton Satria Neo, dan kereta import plak sukakan Suzuki Swift sungguh comel sekali. kat sini takda letak gambar satria neo or swift, takkan la you all tak kenal kereta2 tersebut..tp disini penulis share gambar dr jenis kereta2 yg terpantas di dunia..kelajuan hingga mencapai 400++ KM/J. mak ai laju gila seperti sedang terbang agaknya?..tp biasalah kelajuan kenderaan sebegini mana sesuai bawak kat jalanraya di malaysia. (had laju 90-120 km/j pun dah mengundang banyak kemalangan apatah lg la kalau 400km/j..bab harga macam biasalah, benda berteknologi tinggi mana ada yg murah..harga kereta2 terpantas ni mencecah $5000,000.




SSC Ultimate Aero, 413km/j




Bugatti Veyron, 408km/j




Koenigsegg CCX, 417km/j




Saleen S7 Twin-Turbo, 402km/j





McLaren F1, 371 km/j




p/s: kalaulah ke'pick-up'an otakku sepantas 400km/j kan bagus..