Friday, November 20, 2009

menerima kad jemputan..

2 hari lepas, sebelum masuk exam hall 4 my last paper, tetiba farhana bagi aku satu envelope..mulanya aku macam tertanya2..tapi neuron2 dlm otak aku sepantas kilat dapat pick up sesuatu..ini pastinya kad jemputan kawin..memang aku dah sedia tahu bahwa farhana akan kawin akhir tahun ni selepas 2 tahun menjadi tunangan orang...

aku hanya senyum menerima envelope itu..terus menyimpannya dalam beg..aku fikir, nanti after exam aku tengoklah kad jemputan tu..bila dah abis exam, aku langsung lupa untuk tengok kad tu..baru tadi aku kemas2 beg dan nampak envelope krim...langsung aku menulis disini..

sebenarnya,  farhana merupakan kawan UM aku yg ke-4 melangsungkan perkahwinan..alangkah bertuahnya mereka kerana dah bertemu dgn soulmate masing2..melangkah ke alam rumahtangga sudah tentu berbeza dr hidup single-mingle..macam lagu acha septriasa.(berdua lebih baik)..

tetiba aku terfikir, bila agaknya turn aku untuk mengedarkan kad jemputan kawin diri sendiri kpd kawan2..berpeluang kah aku?

walau apapun aku percaya setiap dari kita semua ada rezeki dan bahagian masing2..tentang jodoh?..kita hanya boleh merancang, tetapi perancangan Allah adalah yg terbaik..kerana Dia yg Maha Mengetahui yg terbaik untuk hamba2nya..dan aku tumpang gembira pada kengkawan yg sudah or bakal bergelar isteri.. semoga kehidupan berdua adalah lebih baik..dan semoga masjid yg dibina sentiasa mendapat redha Ilahi...






kad jemputan yg ku dapat 2 hari lepas.





aku tak sure aku boleh pegi ke tak..terengganu jauh beb!



p/s: bila lah kawan bloggers ku semua nak bagi aku kad jemputan...huhuhuhu

15 comments:

Ms.Independant said...

Musim kendri kawen ni!
Huhu

:)

i'msosupernotcool said...

i'll give u one later..
but not mine 4 sure..
haha..

Koyuki said...

ehem, saya nak bagi ni..

nak datang ke??

kehkehkeh

Boneka tak sakit said...

tak sbar rasa yer nak beri ko kad kawen aku!! huhuhuhu excitedgitu!!

mier@merr said...

haha...xsabar gak nak bagi...tp tataw lagi bile..ekeke

Noorlaila Mohamed Nor said...

sgt seronok kan dapat jemputan kawan ni
tapi xbest bila tak dapat pi

*nx week pun klasmet nak kawen tp xleh pi :(

~AmyLiana8886~ said...

eh awk dekat rumah saya tu..sebelah kg je..kalau tgk muka mesti kenal nie..hehhe

Solehah said...

Alhamdulillah...aku pun bile nih..sara sila jgn langkah bendul..aku kan lg tua..hehe

joegrimjow said...

pegi2
best wooppps

kawie2020 said...

nanti kite buat kad kawen kita lagi cantik dari farhana ek... heheheheehe..

jejaka anggun said...

jodoh pertemuan di tangan tuhan....

hans said...

hahaha
kawan aku baru sorang kawin
waktu dia kawin kitaorang semua semangat gila rasa nak kahwin
hahaha

Fatt Chin Choy said...

jom kita buat kat jemputan kita
kita buat suka2 jer
nak feel jer
keke

nursarah87 said...

# Ms Independant
musim makan nasik minyak, musim tambah berat badan..haha

# imsosupernotcool
later?..when babe?

# Koyuki
bagi jelah, boleh ku kumpul buat koleksi..kahkah

# Boneka tak sakit
aku pun tak sabar tunggu ko nyer kad kawin..hehe

# mier@merr
bila weh bila?....haha

# Noorlaila
tulah..mereka ni jauh dengan umah den...mana gaya aku nak pegi nih...huhu

nursarah87 said...

# AmyLiana8886
owh..dekat ke?..err, leh le makan nasik minyak sesama..haha

# Solehah
aik, taknak dilangkah bendul silalah bg kad kawin cepat2..haha

# joegrimjow
hasrat di hati mmg nak pi...tp takleh janji..huhu

# kawie2020
kad kawin kita?....apakah..haha

# jejaka anggun
betul.betul.betul

# hans
itu kes over excited tuh..huhu

# Fatt Chin Choy
nak feel?..heh...klu main2 sesaja mana nak feel weh...huuu