Friday, October 2, 2009

monyet ini, %^$^%"^%#^&%*&()*)+@#%^!!!!!

gambar hiasan


semalam, tahap gaban punya geram+marah+nak maki+nak lempang laju-laju terhadap seekor 'monyet'. 'monyet' ini mmg selayaknya dibenamkan ke dasar laut yg dalam. baiklah berhenti memaki sekejap..mari baca mengapa sy memaki 'monyet' tersebut.

ceritanya berbunyi begini..

tgh hari semalam, sy dan cik hasni pulang dr kuliah di fakulti sains dan menuju ke bus stop belakang library UM, sebagai seorang pengguna jalan raya yang berhemah, sy telah menjalankan tanggungjawab sebagai seorang pejalan kaki dengan memilih laluan zebra line untuk melintas jalan..sedang sy melangkah menyusuri zebra line, sebuah waja yg dipandu oleh seekor 'monyet' meluncur laju.. 'monyet' tersebut tidak mahu memperlahankan kenderaan apabila menghampiri zebra line malah 'monyet' ini lebih memilih untuk 'meraung'kan hon keretanya seakan memarahi sy yg sedang melintas ketika itu..serta merta sy berhenti dr melangkah dan merenung 'monyet' tersebut..'monyet' itu membalas renungan sy dengan pandangan seakan mahu membaham sy disitu juga..sy dan cik hasni terus blah dr situ, dan sebelum beredar, sekali lg 'monyet' itu 'meraung'kan hon nya.

berbuku geram dihati sy dengan 'monyet' tersebut..terus spoil mood sy...sy mmg tidak puas hati..tidakkah 'monyet' itu tahu bahawa dalam kawasan kampus tidak boleh memandu laju, apatah lg apabila menghampiri kawasan pejalan kaki melintas jalan, fikiran 'baik' sy mengatakan bahawa mungkin 'monyet' tersebut mendapat 'nature call' ??..baik sy berfikir begitu, supaya sy tidak terus menerus memaki..tp sebenarnya sy dah puas memaki pun pada hari semalam..haha!

p/s: agaknya 'monyet' dan spesisnya baca tak entry ini?

20 comments:

hasni said...

monyet tu jahaaattt

Lionel Azry said...

nasib baik monyet bukan setan :P

nursarah87 said...

*hasni*
mmg gila jahat punya 'monyet'!

*Lionel Azry*
title 'monyet' tu masih sopan lg..huhu

Ries Lee said...

dia mmg monyet!
x reti bersuara!
hanya reti hon!
sekian.

meo188 said...

smackdown si monyet itu... hempuk kat tiang sampai patah tulang belakang

nursarah87 said...

*Ries Lee*
hon dia tu yg menambahkan lg sakit hati..isk

*meo188*
sy tak pandai smackdown, kena mintak tolg kat The Rock nmpknya..

Nuansa Pena said...

Cocok, tingkah laku monyet tak kenal sopan santun!

[z@ck] said...

memang dasar monyet la..
x pham kot ap function zebra crossing tu..
huh!

Fatt Chin Choy said...

monyet sekolah tinggi2 tu

abang besi said...

binatang punya monyet!berani dia wat kt sara cmtuh!cis!!!!

vidadarisakura said...

kalau aku memang memaki jak tu.tapi dalam hati la.haha

mizz saifa said...

haha.. marah tol kamoo.. orang macam tu mmg patut kena sound jer..

sempat lagi kamoo bermain mata dgn monyet tu ek.. hehe

+akufobia+ said...

memang ada hal penting sangat la tu kot selaju macam tu.tapi dalam campus memang tak boleh laju.hon dengan sengaja apa tah lagi.hmm.semoga diampunkan dosa ke22kamu+dia.keke.

nursarah87 said...

*Nuansa Pena*
bukan tak sopan, tp biadap!

*[z@ck]*
dia tak faham or buat2 tak reti?..uhuu

*Fatt Chin Choy*
skola ja tggi, tp rendah budi pekerti..isk!

*abang besi*
mmg berani betul dia, isk!

*vidadarisakura*
dah puas maki dalam hati dan luar hati juga..uhuu

*mizz saifa*
sy bermain mata kerana monyet tu boleh tahan encem, kahkah!

nursarah87 said...

*+akufobia+*
tulah, tak pasal2 dia menambah saham dosa aku, isk!

Wanie-san said...

mungkin monyet 2 hanya tau zone monkey je......

nursarah87 said...

*Wanie-san*
monyet sesat agaknya..huahua

AbcdeFtyyhahh; said...

salam///

andai monyet itu baca, adalah daku tergolong dalam keluarga monyet gakkk???!! ahhhh~~

abang besi said...

huhuh...sian sara,,,,...nape tk bgtau abg besi awl2..hehe..

muhammad said...

monyet xbrkwn dg zebra, mana le dia knal zebra line.