Thursday, October 1, 2009

pagi 1 okt yg dah terang

salam.

dah menjengah ke bulan oktober, ada 3 minggu je lagi kuliah untuk sem ini. cepat benar masa berlalu. sy plak sedang berbungkus-bungkus menyiapkan segala assignment. sumpah! sy tak sukakan assignment, dan sy lagi tak sukakan perangai sy yang suka tangguh-tangguh kan proses menyiapkan assignment. tp sy tetap seronok dengan perangai begini. rasa cam hebat bila berjaya siapkan assignment dalam masa sehari saja..kalau buat awal-awal dan sedikit demi sedikit, sy susah nak fokus. buat last minute lebih fokus..haha..perangai apa ntah macam ni..uhuuuhuuu..

bersama segelas milo sejuk menemani sy pada jam 8pg 1 oktober 2009. milo sejuk dan bukan milo ais, ada perbezaan disitu..milo tu sy buat malam tadi, tapi tak mampu habiskan, so masuk dalam peti sejuk. sebab tu lah jadi milo sejuk, dan bukannya milo ais..err..emak selalu kata tak baik kalau minum tak abis.. so sy sambung minum milo tu pada pagi ini..jd sy tak langgar larangan emak..adus. rindunya sy terhadap emak..apa agaknya emak sedang buat waktu ini?.. sedang teman abah sarapan pagi agaknya..

hari ini, 12 syawal, cepat benar masa berlalu, bila ni sy nak mula berpuasa ganti..teringatkan kakak sy yg mula berpuasa ganti secara straight sejak hari raya kedua lagi..kakak sy mmg amalkan begitu sejak zaman dia sekolah menengah lagi..dan sy plak lebih sayangkan perut sy untuk menjamu selera drpd membayar hutang puasa..bila sy nak insaf ni?..

sy ada presentation assignment pada hari ini, tapi sy masih berdegil untuk menconteng-conteng disini..dan masih berdegil untuk jalan-jalan tak tentu hala dekat blog orang lain..pastu berdegil untuk tinggalkan contengan di sana-sini..haha..perangai apa ntah menyampah gila dgn perangai camni...bila la nak berubah jd student mithali..uhuuuu..

now->8.20pg...

sy kena stop dr terus melalut by now!

p/s: bdak degil sambung siapkan assignment:>muka sedey skrg..uhuuu

7 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

ai budak degil...selamat semuanya..
good luck presentation ye...;)

Fatt Chin Choy said...

buat esemen last menit lg mencabar... adventure... tp aku x blh... kalau tensen aku takder idea nak menulis

Mazeed said...

wahwahwah....dah nk final ke?ish3....
selamat berjaya la ye diucapkan...
=)

cahayachenta said...

tu la cik kak.. buat keja last minute... sapa salah??? sila ngaku cepat!!! haha.. akak pun dlu camtu la... satgi nk [resentation, skrg dok terkumat kamit hafal skrip... haha.. kwn2 yg prepare awl2 rilek je semua...

nursarah87 said...

*cik LyndaWawa igUana*
thanks, presentation lancar..hehe

*Fatt Chin Choy*
tensen2 mencambahkan idea bernas!

*Mazeed*
tq!

*cahayachenta*
sy tak suka hafal, main redah je..huu

abang besi said...

abg besi tk suka blajar..lg gila...kui8x...hahahahaa

muhammad said...

Ada pndpt dlm fekah yg mngatakn klu kita tangguh ganti puasa smpai brtemu bulan ramadhan tahun dpan, kita kena gandakn 2x jumlah hari yg kita blum ganti tu. Tp klu ikut pndpt ustaz sy (Prof Madya Dr.Mohd Radhi Othman: lulusan Degree dlm bidang hadith; MA dlm hadith; PhD jgk dlm hadith; Universiti Madinah; Ketua Jabatan Pngajian Islam di Fakulti Sains Kmanusiaan, USM) dia mngatakan pndapat yg menggandakn ganti puasa yg trtangguh ni tiada asal usul n asas sandarannya dlm Islam.