Friday, October 16, 2009

dia bukan lagi seseorang....

p/s: maaf, tajuk entry sy cilok dr entry misS siv..=p
mood entry: kenangan.

dah lama dah, sy tidak jumpa dia...dah 9 bulan 16 hari...sy masih ingat lagi tarikh itu..iaitu pada 31 Januari 2009...mana mungkin sy lupa...di mana itulah harinya, sy dating dengan seseorang..

seseorang yg dahulunya pernah 'menyinari' perasaan sy...seseorang yg kini hanya bergelar kenangan.


# pada hari itu, kami decide untuk berjumpa..sebagai kawan baik..(padahal sy nak jumpa dia sebab rindu..)..excited giler nak jumpa sbb dah bertahun2 tak nampak dia.....tetiba teringat zaman dulu-dulu..sy lalu depan rumah dia naik basikal..(tak nampak tuan rumah pun, dah tau siap2 yg dia takda kat rumah baru berani nak lalu..kuangkuang! actuallly, nampak rumah dia pun sy dah cukup puas hati)..huahua..penangan cinta monyetkah?! *taktau*taktau*

#hari kami berjumpa..sy bertolak dr segamat..naik bas cepat ekspress ke melaka...dia jemput sy di melaka central..sy berdoa moga2 sy akan nampak dia dulu...tetiba dgr nama sy dipanggil...alamak! lastnyer dia yg tegur sy dulu..ceh!walaupun dah bertahun-tahun tak jumpa, tapi dia masih dapat cam sy...hebat betul mamat nih! ish!

#mmg actually sy gugup gak pada mulanya...adus! blur kepala otak!..tapi muka tetap control cool..(padahal dalam hati berdebar-debar)..masuk dalam kereta..eherm..of coz la sy duduk sebelah org yg drive..takkan nak duk belakang plak...alamak..kereta kelisa dia bawak! (macam romantik plak naik kelisa yg comel nih)..demi untuk tak nampak gugup.sy pura2 baca surat khabar..dia plak mula berbual...mmg banyak yg dibualkan...pasal famili, n kengkawan skola kitorang dulu...

#destinasi pertama kami..->isi perut terlebih dahulu..makan pizza hut, di mahkota parade.. punyalah control masa mula2 makan, sampai sy tersilap ambik sos..pegi tuang sos tomato atas pinggan! padahal sos tomato nie sangat la tidak sy sukai! walaupun tak suka, tetap kena cover gak..suap jugakla pizza bersos tomato dalam mulut..erk! heh.makan tak abis..tapi takpe..dia yg bayar..huahua!

#destinasi kedua->sesi berjalan-jalan berpegangan tangan..(sumpah ini adalah tipu)..sy masih waras lagi! huahua..dr mahkota parade, berjalan2 ke dataran pahlawan..dan ke A famosa! inilah kali pertama sy berjalan2 tanpa kamera disisi..(kamera tinggal dalam beg, beg ada dalam kereta).. tapi takpe, sy tetap berjalan-jalan dgn happy, dan dia plak macam pemandu pelancong tanpa gaji..terangkan kat sy itu dan ini pasal melaka..(takpe2, sy tak kisah asalkan terus dapat dengar suara kamu..)..huahua!

#destinasi ketiga->naik menara Taming Sari...mahal betul naik menara nie..bayar rm10, duration naik n turun cuma 10 minit je..nasib baik dia belanja...tidaklah sy terus bersungut..
huahua..masa naik menara nie..mmg cam romantik..duduk kat kerusi yg rapat2..maka (jeans bertemu jeans)..ayat nakal tak boleh blah! huhu, tapi sy tetap buat2 tenang n cool je..huahua..(padahal macam terkena kejutan elektrik)..baiklah! berhenti dr sebarang imaginasi!..

#destinasi terakhir->solat di surau berdekatan..then..dia menghantar sy ke melaka central..
masa ni..sy dah mula rasa sedih..sebab waktu sy bersama dia hampir tamat..selama hampir 40minit..dia temankan sy menunggu bas..bas ke K.L, pada jam 5.00 pm..sy naik bas...bas mula bergerak...dan sy tetap lihat dia sehinggalah hilang dr pandangan..

sejak bertahun lama, dia mmg bukan lagi seseorang...tapi sy tetap gembira, kerana sy masih ada dia sebagai seorang yg bergelar kawan.




melaka central.

pizza hut


A Famosa


Taming Sari Tower



Taming Sari. Melaka