Tuesday, October 13, 2009

maaf dan terima kasih banyak..

selamat pagi......

moga readers dan kengkawan blog ceria2 pada pagi ini...=)

ada sedikit coretan, yang ingin sy luahkan...hanya sedikit..

=>>>

mmg kadang-kadang, ada harinya...segalanya macam serba tak kena..walaupun hakikatnya kita dah berusaha mencuba yang terbaik..tapi tetap dipandang enteng oleh orang lain..

dan kadang-kadang, apabila kita berhadapan dengan situasi yg sangat sukar, sebolehnya kita berusaha untuk relax dan berfikiran positif, sedaya mungkin kita masih mengukir senyum, tapi orang lain tidak akan faham...masih menyangka kita sentiasa 'cool'..lalu menambah lagi tekanan perasaan..

adakalanya, tindakan berdiam bersama ekspresi wajah yg serius, masih belum dapat buat orang lain faham, bahwa mood kita sedang berkeadaan 'buruk'....dikatanya pula kita sombong..tak friendly...

adakalanya apabila semua ini terjadi dalam satu masa..tekanan memuncak..dan...air mata pun menitis...titisan air mata ini..bukan kerana kelemahan....ianya kerana..sy juga manusia biasa.....


p/s: maaf kerana sy sangat emosi mlm semalam...dan terima kasih kpd kamu semua yg mengambil tahu keadaan sy....tapi sy tak dapat nak cerita secara detail apa yg berlaku, kerana ada hati yg perlu dijaga...=)

19 comments:

dotblogspotdotkom said...

huhuhuh

alahaiiii... bad mood ye.. jom kluar dgn pakcik... huhuhuhu..

Solehah said...

semua masalah adalah lumrah bagi setiap orang kan..orang tak akan paham kalau dia tak mengalmi..hmm..bnyk2 sabar ya..kdg2 kita kene pentingkan diri juga dalam satu dua situasi..

sHaRiFah aNis zAriTh said...

pernah rasa cmtu..
huhu.
be strong sis!

Uruchimaru @ kf said...

emm keep your heart dear frenz..

ok hope be fine ...
senyum sikit.....tada.. =p

ps:-nnti cube kamu tgk cermin then sebut no.3..?
nnti bgtaw saye ape yg kamu nmpak..dh ...
nandeska..!!!

{lumut} said...

melemparkan senyuman tatkala hati bukan dalam keadaan yg memuaskan adalah satu penyiksaan..
tp kite kene jugak paksa utk tersenyum..
sebab kita bukan hdup seorang dalam dunia ni..
org xkan fhm ape yg kite rase..
sbb kite juge pernah tak fhm ape yg org lain rse.
hee..

snanye kata2 ni aku tulis utk diriku jugakk..

aku tau kalau mulut berkata-kata..
tp hati menidakkan..
mmg sakit woo...

perit.

GiGGLe GaL said...

sabar la..itu lah yg dinamakan kehidupan. ada pasang surutnya dalam emosi. begitu juga dengan gelak ketawa.. tak selalunya kita gelak..ada sedihnya..

kalau ada masalah, hadapi la ia dengan tenang.. banyakkan berbincang supaya dapat jalan penyelesaian..

hope things r all fine with ya. take care!

saya lah said...

kalo masalah bole dibuang dalam tong sampah, mau beli ting sampah banyak2 x?

bUdAk kEnTaNg said...

salam..

sabo la yer..
hidup buruk camne pon life muz go on..
so juz let go bnda yg buat kepala pusing..
juz go straigh..klu kita mengharapkan yg terbaek jer life nih jd tak best laa..tak advanture beb..hehe..so u hav to face it dan tabah la k..
nk emosi kat blog no hal..takde sape kenal melainkan teman2 blogger kamu..hahaha..

~nk senyum lebeh jengah ler ke smilemyfta..haha..sempat promot beb.. ehehe

Raihan said...

aku dlu penah gak kna lebih kurang camni... dh la kita tgh sedih + moody, mai lak spesis2 yg sakitkan hati.. that time aku tgh mkn. dia boleh ckp aku mkn byk la... mana bdan tak montel... mangkuk hayun tul.. pdhal aku mkn mee kuah je.. n depan aku ada la bun, tapi tu kwn aku yg pnya.. arghh.. trus aku tnggal mknan blah mcm tu je... terkulat2 dia.. pastu sedap2 nk mnta maaf ke apa.. mulut tak nk ingat./..

Mr. Cuz said...

tenang kan la diri...
semalam pun aku tensen gak..mental loss lagi...
tp hari ni dh ok ckit kot..hehe

Manusia said...

senyum yea.

pakcik kordi said...

patut la ..abgbesi ade cte kt pkcik semlm.ekau emo je...tp ekau kena la hadapi dgn tabah ok?hidup mesti terus!

Hisham said...

fuyo...mendalam btl la post nie..ape2pn....u watla ape yg u nk wat..pedulikn same org lain...as long as u epi..ceria la skit k...

kawie2020 said...

hiburkan hati u skit. usah peduli ape org kate. kalau nak ikut apa org kate, penat kite dibuatnye. seperti cerita seorg budak, ayah dan seekor unta.

take care..

nursarah87 said...

*dotblogspotdotkom*
bad mood kejap je...dapat komen dr pakcik terus hilang bad mood sy..huahua

*Solehah*
mmg telah bertindak pentingkan diri pun pagi tadi...sesungguhnya situasi sangat memaksa sy sehingga berbuat demikian..

*sHaRiFaH aNis ZariTh*
dun worry, sy mmg strong!

*Uruchimaru @ kf*
no 3?...err,nampak la gigi cik muda yg tersusun nie...wakaakaa!

nursarah87 said...

*{lumut}*
lemparkan senyum walau hati pedih...err, sy mmg pakar berbuat demikian...isk!

*GiGGLe Gal*
ye..mmg sedih tahap dewa malam semalam..nasib baik housemates ku memahami..

satu perkara je, time sesapa nampak sy nangis, tolong jgn tanyakan kenapa...abis kau aku 'sembur' nanti....

nasib baik housemates sy takda yg bertanya..mmg understanding diorg tu..huhu

nursarah87 said...

*saya lah*
taknak buang dlm tong sampah..nak buang terus dalam sungai...agak2 tercemar tak...huhu

*bUdAk kEnTaNg*
mmg sedang bertabah hati...huhu

*Raihan*
kan bagus kalau atas dahi ada signal emosi sedang dalam tahap apa...supaya takda lagi gangguan dr orang yg tak reti-reti memahami nih..

nursarah87 said...

*Mr.Cuz*
sy pun dah ok gak lepas baca komen n feedback kengkawan blogger...=)

*Manusia*
=)

*pakcik kordi*
ceh, mana abg besi tau smlm sy emo?....ish! kantoi betul..

*Hisyam*
mmg mendalam pun supaya orang lagi faham..dah ceria pun sekarang ni..=)

*kawie2020*
apapun mmg hidup ni perlukan orang lain, just kengkadang org lain wat kita rasa down..tu yg tak tahan tue..huhu

*to all*
skang im ok...sangat terharu atas feedback rerakan blogger..tq so much!

chipsmore said...

bagus..jaga hati orang ;)