Monday, June 21, 2010

nak jumpa tukang cat tak bertauliah.

salam Isnin. selamat bekerja. dan selamat bersekolah.


Ivory Coast kalah 3-1 dengan Brazil. ermm, aku macam dah nampak bayangan Brazil n Argentina ke Final World Cup. Arghh. tak cun ah! tapi aku kini penyokong Uruguay. jersey 10. Diego Forlan. biarpun Forlan muka cam orang jahat. tapi yang penting dia hebat. ekeke. nak dia jadi penjaring terbanyak boleyhhh? ermm, tengah malam nanti Spain lawan Honduras, kalau diorang tak menang dengan 'cantek' memang lah nak kena! errr. mukadimah bab bola saja kalau masuk blog ni. sabar jelah kepada yang tak minat bola. :p

hari ini hari Isnin. musim persekolahan sudah bermula. tapi demam bola semakin rancak. Uruguay for sure akan ke pusingan kalah mati, kalau Uruguay juara Group A, mungkin bakal bertemu Korea Selatan sebagai naib juara group B. mintak tolong Argentina. sila belasah Greece supaya Korea Selatan boleh lepas peringkat kumpulan. Korea Selatan takkan takleh menang dengan Nigeria? alamak, siannya kat Nigeria kalau kalah semua games. France n England dah out kot. Itali pun macam sangap je. eh, perenggan kedua pun citer pasal bola lagi?. tension je kan. haha

siapa tu si tukang cat itu?

hari ini beliau menyambung tugasan sebagai pengecat tak bertauliah di kediaman ibu-bapanya di Melaka, haha. dengar kata gaji yang diberi adalah seutas jam tangan dan pakej yuran pengajian peringkat sarjana. boleh tahan lumayan. apa lagi. sila mengecat dengan baik-baik. jangan sampai comot. eh, malam tadi layan Brazil lawan sampai 4.30 pagi. tentunya hari ini tugasan mengecat akan bermula sesi petang. kahkahkah!

oleh sebab tukang cat busy. biar sajalah beliau dengan tugasnya. postpone sajalah plan untuk berjumpa. errr. ingatkan dapatla paw beliau tiket wayang Karate Kid+ McD ke apa. alahai.


4 comments:

hanafijaafar said...

mengikut statistik nigeria mmg pasukan lagi kuat dari korea selatan berdasarkan jumlah pemain yg terkenal di luar negara masing2.... yobo, yakubu, etuhu dan paling penting obafemi martins.

tapi permainan akan jadi menarik sebab nigeria mmg akn guna power play, dan korea selatan dengan speed. kita tgk sape lagi hebat.

Sharinginfoz said...

i want argentina

mier@merr said...

ade tukang cat sukarela nk cat blk aku tak :)

Bro Framestone said...

amboi die..... kaki bola jugak ek

sape la tukang cat tue ek....

xde ke upahnye jd menantu ke.. sure ramai yg nk he..23x

Feel free to visit
BroFramestone Blog