Friday, June 4, 2010

Chindian.? yes. he is!

salam jumaat. salam bahagia.


eii, macam lama dah meninggalkan internet. macam tak biasa pulak mengadap lappy. err. err. bagusnya kemajuan sebegini. tak rasa apa-apa pun kalau tak update blog atau tak jalan-jalan blog. facebook apatah lagi. langsung tak rindu. HAhaHa! yes. kemajuan. kemajuan. feel free without internet. sebab ia bukan keperluan seharian. cuma keperluan 3 hari sekali. :p

okla. sebagai seorang rakan. aku dah mula rindu. rindu dengan teamwork aku. (padahal lepas ni akan jumpa lagi). err. rindu gak dengan jejaka Chindian seperti yang anda teka. ok. ceritanya. semalam aku sempat berbual-bual panjang dengan beliau. tanya itu ini macam reporter.. haha. no la. as friend what. apa salahnya meramahkan diri. :p

dia bagitau bahwa ibunya India dan bapanya Cina. thats y he got Malay look. haa. 1 Malaysia la his family. but I dun think he can speak Tamil n Mandarin very well. dan agama dia:- Kristian. and of course la he celebrate Christmas. and Tahun Baru Cina as well. Deepavali?.. No. that is what he told me.

what else?

susah nak cakap. rasa macam kesian pulak kat dia sebab dia bukan Islam. tapi takkan aku tetiba nak terus ajak dia, "mehla convert Islam". mana boleh drastik macam tu rite. aku pun taktau sejauh mana dia 'taat' dengan agama dia. macam tak respect la kalau terus je nak tanya bape kerap dia pergi Church ke apa. baru kenal je kan. tak boleh la buat macam tu. sebab dia memang macam budak baik. soft spoken. and polite. oh God. aku ada perasaan macam. kalaulah satu hari nanti dia boleh masuk Islam. alangkah bagusnya. doa jelah. muga Allah bagi dia petunjuk. Amin.

umo dia? 21 tahun. haha, 2 years younger than me. tapi kan, dia pun ingat aku baru 20 tahun. haha. (ehem, awet muda yep saya nih?). and ada chinese guy lain plak cakap aku ni umo 18 tahun. haha. sebenarnya aku ni rendahh. tu pasal la nampak macam..errr. kanak-kanak kowt?. haha.


ok. info terakhir. ehemm. he is single.!

(hah!. amacam? boleh tahan kan aku cungkil rahsia. lalala...)


tu jelah yang boleh aku kongsi, dia blaja mana n study apa. takyah la you all tau. biar aku je tau. haha.



p/s: kami tetap boleh berkawan baik. at least!



10 comments:

.::WaNiE::. said...

single itu penting

kekek

mamai said...

kitakan dalam satu malaysia so boleh ada banyak kacukan

FarhanaDr said...

wahhhhh dia.. yg penting awet muda tu yg cube ditonjolkan.. ekeke..

rossoneri said...

eh kamu sama baya dgn kita lah..well not bad, kamu jadi reporter nih..kalo nak wat keje sampingan ke, boleh lah..hahahah teruskan berkawan ye,perlahan2 dulu

Kniedaz said...

pict pls ^_^

Eciz said...

yess!!! betul tak cakap ecizzz????? pandainya ecizzzzz!!

sI tEDI said...

aku ada seorang kawan masa darjah stau dulu.

emak cina. ayah india

dia rupa cina.

sudah 20 thun lebih xjumpa

azuan said...

ko sudah 23 yea ekeke~

aku ingat baya aku je haha..

hanafijaafar said...

bagaimana kalau beliau membaca blog kamu ini?

Frodo Baggins said...

hahhahahhaha ~
ehem ehem ehem ...
weeeeeeeeeee


>>___<<


single ke tak, tu x penting..
yg ptg beloom kawen!
wakakkakakaka