Friday, June 25, 2010

lawak France dan Itali di World Cup '10

akhirnya. title Juara dan Naib Juara Dunia World Cup 2006 di Jerman 4 tahun lalu sememangnya hanya tinggal nostalgia semata-mata. untuk WC '10, France dan Itali sama-sama 'bungkus' di peringkat kumpulan. macam 'adil' sebab mereka sama-sama pulang awal. so mereka masing-masing sama ada pemain mahupun penyokong, bolehlah bersedih bersama-sama. meratapi 'kemenangan' terdahulu yang hanyalah 'kenangan' cuma. siapa jangka, mereka akan pulang seawal ini. sekalipun kononnya dikatakan berada dalam kumpulan 'selesa'. 

kekalahan 3-2 Itali kepada pasukan Slovakia malam tadi benar-benar memusnahkan harapan terakhir team mereka. apa yang boleh dikatakan lagi. Sayonara. dan sampai berjumpa lagi di EuRo 2012, dua tahun lagi. (itupun kalau layak. ekeke). perlawanan seterusnya, Netherland yang menduduki tangga paling selesa di kumpulan E hanya perlu bermain seperti biasa untuk perlawanan terakhir peringkat kumpulan. manakala Japan harus menundukkan Denmark untuk sama-sama layak mengiringi Korea Selatan ke peringkat seterusnya.



p/s: World Cup 2010 tetap berseri, walaupun banyak 'kejutan' dari team underdogs.

8 comments:

Kapten said...

nak tambah point
dua2 tu berada di kedudukan terbawa kumpulan masing2. gempak rekod ni

underdog rule!!!

sI tEDI said...

aku tak ikut pasal bola. tapi tgk pasukan gergasi semua x leh pakai. betul tak fakta aku? :P

dude said...

wakawaka

Frodo Baggins said...

>>__<<


mula2 rasa hampes
skrg wa rasa sronok plak
bola bulat bergolek
waka waka cup of life!
hahahhahahhaha


sesuai arr tu Italy-Frnce final world cup 2006.


Italy-France tga tercorot 2010
bungkus baju naik sampan balik!



england ... mmmmm
tp wa ttp sokong. hahahhaha
cilakeee!

hanafijaafar said...

jepun hny perlu seri je utk layak. tapi skrg tgh leading 2-0, lawa gle dua2 free kick. puas aku tolong jerit sampai serak2....

♥CIK SHA♥ said...

bukan WC seterusnye 2014 ke??hehe..

♥CIK SHA♥ said...

oo..silap2..terlepas pndang..yg 2012 tu Euro..betul2..hehe..

meo188 said...

huhuhuhu... bukan musim diorang!!!

brazil bebeh!!!!!!!!!!