Sunday, June 20, 2010

Busuk punya Perempuannnnnnnnnn!

kalaupun kau tu wangi, pakai minyak wangi semerbak bau bunga sundal malam. kalaupun rambut kau punya lurus panjang mengurai angkara teknik rebonding salun jalanan. kalaupun kau suka sangat bergaya dan berlagak macam kaya. kalaupun kau nak nampak cantik dengan barang berjenama yang kau tak mampu beli dengan cash. kau tetap aku cop sebagai perempuan paling BUSUK sebab engkau PENCURI.


Busuk punya Perempuan.!! buat malu aku je sebangsa dan sejantina dengan kau!! gila busuk lah kau tiga perempuan genit!!


Sabtu Ahad, aku jadi promoter secara lebih masa di Jusco. 9 jam berdiri. dan hari ini, jam 8 malam lebih kurang, aku didatangi 3 gadis genit yang mulut dan muka lebih manis dari gula. rupa-rupanya tangan panjang berdepa.  bukan setakat curi aksesori kat ruangan yang aku jaga. malah turut mencuri barang berjenama yang lain, hasil curi bernilai lebih RM 150.!!

modus operandi?

diorang datang macam the real customer, siap mintak nak try. then try-try depan cermin, sambil sikit-sikit melempar senyum ke arah promoter yang keletihan. then tanya bape harga, dan siap tanya berapa harga lepas diskaun and so on. bila dah mintak bil, kau buat-buat macam nak pergi site lain, nak tengok barang lain. taknak direct ke kaunter bayaran. bila orang dah tak perasankan kau, senyap2 kau masuk dalam fitting room. kau gunting kesemua tanda harga dan kau masukkan barang-barang yang kau curi tu dalam beg kau. dan kau cepat2 berambus. then bila orang jumpa tanda harga yang dah digunting tu. kau bertiga dah lesap. macam pelesit!

kalau tengok hasil curi, perempuan busuk ni bukan pencuri junior, ini memang spesis lebih busuk dari biasa. semestinya kau bertiga memang dah tahap profesional mencuri di supermarket. pandai!! mencuri di hari ada Mega Sale, hari minggu pula. customer ramai. kau bertiga buat kerja camni dengan bertopengkan wajah nan manis. tapi hakikatnya? betapa busuk!!!

kali ini kau terlepas. tapi cuma satu doa aku. semoga di lain kali, kau bertiga akan kantoi juga. sebusuk-busuk bangkai tertanam, lambat laun berbau juga. Ingat tuh!



p/s: bangkai pun lagi wangi dari spesis macam ini.

18 comments:

FarhanaDr said...

Ouhhh.. Perempuan tak eloklah kalau mencuri.. Eh silap.. Mencuri tu memang perbuatan yang tak elok pun.. Semoga mereka sedar mereka silap..

ZACK ENTRY said...

rilek sarah..amik pisau cucuk jer..=P

Yorke Kun said...

oh..awek cun tapi kaki pau..memang fail! =)

Ery Farieha said...

hadoii
mmg busuk!

meo kucing said...

sgt emo ... huhuhuhu :p

hasni said...

haha
siap wat entry tu
memang kau bengang gila nih
xpe
sok2 kalu kau tersempak ngan dorang
ko tarik je rambut rebonding dorang tu
biar terputus botak n malu da nk p tempat2 awam mencuri
apapunya perangai la mencuri ni..
haish!

♥CIK SHA♥ said...

hoh??beraninye..ish3..ape la nak jadi dak2 pompuan spesis ni..

LaNuNsepet said...

cun tapi hancur..
habis ar duit laki dier nnt kalu dier kahwin, dok hilg jer..
pastu dpt anak, anak lak curi dari dier ha3..

azuan said...

memang busuk..aku pun leh terbau bau nie hehee

.::WaNiE::. said...

sarah, abis kalau kes mcm ni kire camne eh?

eiii takdek cctv ke?

sI tEDI said...

aiyoooO~~

berkaratlah hendaknya muka pakai barang curi!

mier@merr said...

humangai.... gila yakin diri.... taktik bernas...

Rara Nasiha said...

perempuan mencuri? aduuhh,malu jela camni.

beautiful_rose said...

memang hampas punye manusie.
aku cukp menyampah dgn org mcm nieh.kalo nak,beli jelah.agak2 x mampu x yah la smpi nk mencuri.

Huda Luna said...

buruk nye perangai

kerjaseni said...

aaaah. triple confirmed. the face. the shoes. and now this. :)

but seriously? all i can say, welcome to the real truth behind retail industry. especially frontline kuli. mati sel otak + jiwa bila kes macam ni jadi...

btw, on most cases, especially in the mall, semua kerja sidiket. they're just working for the mastermind... :\

Kniedaz said...

mencuri? kalau dah takde wet takyahla mencuri..budak2 skang ni..sanggup aja..

Bro Framestone said...

marahnye die huhuhu....

cctv xtgkap gambr dorg ke.. if ade meh bro sebarkan kat blog bro...

kot2 jd mangsa rogol ke dorg he...23x

p/s- ade ke dorg heran dirogol ek

Feel free to visit
BroFramestone Blog