Tuesday, May 18, 2010

spesis KEJI di alam SIBER.












---------------------------------------------------------------------------



kronologi email yang dapat di screen shot untuk tatapan anda.


bagi email macam ni dekat seribu orang sehari. kalau yang bodoh tu percaya dan send 600 british pound. cuba bayangkan berapa banyak PENIPU ni boleh dapat dalam sehari.




kita ni... walaupun tak pandai sangat. at least. jangan jadi bodoh cukup. orang nak bagi duit 1 juta. sapa taknak. bohong la kalau taknak duit. tapi.. plezla. mana ada orang nak bagi duit juta-juta free macam tu je. lainla kalau kita ni dipinang oleh kerabat diraja Sultan Brunei. kalau tidak. janganla mimpi. JANGAN. nak kaya raya. usaha dengan jalan yang benar. Allah Maha Pemurah.


manusia keji ada di mana-mana. in reality pun, kita tak boleh percayakan sebarang orang. apatah lagi di alam SIBER. sepaling keji manusia. adalah si penipu demi keuntungan diri. nak kaya cepat dengan memusnahkan orang lain. walaupun yang menipu email macam ni mungkin adalah nonmuslim. tak ada kira-kira dosa pahala. tetap dipandang keji kerana semua manusia hidup di muka bumi ni. mesti hidup dengan ETIKA & MORAL.


kalau pun kita ni miskin harta. jangan miskin MORAL cukup.


hati-hati. kat Malaysia ni pun, banyak 'sarang' PENIPU BESAR. terutamanya yang datang dari luar negara. aku malas cakap bangsa apa. tapi diorang bersepah-sepah ada di sekitar kita. kononnya study, kononnya bisnes. tapi sebenarnya PENIPU. negara kita jadi tempat PENIPU carik makan untuk kaya-raya. boleh menipu sampai ribu riban sehari dengan hanya mengadap PC. so, internet user out there, plez dun be so BEBAL.

17 comments:

Mr Rulez said...

kdg2 tak paham mnsia nie..dah tau terang2 benda 2 tipu..tapi stil gak nk try..ermm..;)

sekamar rindu said...

salam...

yg penting hgn respons..padam je email2 mcm tu..

Adam said...

percaya atau tak memang ramai yang dah terpedaya.

sapa yang tak nak duet.

bagi kat budak kecik pun budak kecik amik

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku Tebal...
bukan Bebal...
=.=

Wan Botaq said...

ni kira mcm gores dan menang versi email... hahahahaha!!

FarhanaDr said...

banyak sangat dah mende ni.. aku.. tensen.. arrgghhhh!!!

seimura said...

rajin pula si penipu forward emel tiap-tiap hari ek? mana tah dia dapata emel kita.

.::WaNiE::. said...

diaorang jadi kaya sebab menipu pun salah orang2 yang nak cepa kaya tu jugak.

ada ke orang nak bagi duit macam tu je? bongok

Queen said...

ada yang percaya...dan pernah tanya saya betul ke tak...dah tentu la tak betul....

saya hari2 dapat email macam ni...dan dah tentu masuk SPAM sahaja..


=(

embun d tengah malam said...

sokong kata2 kamu

Mr feckry said...

menatang ni yang gua paling benci

Aus MeLankoLik said...

betul gak , aku byk dapat cmni , tapi kadang2 tak paham ade gak yang percaye .

ieQa sWetLuv said...

senang kata wat derk je tak yah dilayan =)

azuan said...

selalu sangat dapat~ terus aku delete ekeke

zida said...

orang ckp emel2 camtu kan kekadang virus. hohoh better kalau dapat, delete je terus. bahaya gak

Rara said...

org nk cpt kaye..mcm2 cara keji die sggup gne..ad yg bg msej kt phon lg..heh..

darkbatman said...

bende2 cmne salu penuh lam emel..kdg2 naik bsn .. rimas x terkata..