Thursday, May 20, 2010

Sembang World Cup:- Michael Ballack tidak akan beraksi !

hi semua,

hari ini, kita nak sembang pasal bola. pasal World Cup. siapa tak suka. boleh keluar sekarang!. HaHa. tak payah la komen "apa nak sibuk dengan World Cup, bukan Malaysia layak pun". Owh. aku peduli apa Malaysia layak ke tak. itu bukan hal aku. apa yang penting. World Cup is my world. yang lain. tak penting. ada pahammm?!

lagi 22 hari menjelang Piala Dunia. dah 4 tahun menanti dengan sabar. YA! aku ini menanti-nanti kejuaraan dunia yang akhirnya tiba jua. sebab aku macam tak endah sangat dengan Liga Bola Sepak untuk kelab Sepanyol ke England ke apa. memang aku agak kureng sket di situ. cuma ambik tau sikit-sikit saja. bila Man.U kalah aku jadi tukang gelak. bila Arsenal kalah aku tepuk tangan. haa, setakat itu saja.

tapi untuk kejuaraan dunia macam World Cup atau Euro Cup. aku memang excited lebih. aku suka kejuaraan yang melibatkan Negara-negara macam ini. dan aku selalu akan menumpukan perhatian. dari perlawanan pembukaan hingga ke final. tumpuan hundred percent. taknak kalah.

ok. kembali pada tajuk, apa punya panjang intro... sabar jelah!









BERLIN (AFP) – Germany captain Michael Ballack has been forced out of the World Cup finals due to an ankle injury which has sidelined him for two months, the German football federation (DFB) said Monday. Chelsea forward Ballack was told he could play no part in the June 11-July 11 finals after a scan revealed the severity of an ankle injury suffered in the FA Cup final win over Portsmouth on Saturday.

"It's hard to accept, of course I'm disappointed," said Ballack.

Ballack limped out of the FA Cup final win after a heavy tackle by Pompey's Kevin-Prince Boateng, who ironically plays for Germany's group D opponents Ghana, and was left sweating over his World Cup chances despite X-ray scans revealing no broken bones. Boateng, who also went on to miss a penalty in the second-half that would have given Portsmouth a 1-0 lead, said that he had not intended any harm to Ballack.

"I can only say I am sorry," the 23-year-old Germany-born midfielder told the website of Sport Bild.

"I was late and I tackled him head on, it was really stupid. I apologised to him twice on the pitch, and now this makes it three times.

"I am really sorry, but there was no ill-intention meant."


-----------------------------------------------------------------------------------
 
 
aku sangat frust bila dapat tau tentang berita nih. sedih. kecewa. (emosi terus, sebak di dada). aku dah ikuti karier Ballack sejak World Cup 2002. walaupun diorang kalah kepada Brazil (pasukan paling aku tak suka) di peringkat final. tapi aku still sokong Germany nih. err, tapi masa tu aku lagi minat kat penjaga gol dia Oliver Kahn yang muka garang cam singa tuh. *hanya bolos 3 gol untuk world cup 2002.
 
2 tahun lepas, Germany kalah kat final Euro Cup bertemu Spain. tapi aku tak kisah sangat sebab aku pun minat giler dengan Spain (sejak world cup 2002 gak). masa tu Raul Gonzalez dengan cincin keramatnya. (lepas score je kucup cincin). sangat macho.! sampai sekarang aku takleh lupa. World Cup memang sangat manis. kenangan dowh! tapi Raul dah lama pencen. tak apalah. Torres kan ada. *si penyelamat final Euro 2008.
 
 

Raul Gonzalez



erm, bila aku dah bukak topik World Cup memang panjang berjela. ingat lagi masa form 3 dulu. siap gunting artikel berita-berita dan gambar-gambar tentang world cup simpan dalam fail. and gambar-gambar pemain kegemaran siap letak bawah plastik meja dalam kelas. gila hantu dengan World Cup. I miss that moment. walaupun macam gila sket. tapi seriously. ianya sangat indah bila dikenang kembali. hey my tablemate Dr.Hazlienor. Did u remember all those moment about World Cup 2002?.. ingat tak you sampai menangis bila pasukan England tersingkir di peringkat suku akhir menentang Brazil?. that is why, both of us hate Brazil so much. haaaaH!. precious moment isnt it?.


setiap kali menjelang World Cup. Dr.Hazlienor adalah orang yang aku tak boleh lupa. akan datang, aku ceritakan kat you all serba sedikit tentang beliau.


setakat ini dulu. Chow!!



11 comments:

embun d tengah malam said...

sadis ballack tak beraksi

Aus MeLankoLik said...

hahahk, wei . aku tak taw langsung pasal bola sebab tak pernah tgk , hahahak.

fiD said...

hohoho,, gud3,,, kalah hendaknya,, hoho

fiD!

Frodo Baggins said...

terkilan beb!
seyes terkilan ...

SyimaSyaz said...

tahun ni MAYBE brazil akan buat sarah nangis lagi...kekekeke

nabila said...

tgok care die jatuh pun da cukup sakit daaaaaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mayb jerman dalam bahaya...
=)

Berd said...

ni hah lionel berd datang. jangan sedih-sedih lagi.

untuk frodo. saya lionel berd.

joegrimjow said...

wah wah cik sarah
bleh tahan jugak entry bola camni
hehe

kagum saya tiba2

Bro Framestone said...

ok bro kelaur... nk keluar ke mane ek

BroFramestone Blog

Zonan said...

Assalamualaikum

Bolasepak permainan berpasukan, jadi jangan digusarkan ketiadaan Ballack.

Ramai lagi pemain German yang mampu menampung ketiadaan dia.

Ke suka dia sebab hensomed?