Wednesday, May 12, 2010

food mania.

hi semua, selamat Hari Rabu.


hari rabu..GSC Midvalley bagi diskaun untuk tiket wayang. *tiba-tiba intro berbunyi begini..sigh-

ok. sebenarnya aku tak tau kenapa dengan aku. aku macam dijangkiti sindrom nak makan dan nak tengok makanan. lepas tu semalam, aku asyik la layan you tube. cari video masakan dan makanan. dari tempatan hingga luar negara. video orang masak laksa, video orang sediakan Bento. malah video orang masak Rolled Egg. (ala yang macam Gu Jun Pyo suka makan tu). alahai. semua nampak sedap!

aku rasa ini adalah gara-gara menonton cerita korea. I dun know la. bila tengok diorang (dalam citer korea) menghadap meja makan yang penuh dengan lauk. kengkadang sampai berbelas jenis. aku rasa macam wow! bestnya. bestnya. nak jugak.nak jugak. sama gak bila tengok diorang makan Lunch Box. cute sangat. pastu, heroin suka makan gelojoh dengan mulut penuh. serius, aku teringin nak makan cara camtu. makan banyak-banyak.!









kalau tengok video kat atas ni. aduh. sangat admire dengan cara diorang prepare Bento. sangat cute. memang rasa teringin je nak makan. walaupun tak pasti sedap ke tidak. ahaha!

yes. padahal gejala nak makan.nak makan ni sebenarnya adalah pengaruh drama. tapi entahla kan. frasa diet memang dah lama blah dari hidup aku. then aku selalu rasa nak makan dengan happy tanpa rasa menyesal. yelah. as long as makan jangan sampai nak termuntah kira ok dah. tapi tidak la aku nak makan makanan yang tak berkhasiat. Ya Allah. serius. aku macam kena sindrom food mania. kalau tak dapat makan pun, tengok makanan kat gambar dalam internet pun dah happy. hahaha!

ok. now nak sambung layan video masak-masak. kot la akan datang time rajin. boleh la try masak sendiri. Miahaha!


18 comments:

H.R PuTeRa YuSoFF said...

masak dulu. klu sedap bg tau. jai pun nk try jgk. hehe

embun d tengah malam said...

sindrom bagus ni..jom makan!!!

Kie-yu said...

Lepas tgk kena la masak. baru kena gaya. hehe.

~AmyLiana8886~ said...

jgn tgk saje je..hbs tgk buat trus ek..hehe

FarhanaDr said...

Ooooooo.. Aku suke gak nengok. Dlam personal taste pon ade mkanan2 menarik.. Haish.. Perut aku lapar ni.. ;p

.::WaNiE::. said...

bento cute cute

sI tEDI said...

silalah masak dan silalah tepek kat sini. aku nak teliur ni! hik hik hik

otak ketat said...

haha. sarah kering ja takpa ar. takkan gemuk punya mkn byk2 pn. hoho. tp tgk mknn korea mmg mcm best ja. mee yg wane itam tuh! slurpppp. hahaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngaaaa

laparrrrrrrrrr !

nurain said...

ngee..mungkin kite x seswai mamam macam dorang krana kita x kiut cam dorang..

hee..

Shahrul Tanaka Safeai said...

makan je tahu..patut la gemok ;p

mie said...

selamat hari rabu....
hohohhooo

sekamrrindu said...

salam...


selalu gak saya gi mid V, tu..

Cik Akma said...

yeahh yeahh mknn org korea mmg menarik minat nak mkn! ahha

Kapten said...

jom ler belanja aku makan
hehe



Latest:Piala Thomas: Strategi Yang Menjadi

Mohd Adziim said...

Patutlah pergi tengok wayang tadi murah lain macam je . Ada discount rupanya.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak ajak kita pun makan sorang tak belanja pun

Linglung said...

sng le nak diet...tgk mknn pun dah happy..keh keh keh