Monday, May 31, 2010

lelaki handsome itu bukan Melayu.


berkenaan lelaki handsome yang tidak disapa tempoh hari. masih ingat tak entry Hai Handsome? haa. lawak sungguh respon pembaca. sebenarnya memang dah tahu kami akan berjumpa lagi. sebab itulah pada masa itu tidak mungkin aku berwatak 'tak malu'. kan.kan.

hari itu tidak bertegur. tapi hari ini bolehla berbual sikit-sikit. sikit saja..... dia tinggal di Kelana Jaya. ok. dapat dah satu info.

kembali pada tajuk:-


hari itu. hanya berpeluang melihat wajahnya. dia benar-benar seperti Melayu. kulitnya lebih gelap dari kulit aku. matanya lebih bundar dari mata aku. becoz we are all have to speak in English. aku ingatkan dia Melayu. since tak ada orang pun cakap bahasa Cina. walaupun banyak bangsa Cina dikalangan kami.

bila Kak Umi panggil nama dia Micheal. aku rasa pelik. betul ke nama dia Micheal. and then bila dia key in data dalam komputer. nama penuhnya adalah Micheal Wong? bila cakap pasal lunchtime yang bakal disediakan. He dun mind to eat pork. so he is truely Chinese guy.

ok. keciwa di situ juga.


sampai sekarang masih ragu-ragu. kenapa ada Chinese guy yang benar-benar got Malay look? handsome pulak tuh.. Argghhhh!!!!


16 comments:

Eciz said...

itu kemungkinan besar, ibunya india. sebab dia nama cina kan. mungkin ayahnya cina.

saya ada teman, ayahnya india, maknya cina. muka sebijik cam melayu. handsome. dan masa tu dia ikut ayah la. jadi india. huhu

Farid said...

jgn keliru..munkin itu saya kot

Kniedaz said...

alamak...dapat bayangkan lelaki hensem itu..huhu (dush dush..gatal ko kniedaz!)

Miro Armyrule said...

emmm..melepas la sudah....

~AmyLiana8886~ said...

mesti hensem kan..hihi..

HonEyBuNNy said...

ngeh3...frust ye...pnh jugak gtu...egtkn melayu..yala..encem sgt2..sekali bkn malay...aiya...

Mohd Adziim said...

Di tempat kerja tadi baru je aku jumpa ngan orang cina , wajah ,fizikal macam orang melayu. Hitam manis kulitnya tapi orang dh tua so tidaklah handsome.
:p

YobSumo said...

he must be Chindian.

or alien.

qyme.fuz said...

haha.
melepas.

Cik Akma said...

ahhaha tipah tertipuu~

beautiful_rose said...

india + cina = akn kelihatan spt melayu
byk y begitu....

hans said...

ko convert la dia masuk islam

Zonan said...

Assalamualaikum

Usaha tangga kejayaan..

Teruskan usaha sekarang...

Cerah masa depan...

Tumpang gelak lagi... hahahahaha

rossoneri said...

hahahah tu namanya Chindian (china mixed India) memang akan terhasillan rupa melayu...hahaha kat sekolah dulu pun, mmg ramai yang Chindian dan kebanyakkan dorang sangat hensem dan cantik...hahaha ala apa salahnya bukan melayu...hohoooo

noor afzan said...

ala..
bukan melayu ke?
x best ar camni kan sara..
haha~

dayana said...

hmm..kamu suka melayu ya?hehe
Visit me yah my page
Or my site @ Trimakasih