Wednesday, July 7, 2010

review film:- Knight and Day. gandingan mantap Cruise dan Diaz.

hi semua,

dah lama tak buat review wayang, last time rasanya review citer Lagenda Budak Setan. hahah.

okay. semalam, sesi membelah awan di Mid Valley. pergi Mid semata-mata untuk tengok wayang. dalam kepala cuma ada satu nama. 'Tom Cruise!'. mahu menengok Tom Cruise. pedulilah Lisa Surihani ke Lan Pet-Pet ke sapa-sapa ke. aku cuma mahu Tom Cruise sahaja. Tom Cruise pun mahu aku tengok dia. ok. deal. kita 'jumpa' di panggung No 1, seat D13 jam 4.00 petang. sebelum itu, makan roti La Boheme made in Jusco. sebotol Coke berjaya dibawa menyelinap bersama. nak beli minuman area wayang tuh, Mahal laaa. saya sedang berjimat nih. kan nak raya dah. ahaha!

---------------------------------------------------------------------------------





segalanya tentang bateri. sebuah bateri kecil yang kononnya super power yang dicipta oleh ahli fizik yang nerd, Simon, kawan kepada Roy (lakonan Cruise). June (lakonan Diaz) terjebak dalam 'hidup' Cruise ketika di lapangan terbang menuju ke Boston. Roy yang diburu gara-gara bateri telah menembak kesemua penumpang di dalam kapal terbang itu termasuk kedua-dua juru terbangnya. (kesemua penumpang merupakan spy). dengan itu, Roy terpaksa memandu kapal terbang tersebut sendiri dan mendarat secara cemas di sebuah padang. demi memastikan June tidak 'membuka mulut', Roy sentiasa mengejar wanita itu dan June akhirnya rela menjadi teman Roy melarikan diri ke mana saja.


apa yang berlaku seterusnya?. benarkah bateri itu begitu hebat?

kalau nak tau.bolehlah tengok sendiri di pawagam berhampiran anda. hahahah!


cerita yang penuh aksi dan dialog berunsur komedi santai menjadikan cerita ni sungguh menghiburkan. Tom Cruise dan Diaz kedua-duanya adalah bintang yang mengagumkan walaupun mereka sebenarnya hero dan heroin yang bukan lagi 'muda'. masing-masing sudah nampak garis-garis kedut. tapi keduanya tetap hebat..! citer omputih biasalah, adegan kiss tu ada gak sikit-sikit. tapi takat tu jelah. tak over.


p/s: 8/10 untuk movie Knight and Day! 12ringgit yang berbaloi.

7 comments:

Hazman said...

yeah... action komedi...memang besh.... same macam filem KILLERS...

beautiful_rose said...

wah mcm best jerk...nk g tgk gak la.lme giler aku tak tgk wayang =)

fiD said...

nak tengok gak ,,tapi xsempat, heee..
layan the a team jew...

meo188 said...

jom tgk wayang same2 nk?

Ery Farieha said...

x tengok lg dan mcm xkan tengok
huhuhu

Faiz said...

lom tgk lg..hehe..

p/s: thank komen kt blog td..=)
Hit My Latest Update

Darkbatman said...

cite yg best.. agak kelakar..
paling best biler cameron diaz 2 asek pengsan..ahaha.berbaloi utk tengok...